To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - Proszę o radę

ABA - Nie 02 Cze, 2013 11:25
Temat postu: Proszę o radę
Witajcie.
Muszę doprowadzić kabinę prysznicową do idealnej czystości. Proszę o sprawdzone metody wyczyszczenia brodzika i dołu przy szybach.

Awenturyn - Nie 02 Cze, 2013 12:37

ocet+woda+soda to chyba najlepszy sposób na pozbycie wszelakiego brudu
ABA - Nie 02 Cze, 2013 13:31

Awenturyn czy ta mieszanka rozpuszcza kamień? Właśnie po poprzednikach lokatorach wokoło dolnej części brodzika jest warstwa kamienia. Próbowałam skropić to specyfikiem niemieckim, "Power Cleaner" który u mnie w domu zawsze się sprawdzał, ale ja to robię sukcesywnie i na bieżąco. Nie doprowadzam do grubej warstwy. Tutaj nic z tego. Czekanie po kilkanaście minut nie dało żadnych efektów. Musiałabym zeskrobać, ale boję się że pozostawię ślady skrobania na powierzchni.
jokul - Nie 02 Cze, 2013 18:48

Ocet rozpuszcza osady z kamienia, więc myślę, że miesznka wg Awenturyn zadziała.
ABA - Pon 03 Cze, 2013 11:57

Kochani już mam całą kabinę prysznicową łacznie z brodzikiem idealnie czystą. Dziękuję za dobre rady. Potrzebne mi było trochę cierpliwości i poczekać aż mój niemiecki środek zadziała. Jest naprawdę świetny. Już myslałam, że tego kamienia niczym nie usunę.
Tak się cieszę i wysyłam Awenturyn i Jokul cieplutkie buziaczki za pomoc. Na pewno ta rada przyda sie w codziennym sprzątaniu.
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Awenturyn - Pon 03 Cze, 2013 19:23

ABA, to super
a mieszanka jest skuteczna i też trzeba troche czasu aby porządnie zadziałała

Madzia - Wto 04 Cze, 2013 11:19

Potwierdzam, że działa i żadnej chemii. U mnie brodzik i kabina to koszmar. Ja namaczałam waciki i upychałam w rowkach, trzeba więcej czasu, ale takich efektów nawet się nie spodziewałam.