Poznajmy się - Witam serdecznie
Katarzyna85 - Nie 03 Lis, 2013 22:04 Temat postu: Witam serdecznie Mam na imię Katarzyna. Robótkami ręcznymi zainteresowała mnie mama. Pamiętam, że jeszcze bardzo mała zrobiłam swój pierwszy szalik na drutach. Pasję tworzenia "odkurzyłam" w 2006 roku dziergając różne sweterki, kamizelki. Od 2012 roku zajmuję się również frywolitką - głównie wyrobem naszyjników. Nie zawsze mam czas, ale staram się robić w każdej wolnej chwili. Teraz z kolei robię jak moje maleństwo śpi choć kicia jest bardzo dzielna i mimo pokusy nie próbuje uciec mi z czółenkami Bynajmniej jak jeden dzień pozwoli mi spokojnie frywolitkować, tak drugi caluśki okupuje na kolankach
Ulik - Nie 03 Lis, 2013 22:37
Witaj Kasiu.
Ja też chciałam swoją córkę nauczyć szydełkowania. nie wiem jednak jak to zrobić,bo ona jest leworęczna
Moze pokażesz nam swoje pracę?
Katarzyna85 - Pon 04 Lis, 2013 06:37
Witaj Ulik To prostsze niż się wydaje i wiem co mówię bo sama jestem prawo-leworęczna. Mimo, że piszę prawą ręką, robótki ręczne wykonuję lewą. Oj do dziś pamiętam jak się mama ze mnie śmiała jak uczyłam się robić na drutach - szło mi to tak koślawo, że myślała, że się nie nauczę. A ja niestrudzenie próbowałam, aż wzięłam książkę, w której był krótki kurs robienia na drutach dla leworęcznych od tego dnia każdy wzór przerabiam dla siebie i żadne warkocze czy inne nie są dla mnie problemem
Córka powinna patrzeć z przodu jak robisz, nie zza ramienia ewentualnie wziąć lustro i odbić sobie w nim moment robienia - kilka podejść i dalej pójdzie jak z górki
Aktualnie moje pierwsze wyroby frywolitkowe można podziwiać >>>TUTAJ<<<
Niedługo dodam również wyroby na drutach oraz szydełku
jokul - Pon 04 Lis, 2013 09:12
Podziwiałam Twoje frywolitki . Chętnie obejrzę inne prace.
|
|
|