To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - Przechowywanie drutów z żyłką.

Ada - Sob 08 Gru, 2012 15:17
Temat postu: Przechowywanie drutów z żyłką.
Jak myślicie, czy album na zdjęcia z foliowymi koszulkami /np. 13x18cm/ będzie nadawał się na trzymanie w nim drutów? Myślę oczywiście o drutach z żyłką. W większym /np. 15x21cm/ pewnie zmieszczą się też krótkie druty. Mam na myśli bambusowe, bo metalowe pewnie zaraz podziurawią folię. Mam ich sporo i jeszcze nie dorobiłam się żadnego etui.
TAKI też byłby dobry, bo ma szeroki grzbiet i zmieszczą się w nim grube druty,....ale czy mam rację?

elapok - Sob 08 Gru, 2012 16:49

Może to i dobry pomysł, wypróbuj i podziel się spostrzeżeniami.
myczka - Sob 08 Gru, 2012 17:22

też ostatnio miałam dylemat gdzie te akcesoria wrzucić i...kupiłam drewnianą skrzyneczkę na wino-rewelacja, prawie jak kuferek wesoło mi
ewasosnowiec - Sob 08 Gru, 2012 17:24

http://allegro.pl/etui-se...2825551943.html polecam u mnie się sprawdziło
Aurelia - Sob 08 Gru, 2012 21:34

Według mnie w takicm albumie, jest za cienka folia.
Przydałoby sie coś grubszego.
Nie wiem jak z drutami, gdyż ja mam orginalne opakowanie od kp.
http://www.biferno.pl/pl/...ka-na-zylki/352
Bardzo dobrze sie sprawdza.
Na same żyłki, polecam trzymanie w odpowiednim rozmiarze woreczkach, tych wielokrotnie zamykanych np, w tym: http://www.biferno.pl/pl/...ka-na-zylki/353
Na same druty przydałoby się coś wymodzić... hahahihi

Elżbieta P. - Nie 09 Gru, 2012 15:58

myślę, że albumy na zdjęciach są bardzo dobrym pomysłem na druty na żyłce, chociaż przy powiększaniu objętości (przez dokładanie drutów) może być problem z zamykaniem albumu, ja przechowuję takie druty w koszulkach foliowych, w segregatorze A5 i jak na razie wszystko trzyma się super. Jak Cię to zainteresuje wstawię zdjęcie jak to zrobiłam
nula - Śro 26 Gru, 2012 17:28

ja moje druty z żyłką mam powkładane w koszulki foliowe (z takiej grubszej folii) i wpięte do segregatora formatu A5.
Żeby nie wypadały to wszystkie koszulki spinam taką dużą klamrą (takim klipsem do zamykania torebek) - a na koszulkach opisałam sobie grubość drutów i długość żyłki.

Wiotka555 - Pią 28 Gru, 2012 01:12

Gorąco popieram pomysł myczki- skrzyneczka na wino sprawdza się rewelacyjnie jako schowek dla drutów. Myczka, dziękuję!!. Wykorzystałam Twój pomysł, podpowiedziałam rodzinie i pod choinka znalazłam skrzyneczkę .
bryanka0 - Nie 30 Gru, 2012 20:27

Mój problem polega na tym,że nie mam zapisanej numeracji drutów i muszę wybierać na chybił-trafił...
terkot1 - Nie 30 Gru, 2012 20:43

bryanka0, do sprawdzania rozmiarów drutów polecam miarkę do drutów
nula - Nie 30 Gru, 2012 20:45

bryanka0 napisał/a:
Mój problem polega na tym,że nie mam zapisanej numeracji drutów i muszę wybierać na chybił-trafił...

Ja kiedyś po prostu wzięłam suwmiarkę i wszystkie druty pomierzyłam - i opisałam sobie na tych koszulkach foliowych nr. drutów i długość żyłki - i teraz nareszcie mam porządek wesoło mi

Ada - Nie 30 Gru, 2012 21:06

Wiotka555 napisał/a:
Gorąco popieram pomysł myczki- skrzyneczka na wino sprawdza się rewelacyjnie jako schowek dla drutów. Myczka, dziękuję!!. Wykorzystałam Twój pomysł, podpowiedziałam rodzinie i pod choinka znalazłam skrzyneczkę .

Ja nie chciałam schowka, bo takowy to mam w postaci torebki, takiej z uszami. W niej trzeba "grzebać", aby coś znaleźć.
Ja już dostałam w prezencie pod choinkę od mojej Synowej. Jak "sfotkam" /lubię to słowo, chociaż wiem, że nie po polsku/, to pokażę.

bryanka0 - Pon 31 Gru, 2012 13:12

Dziękuję za radę-wykorzystam bye