Problemy, pytania - wzorek do rozszyfrowania:)
Mariola - Sob 14 Kwi, 2012 16:38 Temat postu: wzorek do rozszyfrowania:) Dziewczyny rzucila mi sie w oko bluzka z wzorem drutowym w lupie ale nie moge go rozgryzc rzuccie okiem moze ktoras mi pomoze prosze
Grażyna - Sob 14 Kwi, 2012 17:22
Wyglada na prosty wzorek: 3 oczka prawe, 5 lewych, i tak powtarzane do końca rzędu, potem 1 rząd prosto, w trzecim rzędzie 2 oczka razem (prawe z lewym) przerobione na prawo, w prawa stronę, narzut, oczko środkowe motywu na prawo, narzut, 2 oczka razem na prawo, skierowane w lewą stronę, 1 prawe (środkowe), znów 2 razem na prawo...itd. do końca rzędu. Dwa rzędy prosto i w trzecim znów zbieranie oczek i narzucanie. Moge się mylić, ale tak odczytuje ze zdjęcia.
Mariola - Sob 14 Kwi, 2012 17:36
No moze dobrze kombinujesz bo mi nie wyszlo ale ja to robilam trzy na trzy oczka moze dlatego????
kurcze ale jak patrze po lewej to widze trzy prawe i trzy lewe po prawej wydaje mi sie tak samo ,ale pewnie sie myle???
cos mi nie idzie
anle - Sob 14 Kwi, 2012 17:56
Wydaje mi się, że będzie tak:
1 rząd - 1 oczko brzegowe, 2 prawe, 3 lewe, raport (trzy prawe, trzy lewe), dwa prawe, oczko brzegowe
3 rząd - 1 oczko brzegowe, 1 prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem, raport (narzut, oczko prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem), narzut, oczko prawe, oczko brzegowe,
5 rząd - oczko brzegowe, dwa lewe, trzy prawe, raport(trzy lewe, trzy, prawe), dwa lewe, oczko brzegowe
7 rząd - 1 oczko brzegowe, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut, raport( przeciągnięcie, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut), przeciągnięcie, prawe, oczko brzegowe,
Mariola - Sob 14 Kwi, 2012 19:23
| anle napisał/a: | Wydaje mi się, że będzie tak:
1 rząd - 1 oczko brzegowe, 2 prawe, 3 lewe, raport (trzy prawe, trzy lewe), dwa prawe, oczko brzegowe
3 rząd - 1 oczko brzegowe, 1 prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem, raport (narzut, oczko prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem), narzut, oczko prawe, oczko brzegowe,
5 rząd - oczko brzegowe, dwa lewe, trzy prawe, raport(trzy lewe, trzy, prawe), dwa lewe, oczko brzegowe
7 rząd - 1 oczko brzegowe, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut, raport( przeciągnięcie, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut), przeciągnięcie, prawe, oczko brzegowe, |
Anle jestes blisko prawie wychodzi tak samo i oczka sie zgadzaja ale brakuje jednego rzedu gdy przechodzimy na lewo to widac ze lewych sa trzy rzedy a z tego opisu mam dwa na lewo dobrze zobacz na zdjeciu chyba brakuje jakiegos rzedu???
anle - Sob 14 Kwi, 2012 19:49
| mariola196412 napisał/a: | | widac ze lewych sa trzy rzedy |
Chyba masz rację, mój trzeci rząd wyszedł by w czwartym, ale jak zrobić przeciągnięcie na lewych oczkach, może, że jest to jakieś inne oczko
Update
Przeanalizowałam to jeszcze raz, to co podałam jest prawidłowe, to znaczy rzędy nieparzyste.
Z rzędami parzystymi popełniłaś pewnie ten sam błąd co ja, rząd 4 i 8 przerabiałaś oczkami lewymi, a te oczka nad narzutami i środkowym oczkiem powinny być przerabiane prawymi i wtedy wyjdą Ci na prawej stronie trzy rzędy lewych.
Mariola - Nie 15 Kwi, 2012 08:08
| anle napisał/a: | | mariola196412 napisał/a: | | widac ze lewych sa trzy rzedy |
Chyba masz rację, mój trzeci rząd wyszedł by w czwartym, ale jak zrobić przeciągnięcie na lewych oczkach, może, że jest to jakieś inne oczko
Update
Przeanalizowałam to jeszcze raz, to co podałam jest prawidłowe, to znaczy rzędy nieparzyste.
Z rzędami parzystymi popełniłaś pewnie ten sam błąd co ja, rząd 4 i 8 przerabiałaś oczkami lewymi, a te oczka nad narzutami i środkowym oczkiem powinny być przerabiane prawymi i wtedy wyjdą Ci na prawej stronie trzy rzędy lewych. |
Dokladnie tak robilam dzieki ci jestes wielka
wesca - Pią 19 Paź, 2012 21:21
[quote="mariola196412"][quote="anle"]Wydaje mi się, że będzie tak:
7 rząd - 1 oczko brzegowe, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut, raport( przeciągnięcie, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut), przeciągnięcie, prawe, oczko brzegowe,[/
pomozcie prosze, proboje zrobic ten wzor ale mi juz na poczatku to przeciagniecie nie wychodzi, co przez co trzeba przeciagnac?
pozdrawiam i dziekuje
Violetta21 - Pią 19 Paź, 2012 21:51
1 oczko ściągasz z lewego drutu na prawy bez przerobienia, 2 oczko przezrabiasz i to przerobione oczko przeciągasz przez to ściągnięte
wesca - Sob 20 Paź, 2012 13:09
dziekuje
catebi - Wto 06 Lis, 2012 19:45
Przoszę o pomoc w rozszyfrowaniu takiego wzoru
https://picasaweb.google.com/107551279795242374400/6Listopada2012?authuser=0&feat=directlink
czeremcha - Wto 06 Lis, 2012 21:17
Nie jest to po prostu ściągacz angielski?
Ania
marzenatejs - Wto 06 Lis, 2012 21:33
Ania Ty tutaj ,świat internetowy jednak mały jest Tak to według mnie też jest wzór angielski dzielony np francuskim
czeremcha - Śro 07 Lis, 2012 09:33
Marzenka?
Pozdrawiam - Ania
marzenatejs - Śro 07 Lis, 2012 10:36
Aha Marzenka
czeremcha - Śro 07 Lis, 2012 14:02
Ano - mały świat
Ania
barbara 1 - Wto 20 Lis, 2012 08:10
Poprosiła mnie znajoma o rozszyfrowanie wzoru, a że ja słaba w drutkach to proszę Was.
A może jeszcze macie schemat tego wzoru
czeremcha - Wto 20 Lis, 2012 12:40
Patrząc na charakterystyczny kolaż oczek ściśle przerobionych, przerobionych bardzo luźno oraz poziomych niteczek ażurów - głosuję za tym, że jest to wykonane maszynowo.
Ania
Ada - Wto 20 Lis, 2012 12:41
Nie sądzę, żeby to ktokolwiek rozszyfrował. Ja bynajmniej się nie podejmuję. To zapewne maszynowa dzianina.
marzenatejs - Wto 20 Lis, 2012 13:24
maszyna na 99 % chyba ,że ktoś był taki geniusz
maranta - Czw 20 Gru, 2012 13:16
Ja bym robiła spuszczanymi / wypruwanymi narzutami.
Sama próba odtworzenia wzoru o wiele bardziej żmudna niż wykonanie ciuszka
|
|
|