Nasze prace - chwalimy się - Pierwsze decu Orki
Orka - Śro 24 Kwi, 2013 13:11 Temat postu: Pierwsze decu Orki Zarzekałam się, że nigdy, nigdy, bo mi się nie podoba i już...Ale jak to bywa w życiu-"nigdy nie mów nigdy" Dopadło i mnie . Zaczęło się od starej skrzyneczki narzędziowej, którą podarował mi teść i którą trzeba było jakoś odnowić. Potem już samo poszło Teraz robię zwykłą małą kuchenną deseczkę, która ma być podstawą po notes, do powieszenia na ścianie. I wiecie co mi sprawia największy kłopot-nigdzie nie mogę dostać takiego zwykłego, białego, klejonego notesu
A oto dawna skrzyneczka narzędziowa-pudełko na mulinę:
Zrobiłam też mniejszą wersję, dla córci, nie mam niestety osobnego zdjęcia:
A tutaj chustecznik-prezent dla teściów.
Kelmuska - Śro 24 Kwi, 2013 13:52
Orka, jakie śliczne prace . Proszę o więcej
beti9 - Czw 25 Kwi, 2013 11:08
Orka, bardzo ładne decu.
Orka - Czw 25 Kwi, 2013 12:29
Dzięki, dziewczyny Niebawem pokażę deseczkę, a póki co, szukam jakiegoś dostępu do niedrogich drewnianych przedmiotów. Empik odpada, bo tego co tam sprzedają za grubą kasę, nie wzięłabym za darmo-jest tak podłej jakości...krzywe, niedorobione, z odstającymi drzazgami
grzewa - Sob 27 Kwi, 2013 08:08
Piękne prace.
jadzia59o - Nie 28 Kwi, 2013 16:40
śliczne prace
alutka171 - Pon 29 Kwi, 2013 20:39
....no właśnie nigdy nie mów nigdy sama nie raz się o tym przekonałam he he
Ale pięknie Cię wciągnęło super sobie radzisz od samego początku
nula - Pią 03 Maj, 2013 07:20
| alutka171 napisał/a: | | super sobie radzisz od samego początku |
popieram !
prace śliczne i wcale nie wyglądają na pierwsze
| Orka napisał/a: | | a póki co, szukam jakiegoś dostępu do niedrogich drewnianych przedmiotów |
ja na ogół kupuję tutaj
http://www.drewlandia.com.pl/index.php
jakościowo bardzo dobre - koszty przesyłki są stałe niezależnie od wielkości zamówienia więc opłaca się zamawiać jednorazowo więcej rzeczy , a najlepiej w kilka osób - wtedy wychodzi naprawdę tanio
sarLena - Pią 03 Maj, 2013 17:01
Świetnie Ci to wychodzi i jak pisze Nula "wcale nie wyglądają na pierwsze"
Orka - Pią 03 Maj, 2013 20:22
Dziewczyny! Dziękuję bardzo za przemiłe słowa! Dzięki nula, za namiar na sklep Znalazłam też jeden stacjonarny sklep w Gdańsku (na Łostowickiej), ale jeszcze tam nie dojechałam. Pojedyncze rzeczy chyba można tam kupić, ale większej ilości jednak się nie opłaca, bo drogo. Ja na razie podczas długiego weekendu uskuteczniam wycieczki krajoznawcze po okolicach bliższych i dalszych, ale może w niedzielę zrobię za dnia zdjęcie mojej deseczki i pokażę ją tak jak jest-bez notesu, którego nie mogę nigdzie dostać...
[edit 05.05.] Jak obiecałam-oto deseczka, która miała być notesem, wiszącym na ścianie, a póki co-pozostanie samą deseczką
jadzia59o - Pią 31 Maj, 2013 20:53
śliczna deseczka
żabka - Pon 03 Cze, 2013 09:52
Jak na pierwsze decu to super wyszło
Orka - Pon 03 Cze, 2013 13:31
Dziękuję za miłe słowa! A oto efekt długiego weekendu na działce-nowe wcielenie starej doniczki
przed przemianą-stara, brzydka, odrapana:
Po kilku dniach pracy:
dubo123 - Pon 03 Cze, 2013 15:32
Po przemianie przepiękna, deseczka również
alienor - Pon 03 Cze, 2013 17:20
Rewelacyjne prace .Jak wróżka zamieniasz stare rzeczy w prawdziwe cuda
Orka - Nie 16 Cze, 2013 11:54
Nie będę zakładać nowego wątku, więc prace mojej córki pokażę w moim wątku. Doniczka jest najpierwszym samodzielnym decu Weroniki, a kilkunastoletnią komódkę z ikei przerobiłyśmy wspólnie.
Doniczka przed:
i po:
Komódka przed:
i po:
milken - Nie 16 Cze, 2013 12:32
slicznie zrobione a doniczka jest super
nula - Nie 16 Cze, 2013 21:16
Orka, świetne prace - I Twoje, i córki i te wspólne
Ja też zaraziłam córę i bardzo się cieszę, bo fantastycznie jest mieć towarzystwo przy pracy i kogoś z kim można pogadać i kto w dodatku rozumie co niego (do niej) mówisz
fajnie, że robicie zdjęcia "przed" i "po" - my ciągle o tym zapominamy a dopiero wtedy naprawdę widać efekt....
Teraz córa odnawia stare ramki kupione za grosze i znowu przypomniało nam się o zdjęciu jak już były zeszlifowane do surowego drewna
a na taką komódkę to po prostu chora jestem !!!
Orka - Pon 17 Cze, 2013 08:19
milken, nula, dziękuję bardzo! Słowa uznania zawsze dodają skrzydeł W tej chwili leży i czeka na oklejanie drewniana ramka na zdjęcia (niestety tu zapomniałam zrobić zdjęcie"przed") Mam też pomysł na ozdobienie 3 drewnianych wieszaków, więc nowe prace już niedługo
Orka - Nie 30 Cze, 2013 19:58
Oto drewniana ramka na zdjęcie-ponownie wspólna praca córki i moja. Różyczki nas urzekły, mamy już rozpoczętą następną robótkę z ich udziałem-drewniane wieszaki
nula - Pon 01 Lip, 2013 15:09
Orka, różyczki fajne, ale trochę mi tam pusto na tej ramce - moim zdaniem przydałoby się trochę kolorów na tło albo jakieś kropeczki
No chyba, że taką miałyście wizję i tak miało być - to ok
Orka - Pon 01 Lip, 2013 19:27
To była wizja mojej córy, zrobiła to sama pod moją nieobecność. Mnie pozostało lakierowanie Ramka stoi u niej-już zagospodarowana i się podoba- a to najważniejsze
nula - Pon 01 Lip, 2013 21:03
| Orka napisał/a: | Ramka stoi u niej-już zagospodarowana i się podoba- a to najważniejsze Smile
|
oczywiście , że to najważniejsze - ramka jet bardzo ładna i czyściutko zrobiona - tylko podziwiać mi też się podoba
Eliza123 - Wto 03 Lut, 2015 13:25
większość zdjęć się nie wyświetla u was też czy to tylko u mnie?
japoneczka01 - Wto 03 Lut, 2015 15:51
Eliza123 U mnie też, bo jak są trzymane na płatnym serwerze i przekroczy się limit nie płacąc, to admini serwera usuwają zdjęcia i one znikają z całego netu.
|
|
|