To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - [szydełko] Prośba o pomoc

j0asia - Czw 24 Wrz, 2015 07:59
Temat postu: [szydełko] Prośba o pomoc
Witam.
Spodobał mi się wzór, ale jest tylko niestety w formie opisowej. zamieszczam go poniżej.
Niestety nie umiem go wykonać z opisu może ktoś pomóc?

opis:

Pattern Instructions:
Ch 70 (or any multiple of 2), join with sl st in first ch to form ring being careful not to twist chs.
Rnd 1:Ch 1, sc in first ch and into each ch around; join with sl st in first sc. (70 sts)
Rnd 2: Ch 1, bpsc in first sc and into each sc around; join with sl st in first bpsc. (70 sts)
Rnd 3:Ch 1, 2 hdc in same st as join, *sk next st, 2 hdc in next st; rep from * around; join with sl st in
first hdc; (70 sts)
Rnd 4:Ch 1, sk hdc where join was made, 2 hdc in sp before next hdc, *sk next 2 hdc, 2 hdc in sp
before next hdc; rep from * around; join with sl st in first hdc.
Rnds 5-8:Same as rnd 4. (For a wider band, do more repeats of rnd 4.)
Rnd 9: Ch 1, sc in same st as join and into each st around; join with sl st in first sc. (70 sts)
Rnd 10:Same as rnd 2. FO.

japoneczka01 - Czw 24 Wrz, 2015 10:15

j0asia Czemu to samo pytanie zadajesz w 2-óch miejscach na raz? Wystarczy w 1-nym, a na pewno ktoś odpowie. Nie zawsze jest tak, że w sekundzie przychodzi odpowiedź. Trzeba cierpliwie poczekać. Na Twoje pytanie odpowiedziałam wcześniej, więc tu nie będę się powtarzać.
j0asia - Czw 24 Wrz, 2015 10:18

Dodałam 1 raz. jesli jakoś dodało się podwójnie przepraszam i proszę o usunięcie.