To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Poznajmy się - Witam!

marcinR - Pią 28 Lis, 2014 15:52
Temat postu: Witam!
Witam Was serdecznie,
Mam na imię Marcin a forum Wasze znalazłem przeszukując internet jakiś czas temu... szukałem chyba czegoś o obrazkach logicznych. Tak... nie bardzo już pamiętam, ponieważ minęło trochę czasu od ostatniej mojej wizyty u Was. Przeglądając jednak forum pamiętam, że mi się spodobało. Dużo ciekawych treści, różnorodnej tematyki.
Sam nie zajmuję się takimi typowymi zajęciami związanymi z igłą i nitką, ale czasem lubię posiedzieć nad jakimś projekcikiem, wzorem, który potem można przenieść na materiał. Tak pomagałem kiedyś koleżankom z pracy w hafcie krzyżykowym. Do moich topowych osiągnięć w dziedzinie robótek domowych chyba zaliczyć można jedynie maszynę do produkcji wikliny papierowej;], którą zrobiłem dla mojej dziewczyny - Agaty. Agata od niedawna właściwie zajmuje się decupagem, papierową wikliną i innymi podobnymi rzeczami.
Ja sam zajmuję się (hobby, nie zawodowo) - fotografią przyrodniczą, więc też do czynienia mam i z grafiką. Od czasu do czasu napiszę jakąś stronę internetową... to właściwie wszystko o mnie tak w kilku zdaniach.
A przyłączyć się chciałem, ponieważ... a zobaczymy jeszcze co się z tego urodzi;]
Pozdrawiam Wszystkich
Marcin

japoneczka01 - Sob 29 Lis, 2014 11:58

Witaj- rozgość się i czuj się dobrze. Smile
AlaJ - Sob 29 Lis, 2014 19:06

Witam, zdradź sekret jak funkcjonuje maszyna do wikliny papierowej. Pewnie koleżanki się zainteresują.
marcinR - Pią 05 Gru, 2014 03:41

Cytat:
Witam, zdradź sekret jak funkcjonuje maszyna do wikliny papierowej. Pewnie koleżanki się zainteresują.

Witam serdecznie!
Taką nawijarkę do papieru zrobić jest prosto,
ja ją zrobiłem z kawałka deseczki o długości ok 70cm - bo te rurki są dość długie a trzeba jeszcze mieć miejsce na jakiś silniczek.
na tej deseczce zamontowałem maleńki silniczek - taki z zabawki w zupełności wystarczy.
trzeba też do niego zrobić przekładnie - bo sam silnik ma za duże obroty.
jak będzie problem z przekładnią to można kupić silniczek już z gotowymi przekładniami za około 30-40 zł (ale nie wiem dokładnie jaka cena) - jak będzie ktoś zainteresowany to znajdę to na allegro czy ebayu i podeślę linki.
jak już jest silnik to trzeba zrobić wrzeciono - ja je zrobiłem z drucianego wieszaka;]
no i chyba tyle tak z grubsza;]
przełącznik zrobiłem Agacie w stopce - uruchamia maszynę stopą - żeby miała wolne ręce. tak jak w maszynie do szycia;]
pozdr!

kabyr - Pią 05 Gru, 2014 11:30

marcinR, witam następnego faceta na forum. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
vichta - Pią 05 Gru, 2014 18:10

Witaj cmok
Koedukacyjnie nam się robi... Wink Zapraszamy więcej utalentowanych panów Smile Ich dziewczyny również Smile

marcinR - Nie 14 Gru, 2014 01:31

dzięki za miłe słowa!
posiedzę z Wami jakiś czas to i może Agatę uda mi się wciągnąć;] teraz robi takie papierowe wieńce - z wikliny właśnie - i muszę je oglądać oraz doradzać jak je ozdabiać, na czym się kompletnie nie znam;] ale czego się nie robi, żeby uniknąć focha;]
na razie nie bardzo chce pokazywać te swoje wyroby, chociaż mi się one bardzo podobają.

nula - Nie 14 Gru, 2014 08:08

marcinR napisał/a:
muszę je oglądać oraz doradzać jak je ozdabiać, na czym się kompletnie nie znam;

my bardzo chętnie pooglądamy i jak trzeba doradzimy wesoło mi

marcinR - Nie 14 Gru, 2014 18:21

zrobię kilka zdjęć niektórym jej rzeczom to podstawię;]
bogumila7486 - Nie 14 Gru, 2014 18:26

Marcin witaj milutko. cmoknięcie Czas, żebym i ja w końcu wróciła na ziemię. Smile
marcinR - Nie 14 Gru, 2014 21:00

a witam, witam, bardzo mi miło;]