To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Koty - Moja kotka Migotka

Anisa - Pon 16 Lip, 2012 09:53
Temat postu: Moja kotka Migotka
Kto zagląda do mnie na bloga to zna już mojego mruczącego przyjaciela, w kilku wątkach też o niej wspominałam, ale w koncu postanowiłam przedstawić ją oficjalnie. Migotka bo tak ma na imię nowa przyjaciółka jest ze mną od kwietnia. Przybyła do mnie w wieku siedmiu miesięcy. Na działce jednej pani kotka przyniosła małe i je zostawiła. Ta pani przez całą zimę karmiła kotki, a teraz postanowiła je oddać ponieważ inni działkowicze nie są kotom przychylni. I tak jeden z tych kociaków trafił do mnie. Przez cały tydzień trwało oswajanie małej, choć było łatwiej bo kotka od początku mi ufała, dawała się głaskać i brać na ręce. A teraz Migotka oswoiła się już na dobre, zdrowa, z wszelkich chorób wyleczona, zaszczepiona z wpisem do książeczki zdrowia ( czyli kot już oficjalny Wink Bawi się - najchętniej centymetrem krawieckim ( czyżby jakieś rękodzielnicze zapędy?), pomaga w porządkach - bo jak jej coś nie pasuje to strąca to łapką i nie ważne czy to książka czy wazon, gdy położę jakiś papier to go w ząbki i przenosi na inne miejsce ( ostatnio ganiałam ja po całym domu bo mi zegarek na rękę zabrała, uznając że na półce nie powinien absolutnie leżeć), gaduła straszna chodzi za mną krok w krok, zaczepia łapką zapraszając do zabawy, uwielbia mizianie i jest po prostu kochana Very Happy

to ostatnie zdjęcie zgłosiłam do tego konkursu: http://www.klubkotajasna8...wanie.html#more będzie nam miło jeśli oddacie na nas głos kwiatek dla ciebie

Kelmuska - Pon 16 Lip, 2012 11:02

Anisa, fajna kotka Migotka, zagłosowałam i widzę, że zajmujecie drugie miejsce, oby więcej głosów, to będziecie na pierwszym cmoknięcie
avante - Pon 16 Lip, 2012 11:06

Mój głos już masz. Śliczna kicia.
aiszka4 - Śro 18 Lip, 2012 20:05

Urocza Migotka ode mnie też ma głosik wesoło mi