Problemy, pytania - co oznacza pochyła kreska
Wioletta - Sob 26 Sty, 2013 16:31 Temat postu: co oznacza pochyła kreska Jak w temacie co oznacza pochyła kreska w tym wzorze? Przeważnie dwa oczka razem na prawo ale tutaj chyba nie , a może to prawe przekręcone
Ada - Sob 26 Sty, 2013 17:06
Podejrzewam, że chodzi o oczka przerabiane jak w angielskim ściągaczu, czyli po prawej stronie przerabiamy oczka prawe w ten sposób, że drut wbijamy rząd niżej. Lewe - "normalnie".
czeremcha - Sob 26 Sty, 2013 18:48
A mi wygląda na oczko prawe przekręcone Tzn. w rzędach nieparzystych = prawe, w parzystych - lewe.
Ania
Ainer - Sob 26 Sty, 2013 19:14
kiedyś robiłam podobny wzorek i wydaje mi się że to są 2 oczka razem na pr od przodu z lewej strony to oczko przekłada się bez przerabiania spróbuj
Ada - Sob 26 Sty, 2013 21:26
Chyba Ania ma rację, ale zastanawia mnie jedno: dlaczego w rzędach parzystych jest też pokazane oczko przekręcone, a być nie powinno. Wiem, że pokazana jest prawa strona /tak jak ją widzimy/, czyli skoro po lewej stronie robimy lewe, to po prawej stronie powinny być oczka prawe /puste kratki/, a nie prawe przekręcone. Czyżby na lewej stronie były lewe przekręcone?
Nie można znaleźć oznaczeń, ani nazwy gazetki?
Wioletta - Nie 27 Sty, 2013 22:08
Dziękuję za odpowiedzi. Zrobiłam na prawej stronie prawe przekręcone a na lewej lewe przekręcone.
|
|
|