To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - Sweterek - czy dobrze myślę?

stonesik - Pon 22 Paź, 2012 16:01
Temat postu: Sweterek - czy dobrze myślę?
Kochane drutujące!
Dawno już upatrzyłam sobie taki sweterek
Ja mało na drutkach macham, więc powiedzcie mi proszę, czy dobrze kombinuję wesoło mi
No bo tak: Sweter wygląda na banalnie prosty. Jeżeli nabiorę oczka i kilka rzędów przerobię francuzem, to później pozostaje rozdzielenie oczek na przód, tył i rękawy. Oczka dodawałabym np. w co drugim rzędzie (prawe lub lewe - zgodnie ze wzorem). I jak już osiągnę odpowiednią wielkość, to pozostaje lecieć w dół prosto jak w mordę dał! Tak ja myślę, ale mało doświadczona jestem, więc liczę, że się jakaś drutująca zlituje i potwierdzi lub zaprzeczy i poprawi love
W ogóle to miałam zamiar do on-line zaproponować, ale rzecz taka prosta się wydaje, że się bałam, coby mnie nikt nie wyśmiał hahahihi

anpar - Pon 22 Paź, 2012 19:10

dobrze sobie myślisz Smile a jeśli znajdziesz chętnych do wspólnego dziergania to dlaczego by nie założyć wątku, sweterek jest bardzo ładny Smile
stonesik - Pon 22 Paź, 2012 19:14

anpar, bardzo Ci dziękuję! Bałam się go zaczynać, bo wolałam uniknąć prucia, gdyby się okazało, że jednak źle myślę.
A gdyby ktoś chętny na dzierganie się znalazł, to ja bardzo chętnie i z przyjemnością bye bye
Razem raźniej:))

anpar - Wto 23 Paź, 2012 09:25

opisów sweterków od góry jest wiele wystarczy poszukać, chociażby tu - http://truscaveczka.blogs...bie-uatwic.html

trzeba tylko wpasować sobie w to wzorek - powodzenia Smile