Sekrety tworzenia odzieży - Jak wrobic kieszen do kardiganu
vichta - Czw 16 Paź, 2014 22:49 Temat postu: Jak wrobic kieszen do kardiganu Przy okazji robienia kardiganu, postanowilam wykonac kilka fotek, ktore moga sie przydac niektorym osobom. Chodzi o zrobienie
KIESZENI WEWNETRZNEJ
Oto, jak sie do tego zabrac:
1.Robimy pasek (worek) o dlugosci podwojnej glebokosci kieszeni:
2.Robimy przod swetra do wysokosci, na ktorej chcemy miec kieszen. Przerabiamy czesc oczek, nastepnie zdejmujemy na agrafke oczka przeznaczone na kieszen (tyle samo, ile ma nasz worek):
3.W miejsce zdjetych oczek przerabiamy oczka z wykonanego wczesniej worka:
4.Przerabiamy reszte oczek z drutu:
5.Po lewej stronie wyglada to tak:
6.Kiedy caly przod mamy juz zrobiony, przekladamy oczka z agrafki z powrotem na drut:
7.Wykonujemy kilka rzedow sciagacza:
8.Zakanczamy gorny brzeg i doszywamy boki sciagacza do przodu swetra. Front robotki mamy skonczony:
9.Odwracamy robotke na lewa strone. Dolny brzeg worka przyszywamy do PODSTAWY sciagacza, ktory przed chwila wykonalismy. Troche to kiepsko widac na zdjeciu. Trzeba po prostu wlozyc reke do kieszeni i pomacac dno worka, zeby wejscie kieszeni nie wyszlo nam... obok kieszeni
10.Na koniec zszywamy boki worka:
11. Nasza kieszen jest gotowa:
japoneczka01 - Pią 17 Paź, 2014 11:53
Bardzo przydatna lekcja. Robisz konkurencję Intensywnie Kreatywnej , ale nie ma to jak zdrowa konkurencja.
vichta - Pią 17 Paź, 2014 12:57
To bylo w ramach RWPG Może ktoś ma inny sposób i zechce się nim podzielić. Chętnie podpatrze. A z Intensywnie Kreatywną nie mam zamiaru konkurować. Za cienka jestem
ania_b - Pią 17 Paź, 2014 15:49
Fantastyczny tutek.
Jolwit - Pią 17 Paź, 2014 19:42
Bardzo mi się przyda taki kursik, najserdeczniej dziękuję Pozdrawiam
Elżbieta P. - Nie 19 Paź, 2014 11:33
dzięki, dzięki, tutek na pewno się przyda
|
|
|