To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Różności - Dzień Matki

Dżastii - Pią 18 Maj, 2012 17:24
Temat postu: Dzień Matki
Witam wszystkich.
Zastanawiam się co mogę takiego wyjątkowego, ale drobnego zrobić mamie na jej dzień. Mam mało czasu, dlatego zastanawiam się dosyć intensywnie i oczywiście buszuję po necie, ale na nic nie mogę wpaść Sad Może możecie mi coś polecić?

Pozdrawiam gorąco. cmoknięcie

lamika88 - Pią 18 Maj, 2012 17:52

Dżastii, wszystko zależy od tego w jakiej technice dobrze się czujesz bye Ja w zeszłym roku zrobiłam mamie taki prezent:

w tym roku dostanie sznur szydełkowy z beaded balls na końcach i do tego kolczyki. Ale można zrobić jakieś ładne pudełeczko w dowolnej technice, etui na telefon komórkowy, zakładkę do książki... Wszystko zależy od tego co potrafisz zrobić i co lubi Twoja mama bye Tak czy inaczej możliwości dla takich kreatywnych ludzi są nieograniczone wesoło mi hopla

Dżastii - Pią 18 Maj, 2012 18:12

Dziękuję za podpowiedź. Piękne cudeńka zrobiłaś Smile
O to chodzi że mama wiele czasu przyglądała się temu co ja tam sobie dłubię i to zna, ale teraz jak się wyprowadziłam chciałam jej sprezentować coś nowego, o czym nie wie. Bardzo chętnie nauczę się czegoś nowego, jeśli tylko będę wiedziała jak. Mama będzie wiedziała że nauczyłam się właśnie na tą okazję... zna mnie wesoło mi wesoło mi
Ona jak ja uwielbia dekoracje nie tylko do domu ale i do ubrań, biżuterię.

Beaded balls jeszcze nawet nie widziałam, a jest jakiś kurs, gdzie mogłabym się tego nauczyć? Myślę że taka bransoletka byłaby świetna Very Happy hopla hopla

lamika88 - Pią 18 Maj, 2012 21:39

Proszę bardzo bye Wątek na forum z kursem opracowanym przez weraph
http://maranciaki.pl/foru...der=asc&start=0

albo sznury szdełkowo-koralikowe - bardzo efektowne i proste do zrobienia tylko potrzebne są końcówki i jeżeli nie masz na stanie to możesz nie zdążyć z prezentem...
http://maranciaki.pl/foru...der=asc&start=0

a tutaj efekt osiągnięty właśnie dzięki tym kursom:

Dżastii - Pią 18 Maj, 2012 22:55

Dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Od jutra przystępuję do nauki. Kierując się podpowiedzią znalazłam coś takiego

To się robi też taką techniką? hmm

Dżastii - Sob 19 Maj, 2012 15:06

Ma ktoś może jakiś pomysł? hmm przykro mi
lamika88 - Sob 19 Maj, 2012 19:33

Gdzieś w internecie były wzory na kulki z koralików... puknąć się Wpisz w googlach wzory na kulki z koralików i moze uda ci się to znaleźć bye Ja pamiętam, że próbowałam takie coś zrobić ale nie miałam żyłki tylko nici i przez to kulka mi się deformowała... wściekły
Dżastii - Nie 20 Maj, 2012 11:21

Dziękuję lamika88 za podpowiedzi Smile

Znalazłam dziś coś takiego. Nie wiedziałam gdzie to wrzucić , więc postanowiłam do swojego posta. To też jest fajny pomysł a może się komuś przyda hurrraaa