Problemy, pytania - Problem ze schematem
kometa - Nie 22 Lis, 2015 19:51 Temat postu: Problem ze schematem Witam, jestem nowicjuszką w świecie szydełek i mam problem ze zrozumieniem schematu. Poniżej załączam problematyczny fragment całości;
Kółka to łańcuszek, kreseczki to półsłupki a krzyże to słupki nawijane raz.
Mój problem polega na tym, że nie wiem czy powinnam wykonać je (słupki i półsłupki) w trakcie roboty czy na jej zakończenie. A jeśli to pierwsze to jak się za to zabrać.
Krakowianka - Nie 22 Lis, 2015 20:34
kometa, jeżeli to część schematu to pokaż cały będzie łatwiej zrozumieć
kometa - Nie 22 Lis, 2015 21:09
Proszę
nula - Nie 22 Lis, 2015 22:11
trochę mało dokładny ten schemat - czort wie gdzie początek a gdzie koniec
ja bym zrobiła tak :
zacząć tam gdzie czerwone kółko, 5 oczek łańc. na ten mały łuczek + 16 oczek na nóżkę, potem półsłupki, przyczepić oczkiem ścisłym do pierwszego oczka łańcuszka i dalej lecisz "główkę" liścia - najpierw łańcuszek i te podwójne i potrójne słupki - a potem dookoła słupki
tylko ja bym jeszcze dała oczko ścisłe, żeby połączyć łańcuszek z nóżką (ten zielony łuczek)
albo tak
zacząć tam gdzie czerwone kółko, 16 oczek łańcuszka na nóżkę, robisz półsłupki, potem 5 oczek łańcuszka na ten mały łuczek, przyczepić oczkiem ścisłym do pierwszego oczka łańcuszka i dalej główkę liścia tak samo jw. z tym, że łańcuszek połączyć oczkiem ścisłym z pierwszym półsłupkiem
kometa - Nie 22 Lis, 2015 22:20
Dzięki, spróbuję coś z tego zrobić. Jeśli rezultat będzie się nadawał do pokazywania to na pewno wrzucę
|
|
|