To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - Problem ze schematem

Angelika223 - Pon 14 Sty, 2013 19:43
Temat postu: Problem ze schematem
Witam dziewczyny mam małą prozbę żeby mi ktoś pomógł zrozumieć ten tekst do tej spódnicy. Marzy mi się ta spódnica ale utkwiłam w martwym punkcie.

A dokładnie przy wykonywaniu 2 schematu jest tam coś takiego napisane że nie wiem co mam z tym zrobić
Leci to tak: Wykonanie: Zrobić 256 o. łań. i zamknąć w okr. 1 o. ścisłym zamykającym. przerabiać wzorem ścisłych, równomiernie zamykając 80 o. = 176o. O te 80o =176 mi chodzi. Skąd oni to wzieli. [/u]

kabyr - Pon 14 Sty, 2013 20:32
Temat postu: Re: Problem ze schematem
Angelika223 napisał/a:
Leci to tak: Wykonanie: Zrobić 256 o. łań. i zamknąć w okr. 1 o. ścisłym zamykającym. przerabiać wzorem ścisłych, równomiernie zamykając 80 o. = 176o. O te 80o =176 mi chodzi. Skąd oni to wzieli.

Ze wzoru wesoło mi Zrób dokładnie jak jest napisane tzn:
łańcuszek z 256 oczek
następnie zamknij je w kółeczko
a następnie na każdym oczku łańcuszka zrób oczko ścisłe.
pomijając zawsze trzecie oczko.
Nie wiem czy zrozumiale napisałam?
jak co tot pytaj.Reasumują masz mieć na tym łańcuszku rozmieszczone 176 oczka równomiernie.

mala100gosia - Pon 14 Sty, 2013 21:48

opis który załaczyłaś nie jest do tej spódnicy Smile
Angelika223 - Pon 04 Mar, 2013 11:25

To jest ten wzór bo mam całą gazetę. Ale problem w tym że zrobiłam tą spódnice i była za krótka i za wąska a robiłam tym szydełkiem co kazali i ogólnie źle się prezentowała. Najgorsze jest to że nie można dostać tej włóczki co proponują w gazecie a dobranie samemu nie wychodzi mi. Jestem załamana tą spódnicą.