Pogaduchy - zdrowie szwankuje
siebusania - Pią 04 Sty, 2013 06:58 Temat postu: zdrowie szwankuje witam,
w 2 dzień świąt obudziłam się ze strasznym bólem dłoni myślałam że to z przemęczenia bo były począdki przed świąteczne i akurat dziecko miałam chore i prawie całą dobe musiałam je nosić, ale dokłanie się przyglądnełam i zobaczyłam mały guzek, zgrubienie. Przyszło mi na myśl że może gdzieś się uderzyłam, ale to nie pasowało mi gdyz ból było od środka a jak dotykałam tego zgubienia to nie bolało tylko jak dłonią ruszałam to był niemiłosierny ból, siniaka żadnego ani nic nie było. Posmarowałam naproksenem zawinełam do wieczora mi przeszło, na drugi dzień rano było to samo, reką nie dało się ruszyć taki bół więc znów posmarowałam i przeszło. Przez kilka dni można powiedzieć nie bolało bardzo , a wczoraj wieczorem bolał mnie nadgarstek i dziś zauważyłam że to zgrubienie jest większe już nie boli tak jak na początku tylko tak trochę
może ktoś spodkał się z podobnymi dolegliwosciami i mółby mi pomóc co mam dalej z tym robić(przejdzie samo czy do lekarza i do jakiego) i co to może być?
czeremcha - Pią 04 Sty, 2013 21:42
Ganglion?
http://www.tipy.pl/artyku...c-ganglion.html
Ania
siebusania - Pią 04 Sty, 2013 22:58
nie wiem ale wiem napewno ze nie mam zadnego płynu, jest podobne ale troche mniejsze, przypomniałam sobie ze podobny ból miałam po wenflonie jak byłam szpitalu i zgrubienia tylko że wtedy wiadomo było z czego, a zapalenie rzyły może byc samoistne bez udziału obcych ciał?
czeremcha - Sob 05 Sty, 2013 11:00
Może być samoistne, ale chyba jest guzkiem bolesnym przy dotyku. Nie wiem, bo nie miałam
Skąd wiesz, że płynu nie ma? To z czego ten guzek?
Ania
siebusania - Sob 05 Sty, 2013 11:51
włsnie przy dotyku nie boli tylko od środka a jak dotykam to nie czuc czeby tam cos było zebrane z tego wnioskuje ze nie ma tam wody, z czego nie wiem podobne zgrubienie jest jak zrobi sie siniak ale ja nigdzie sie nie uderzyłam i kolor skóry się nie znienił
dziś moz apowiedziec nie boli, ale jak jeszcze urosnie musze isc do lekarza, mama mowi ze moze to nadwyrężenie lub reumatyz ja nawet bym nie pomyslala z ew tym wieku reumatyz
czeremcha - Sob 05 Sty, 2013 16:04
Jak zrobi się siniak - to zgrubienie utworzone jest przez płyn - wylaną pod skórą krew Obrzęk też nie jest niczym innym, jak nagromadzeniem płynów w okolicy urazu Tyle, że obrzęk nie jest tak ściśle ograniczony, jak np. cysta tworząca guzek
Ania
romualda - Sob 05 Sty, 2013 21:57
Masować i wciskać do środka .Reumatyzm ma ponad 180 odmian i jest bez względu na wiek i status społeczny, są to choroby autoimmunizacyjne.
Lepiej idź do lekarza niech zrobi badanie, żeby ewentualnie wykluczyć...
|
|
|