Problemy, pytania - koronkowe narożniki po brugijsku
alszka - Pią 19 Paź, 2012 21:54 Temat postu: koronkowe narożniki po brugijsku Ogromnie podoba mi się ta serweta:
Jednak nie bardzo sobie radzę z tymi koronkowymi wstawkami. Tak, wiem, one są bardzo proste, w końcu to tylko zwykłe oczka łańcuszka. Ale ja niestety potrzebuję dokładnych informacji o liczbie tych oczek.
Czy na podstawie poniższego fragmentu wzoru, ktoś z rosyjskojęzycznych maranciaków mógłby mi powiedzieć, czy te wstawki są dokładnie rozpisane? A jeśli tak, to czy dałoby się przetłumaczyć fragment dotyczący tych wstawek?
Będę baaaaardzo wdzięczna...
ciapara - Nie 21 Paź, 2012 22:00
tam sa cyferki. one mówia ile oczek łancuszka.
te petelki bez podpisu na zakrecie mysle ze spokojnie 5 oczek łancuszka. tak mi zreszta wyglada jak patrze.
wiesz w ogole od czego zaczac?
alszka - Nie 21 Paź, 2012 22:39
Niestety tam cyferek jest całe mnóstwo i nie wiadomo, które czego dotyczą, przynajmniej ja nie wiem
Ale wierzę, że może znajdzie się jakaś dobra dusza ze znajomością rosyjskiego, która mi powie, co oznaczają te cyferki
ciapara - Pon 22 Paź, 2012 12:43
cyferki sa obok łancuszkow i ich dotycza, czyli mówią z ilu oczek łacuszka je zrobic
ilosci slupkow sama zliczasz bo sa one pokazane jako kreski- wiec ilosc kresek to ilosc słupków z tego co widze od 3 do 8 jesli dobrze policzyłam
'luczki' z lancuszkow bez cyferek to moim zdaniem łancuszki z 5 oczek lancuszka
slimaka - uzyskujesz robiac słupki i jednoczesnie łancuszkami wplatasz je fantazyjnie łącząc petelkami
|
|
|