To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - pomocy z bucikami :(

Joanna27 - Pon 28 Sty, 2013 18:24
Temat postu: pomocy z bucikami :(
jestem poczatkujaca co do szydelkowania :/ i mam problem bo zrobilam bucika a nast juz mi nie wychodzi takie sam jakis znieksztalcony a robie krok po kroku wiec prosze o pomoc o jakis latwy schemat jak wykonac buciki dla niemowlaka zeby wychodzily takie same PROSZE O POMOC Smile
koteccek00 - Pon 28 Sty, 2013 21:05

Mnie nigdy nie wychodzą takie same. Kształtuje drugiego bucika igłą i nitka w takim samym kolorze jak wloczka, oczywiście tak żeby nie było widać.
Joanna27 - Pią 01 Lut, 2013 13:22
Temat postu: :(
szkoda ze nikt nie moze lub nie chce mi pomuc Sad
a chcialam dla mojego nienarodzonego malenstwa zrobic samodzielnie buciki Sad

kasia75 - Pią 01 Lut, 2013 13:36

Joasiu, korzystasz ze schematu czy robisz z głowy, że tak się wyrażę?
malagosia4 - Pią 01 Lut, 2013 14:04

JOANNA27 znajdę parę filmików jak się robi papcie zajrzyj może coś Ci pomoże
elawe - Pią 01 Lut, 2013 14:21

Ja właśnie dlatego, że te buciki wychodzą mi różne to nie lubię ich robić. Może to ci w czymś pomoże:https://picasaweb.google.com/ljljfldakj/NkfJv kwiatek dla ciebie
Joanna27 - Nie 03 Lut, 2013 11:59

witam !!
kozystam z takigo linka

http://kasiacrochet.blogs...-1212cm-12.html
pierwszy bucik wyszedl mi idealnie jest jak na zdjeicu ale dyrgi juz nie jest taki sam wychodzi mi jakos krzywo uciekaja mi nie wiem czemu oczka na bok i nie wiem jaki jest tego przyczyna bo robie wszytko po koleji :/

siebusania - Nie 03 Lut, 2013 19:09

fajne buciki, też spróbuje zrobic mojej córuni, nie poddawaj się próbuj dalej, ja zrobiłam mojej małej 2 pary bucików juz wcześniej i też miałam problem bo nie zbyt sie układały dlatego nie lubie robic butków, mogę ci podesłać schemaciki z których ja sie uczyłam