Problemy, pytania - luźna, ażurowa bluzeczka
węgliwka - Nie 16 Cze, 2013 10:03 Temat postu: luźna, ażurowa bluzeczka Mam problem - obiecałam synowej, że zrobię jej bluzeczkę. Wymyśliła sobie ażurową, luźną bluzeczko-narzutkę (przód i tył jakby dwa kwadraty, bez wycięć), prostą, ale lejącą się (tak to nazwała). Mam sporo wzorów, przeszukałam strony rosyjskie, polskie, portugalskie i...nic nie znalazłam
Dziewczyna nie lubi błyszczących nitek, więc mam nitkę oke! crochet (matowe ecru), szydełko 1,5. Czy coś z tego mogę zrobić?
Bardzo proszę o pomoc.
gabrysia - Nie 16 Cze, 2013 10:56
moze cos na bazie serwetki? jakas kwadratowa bedzie sie nadawała?
znalazłam coś takiego mże się spodoba,
gabrysia - Nie 16 Cze, 2013 11:23
węgliwka - Nie 16 Cze, 2013 14:48
Dziękuję gabrysiu (dałam punkcik)
Wykorzystam ten fioletowy wzór, zrobię całą z tej ozdobnej "wstawki" - podoba mi się.
Ale żeby była taka luźno-"lejąca się" powinnam zacząć od dołu (dużo szerszego?) a potem zmniejszać ilość oczek? Czy to w ogóle tak się uda? A może nie zwężać, tylko zrobić dwa równe kwadraty, nieco szersze od wymiarów ciała?
Doradźcie coś...
mala100gosia - Nie 16 Cze, 2013 17:01
węgliwka, Dwa większe kwadraty powinny być ok
węgliwka - Nie 16 Cze, 2013 17:27
Dziękuję za pomoc
Zaczynam robić, jak skończę postaram się wkleić zdjęcie.
Nikola5 - Wto 18 Cze, 2013 15:29
Ja robiłam tuniczkę innym wzorem i nie dało się zmniejszyć ilosci oczek żeby zmniejszyć obwód w talii i pod biustem . Żeby była troszkę węższa np. w talii , w tym miejscu ja robiłam troszkę mniejszym numerem szydełka , a pózniej wracałam z powrotem do wiekszego szydełka.
|
|
|