Problemy, pytania - Poduszka - pomocy! ;)
Dżastii - Pon 27 Sie, 2012 11:36 Temat postu: Poduszka - pomocy! ;) Dziewczyny znalazłam takie poduszeczki
Wyczytałam że te napisy są ręcznie robione. Podpowie mi ktoś w jaki sposób?
Będę wdzięczna bo się w nich zakochałam
czeremcha - Pon 27 Sie, 2012 14:33
Pewnie termodruki.
Można kupić papier do naprasowywanek /transferowy/. Drukujesz sobie co tam chcesz z komputera i naprasowujesz żelazkiem.
To chyba najpopularniejszy sposób na samodzielne robienie metek
http://www.agawa.pl/mater...transferowe-366
Ania
nula - Pon 27 Sie, 2012 19:41
albo wydrukować na laserze w odbiciu lustrzanym i potem przetransferować przy użyciu nitro albo acetonu (ponoć się nie spiera)
albo wydrukować na papierze do pieczenia (też na laserze) i potem przeprasować żelazkiem - o tej metodzie czytałam co prawda w odniesieniu do papieru , ale byc może na materiale też się da...... (tylko trzeba wypróbować co z praniem...)
Dżastii - Pon 27 Sie, 2012 21:10
nula, czeremcha, dziękuję za podpowiedzi. Jeśli ktoś na coś jeszcze wpadnie to chętnie przygarnę każde pomysły ;P
sasia73 - Pon 27 Sie, 2012 22:44
| nula napisał/a: | | albo wydrukować na laserze w odbiciu lustrzanym i potem przetransferować przy użyciu nitro |
Tak, metoda "na nitro" jest najszybsza i najprostsza chyba. Ale z praniem ostrożnie.
MagdaSL - Wto 18 Wrz, 2012 16:02
Mój problem również dotyczy poduszki. Kiedyś widziałam poduszkę zrobioną szydełkiem - piersi kobiece, wystające sutki. Poszukuję wzór i zdjęcie i nie mogę znaleźć. Może, któraś z Pań może mi pomóc.
alutka171 - Śro 19 Wrz, 2012 00:45
Takie coś? http://www.ravelry.com/pa...-pillow-pattern
niestety schematu ani opisu nie posiadam
Dżastii - Śro 19 Wrz, 2012 08:07
MagdaSL, jeśli chodzi Ci o to co alutka171 wstawiła to możesz spróbować pokombinować sposobem jak koraliki się obrabia. To dużo mniejsze jest ale mam wrażenie że podobny patent
MagdaSL - Śro 19 Wrz, 2012 14:04
Właśnie o taką poduszkę mi chodziło. Kiedyś któraś babeczka opisała dokładnie jak ją zrobić. Będę próbowała z tego opisu, który jest na ravelry ; dziękuję alutka171 za podanie strony.
mimusia-1 - Śro 19 Wrz, 2012 14:51
Ja mam jakis opis kiedys zapisalam sobie do zrobienia.
MagdaSL - Czw 20 Wrz, 2012 11:09
mimusia-1 dzięki serdeczne za opis, ten wlaśnie chciałam mieć.
mimusia-1 - Czw 20 Wrz, 2012 11:13
Ależ prosze bardzo
|
|
|