Inne problemy - oczka
KasiaB87 - Pią 19 Gru, 2014 16:21 Temat postu: oczka Kochane nie wiem czy w dobrym dziale i czy nie było takiego wątku ale nie znalazłam, w razie czego proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce.
Zaczynam naukę dziergania i informacje w internecie namieszały mi w głowie. Myślałam że sa oczka prawe i lewe a tu okazuje się że są prawe "od przodu" prawe "od tyłu" z lewymi analogicznie i tu mój problem: jedno ze źródeł, z którego zresztą zaczęłam "łapać" o co chodzi, podaje że jeśli robimy prawe od przodu to lewe od tyłu, lub odwrotnie prawe od tyłu to lewe od przodu, a inne z kolei źródło podaje ze albo odbydwa rodzaje od przodu albo od tyłu nie wiem czy dobrze to ujęłam ale mam już taki mętlik w głowie że poprostu nie wiem jak się zabrać za te oczka i zaczynam żałować że mnie natchnęło na druty bo moja ambicja nie pozwala mi zrezygnować
vichta - Pią 19 Gru, 2014 16:31
Są różne sposoby przerabiania oczek, jak sama wspomniałaś. Generalnie nie ma znaczenia, jak robisz. Ważne jest, aby oczka w dzianinie układały się płasko, żeby nie były przekręcone. Czasem we wzorze jest wskazane, żeby zrobić oczko przekręcone i to jest inny wątek tej samej bajki.
https://www.youtube.com/watch?v=w40kPPq8mYo
|
|
|