Problemy, pytania - Co zrobić z gotowym wyrobem szydełkowym ?
lilia - Śro 21 Lis, 2012 12:08 Temat postu: Co zrobić z gotowym wyrobem szydełkowym ? Mam takie pytanie co zrobić z gotowym wyrobem szydełkowym, np. serwetką (w moim przypadku będzie to kamizelka na bazie serwetki - jeszcze nie gotowa, ale już myślę co dalej... ). Co mam z takim "dziełem" zrobić? Wyprać ręcznie, czy w pralce na programie "ręcznym", jak suszyć (na leżąco, czy powiesić?) prasować czy nie?
Ogólnie co zrobić aby wszystko ładnie się "ułożyło", wygładziło.
Proszę o porady...
malgorzanna - Śro 21 Lis, 2012 13:44
http://druciarnia.wordpre.../15/blokowanie/ albo jesli robotka nie jest bardzo "wygnieciona" wystarczy delikatne przyciskanie (nie przesuwanie) zelazkiem z para ustawiaona na maksa. Ale trzeba to robic bardzo ostroznie, nawet lepiej przyszpilic najpierw robotke.
kasia75 - Śro 21 Lis, 2012 16:03
Ja z kolei zastanawiam się jak wykrochmalić i ułożyć np aniołka, bombkę lub koszyczek...czarna magia i tyle
doorcia - Śro 21 Lis, 2012 16:37
dlatego wydłubać na szydełku to dopiero połowa sukcesu, liczy się "radosna twórczość" z tego co masz pod ręką... np. butelki plastikowe, które można powycinać, bombki w całości usztywniałam na balonach, tzn. najpierw do cukru a potem balonik do środka i pompuję, jak wyschnie przebijam balonik i wyciągam przez otwór...
a serwetki się blokuje, najpierw krochmalik np. gotowa Ługa a potem szpilkami do styropianu i czekamy jak wyschnie
lilia - Śro 21 Lis, 2012 17:06
Dziękuję za Wasze odpowiedzi coś wymyślę.... na ten czas robótka jeszcze się... "robi" zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
|
|