Problemy, pytania - Pomoc dla początkującej
ganna - Nie 24 Mar, 2013 14:36 Temat postu: Pomoc dla początkującej Witam, dopiero od niedawna fascynuje się szydełkiem i zgłębiam tajniki ręcznych robótek. Mam problem z wykonaniem ubranka na butelkę
http://s10045.chomikuj.pl...TMvAz4e9wo&pv=2
moje dotychczasowe robótki były robione na okrągło i zszywane przez robienie 3-4 oczek łańcuszka w każdym nowym rzędzie. Czy można wykonywać robótkę na okrągło, ale bez nowych oczek łańcuszka, tak aby nie było widać "zszywania" robótki?
Mam również problem z wykonaniem kołnierza butelki. We wszystkich poradnikach szydełkowania piszą, że nie odwraca się robótki, w takim razie jak go wykonać, skoro jest wycięcie w kołnierzu i nie mogę "przeskoczyć" do następnego rzędu? Jedyne rozwiązanie jakie znalazłam to właśnie odwrócenie robótki i przełożenie włóczki tak aby była z lewej strony szydełka. Jest może jakiś inny sposób?
Kelmuska - Nie 24 Mar, 2013 15:01
ganna, niestety link się nie otwiera
Kelmuska - Nie 24 Mar, 2013 15:06
| ganna napisał/a: | | moje dotychczasowe robótki były robione na okrągło i zszywane przez robienie 3-4 oczek łańcuszka w każdym nowym rzędzie. Czy można wykonywać robótkę na okrągło, ale bez nowych oczek łańcuszka, tak aby nie było widać "zszywania" robótki? |
chyba nie ma takiej możliwości, ja robię tak, że zamiast słupka robię 2 oczka łańcuszka a nie 3, a zamiast podwójnego słupka 3 oł, a nie 4 tak jak przeważnie jest w opisach. Wtedy łączenie wydaje mi się mniej widoczne.
| ganna napisał/a: | | Mam również problem z wykonaniem kołnierza butelki. We wszystkich poradnikach szydełkowania piszą, że nie odwraca się robótki, |
w jakim poradniku znalazłaś takie stwierdzenie, robótkę przecież można odwracać, nie wszystko można dziergać na okrągło
kika3002 - Sob 06 Kwi, 2013 14:55
Kobitki - Wy jesteście mądre,a ja????
Powiedzcie mi jak można połączyć nie szyjąc dwa elementy zakończone słupkami? np.prostokąty.
Kelmuska - Sob 06 Kwi, 2013 15:57
Np. tak http://www.youtube.com/watch?v=kAH29DJUvZk
kika3002 - Sob 06 Kwi, 2013 16:13
Wielkie dzięki,pomogłaś ,punkcik dla Ciebie
|
|
|