To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - problem z aniołkiem

agus2003 - Czw 29 Lis, 2012 10:32
Temat postu: problem z aniołkiem
Zaczęłam dziergać aniołka LINDA HOPE. Na początku wszystko było ok, ale teraz mam obawy, że coś pokręciłam. Wstawiam fotkę moich wypocin, same zobaczcie co jest nie tak. Nie wiem dlaczego sukienka aniołka zrobiła się bardzo szeroka. Sprawdziłam ze schematem i jest ok, odpowiednia ilość raportów, słupków i oczek.
Nie wiem skąd taki kształt nie wiem
Moze nie odpowiednie szydełko????

avante - Czw 29 Lis, 2012 11:23

Wprawdzie nie robiłam tego aniołka ale pamiętam, że osoby, które go robiły też miały problem ze zbyt szeroką sukienką. Ja bym zrobiła mniej raportów niż wynika ze schematu albo zmodyfikowała wzór - zmniejszyłabym liczbę słupków i oczek łańcuszka. Albo jedno i drugie. Jeśli nie chcesz pruć to możesz zrobić pofalowaną spódnicę.
agus2003 - Czw 29 Lis, 2012 11:38

avante napisał/a:
Jeśli nie chcesz pruć to możesz zrobić pofalowaną spódnicę

To jst jakieś rozwiązanie, dzięki cmoknięcie
Nie mogę znaleść wątku aniołkowego, mam tylko ze schematami i wzorami.

avante punkcik poleciał już do Ciebie.

jolajka - Czw 29 Lis, 2012 16:57

Ja też miałam taki problem, ale nie prułam, po prostu znalazłam odpowiednią formę i wyszedł anił w sukni prawie, ze balowej:) pozdrawiam
nula - Nie 02 Gru, 2012 07:53

agus2003 napisał/a:
Nie mogę znaleść wątku aniołkowego, mam tylko ze schematami i wzorami.

o ten Ci chodzi ?
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=441

adrietta - Czw 31 Sty, 2013 13:05

Jeśli wyjdzie za duża sukienka. To przy krochmaleniu tak ja układam na formie, że wychodzą bardzo ciekawa fałdy. W ten sposób sukienka jest niepowtarzalna a robiąc drugiego anioła modyfikuję już wzór i tym sposobem mam dwa lub więcej niepowtarzalnych sukienek hopla