To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Świat włóczek - Jaka wełna na sweter męski?

anpar - Sob 12 Sty, 2013 13:38
Temat postu: Jaka wełna na sweter męski?
jak już było to z góry przepraszam ale nie znalazłam, wełenek jest tyle teraz ż3e czasami trudno wybrać, chciałam mężowi zrobić sweterek ale taki elegancki rozpinany z wełenki - akryl odpada - aby się sweter prezentował Wink
niestety wybór jest ogromny a ja nie bardzo wiem -
dla siebie wybiore bez problemu ale na męski to juz inna para kaloszy, prosze podpowiedźcie chcę zeby sweter był cienki a swoje zadanie spełniał
wypatrzyłam coś takiego ale ciemnego popielu jest 8 motków to chyba za mało Sad no i wełnie też niewiele wiem

http://www.i-cord.pl/53-highland-alpaca-fino

SylwiaM. - Sob 12 Sty, 2013 20:31

Anpar, miałam kiedyś ten sam problem, czy nie będzie przeszkadzać w męskim swetrze ten połysk ? W opisie podali: "struktura włóczki i delikatny połysk" hmm

Robiłam, tylko raz kamizelkę dla męża (nosi, ją do dzisiaj) ale już zapomniałam jaka to była wełna puknąć się

terkot1 - Sob 12 Sty, 2013 22:03

Ja wybierałabym z tych Smile
Merino 160
Cashmira
lub Lanagold Fine

anpar - Nie 13 Sty, 2013 12:05

terkot - a one nie mają tego połysku jak na fotce? bo ja bym włąśnie chciała zeby te wełenki bez połysku były hmm
ale dzięuję za linki o tej pierwszej merino też myślałam

terkot1 - Nie 13 Sty, 2013 13:26

anpar, do sklepu Biferno, pani Basi możesz zapytać czy te włóczki mają połysk czy to tylko efekt zdjęcia, w domu mam próbkę tego merino 160 w kolorze jeans i połysku na niej nie widzę
Gwozdek - Nie 13 Sty, 2013 16:01

anpar, robię teraz komin i rękawiczki z Lanagold Fine Alize i na pewno nie ma ta włóczka połysku, tak jak na zdjęciach.
anpar - Nie 13 Sty, 2013 19:18

dziękuję teraz juz przynajmniej mam orientacje Smile