To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Poznajmy się - Ale ze mnie gapa

pika15 - Wto 21 Mar, 2006 10:57
Temat postu: Ale ze mnie gapa
Witam już wiosennie wszystkie forumowiczki .
Troszkę spózniona , ale wcześniej nie zauważyłam tego wątku. hopla

Mam na imię Marta.
Od dziecinnych lat mama nauczyła mnie robić na drutach.
Póżniej sama wzięłam się za wyszywanie krzyżykami i gobelinowe.
A od 5 miesięcy szydełko wpadło mi do ręki i mnie może się odczepić. cool

alienor - Wto 21 Mar, 2006 11:25

Pka 15 ależ my cię serdecznie witamy w tym i innych wątkach Very Happy cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
gaga - Wto 21 Mar, 2006 12:16

Eh, ze mnie też gapa, bo do tej pory się nie przedstawiłam Wink Pójdę więc za Twoim przykładem Pika15, bo przecież lepiej późno niż wcale Wink

Na imię mi Agnieszka a gaga - bo tak na mnie wołali sąsiedzi - bliźniaki - jak tylko nauczyli się mówić Smile

Robię troszkę na drutach - nauczyła mnie mama, jak jeszcze byłam bardzo niewielka - ale jeszcze duuuużo muszę się nauczyć, żeby umieć zrobić coś więcej niż szalik czy rękawiczki Exclamation Przygodę z frywolitkami zaczęłam bardzo niedawno i też jeszcze się uczę. Szyję tylko troszkę, bo brak mi maszyny, ale wszelki małe poprawki wykonuję bez problemu Wink Guzik też umiem przyszyć Wink

Ale tak naprawdę moją najwiekszą miłością jest szydełko. Pierwsze kroki serwetkowe postawiłam w pierwszych latach podstawówkowych, kiedy to koleżanka mi pokazała, co to są te tajemnicze słupki i oczka ścisłe. A potem to już poleciało Wink Dziergam głównie serwetki, aniołeczki, drobiażdżki, z prozaicznego powodu jakim jest brak odpowiedniej ilości czasu (zawodowo to tak bardziej matematyką się zajmuję i obecnie robię doktorat, co jest niezwykle czasochłonnym zajęciem). Ale szydełkowanie jest genialnym odprężeniem, pozwala zapomnieć o wszelkich stresach i zmartwieniach Smile

Cieszę się ogromnie, że znalazłam to forum, bo Wasze prace są dla mnie ogromną inspiracją Exclamation Robicie coś naprawdę wielkiego, i nie mówię tu jedynie o dziełach Waszych rąk, ale o zwyczejnej ludzkiej uprzejmości, o radości i pozytywnej sile, płynącej z Waszych postów, o wsparciu, jakie dajecie sobie nawzajem, tym bardziej doświadczonym i tym bardziej początkującym Very Happy

Oby tak dalej Exclamation I tu ukłony w pierwszej kolejności należą się Marancie Smile

Dzięki, że jesteście Smile Witam i pozdrawiam serdeczniście Smile

Pani Mama - Wto 21 Mar, 2006 12:43

Pika i Gaga fajnie że tu jesteście cmok
maranta - Wto 21 Mar, 2006 13:03

Pika i Gaga, dzięki że zechciałyscie się troszkę bliżej przedstawić cmok
Myslę, że to jest bardzo sympatyczne, gdy chociaż kilka słów o sobie powiemy, od razu na forum robi się taka cieplejsza, prawie rodzinna atmosfera cmoknięcie kwiatek dla ciebie

barbara 1 - Wto 21 Mar, 2006 13:12

Witaj gaga,witaj pika
Lepiej pózno niz wcale cool

Elżbieta P. - Wto 21 Mar, 2006 16:06

witajcie pika i gaga radocha już Was trochę znamy, a teraz więcej o Was wiemy bye
gaga - Wto 21 Mar, 2006 21:47

I o tym właśnie pisałam - Wasza serdeczność jest tak uśmiechnięta, że zaraża wszystkich "czytaczy" tego forum cmoknięcie
Tak trzymać cool
Dzięki za miłe powitanie bye

pika15 - Śro 22 Mar, 2006 10:31

Jesteście kochane dziękuje za miłe przywitanie i liczę na waszą pomoc radocha cmoknięcie
ciaachoo - Sob 08 Kwi, 2006 23:36

witam Was bardzo goraco kwiatek dla ciebie

pozdrawiam Ilona!!!

jaga48 - Sob 22 Kwi, 2006 15:37

Pika15 witam serdecznie, szczególnie Ciebie ponieważ... no wlaśnie, mala zagadka.Po moich pracach powinnaś zgadnąc kim jestem. Do roboty!
Poranna - Śro 04 Paź, 2006 21:21

barbara 1 napisał/a:
Witaj gaga,witaj pika
Lepiej pózno niz wcale cool

Skoro tak, to się przyczepię do Twojego tematu, Pika (chyba nie masz nic przeciwko, prawda? Smile)
Mam na imię Magda, mieszkam na Pomorzu i bywam tu już od jakiegoś czasu, choć ostatnio o wiele częsciej niż przedtem Smile Szydełkuję 'nałogowo' od dwóch lat, kiedyś chętniej serwety, teraz wzięło mnie na ciuchy. Mogłabym szydełkować dniami i nocami, bez jedzenia, spania i innych takich ... wariactwo to czy pasja...? puknąć się wesoło mi

tak czy siak, cieszę sie, że kiedyśtam trafiłam na to forum; pozdrawiam bye bye

Pani Mama - Śro 04 Paź, 2006 23:10

Poranna i na miło tymbardziej że tez jestes uzależniona jak my wesoło mi ale wiesz chyba że żadna terapia już nie pomoże więc witaj cmok
Violetta21 - Czw 05 Paź, 2006 13:55
Temat postu: Ale ze mnie gapa
Witaj witaj Madziu Smile
Ostatnio puściłam mężowi film który gdzieś się tu przewijał przez forum Smile i stwierdził że ja też tak dziergam Smile

elka65 - Sob 30 Gru, 2006 13:02

Witaj Madziu cmoknięcie Równie miło było poznać Twoje prace cool gratuluje
sylwia12 - Sob 30 Gru, 2006 20:22

Witajcie dziewczyny cmok cmok
lechu - Pią 09 Lut, 2007 14:37

a ja cie nie witam jestem w więzieniu Sad
lechu - Pią 09 Lut, 2007 14:38

witam serdecznie !! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
teris - Sob 24 Mar, 2007 15:17

Dołanczam do grona gapciowatych rotfl nie widziałam wcześniej tego wątku gafa Mam na imię Irena od najmłodszych lat robiłam na drutach a rok temu zaczęłam dłubać na szydełku a gdy zajżałam na to forum, moja dłubanina przerodziła się w wielką pasje.Kochane dziewczynki to wszystko przez was,zamiast pucować okna to ja dłubę koszyczki,kurki, aniołki..............jesteście cudowne dziękuję kwiatek dla ciebie
ola1996 - Sob 24 Mar, 2007 15:59

Ja jakiś czas temu zobaczyłam ten wątek i uznałam że po kilku miesiącach głupio się witać ale w wątku dla gapciowatych:
Cześć! Mam na imię Ola. Mam 10 lat. Nauczyłam się robić na szydełku już w zerówce, gdy mama robiła mi na nim ubranka dla lalek. W ostatnim czasie próbuję troszkę haftować i od dziś uczę się frywolitek.