Problemy, pytania - Czapka z daszkiem- problem
koteccek00 - Pon 23 Lis, 2015 01:34 Temat postu: Czapka z daszkiem- problem Robie taka czapke z daszkiem, ale daszkiem strasznie mi sie zwija.
Robie go polslupkami. Moze wrobic w daszek plastikowa plytke?
Dodam jeszcze ze jedna strona daszku wywija sie na wierzch, a druga pod spod.
Krakowianka - Pon 23 Lis, 2015 12:49
może problem jest w sposobie robienia pierwszego i ostatniego półsłupka,może za ściśle i ściąga?
a może daszek zrobić podwójną nitką żeby był sztywniejszy?
koteccek00 - Pon 23 Lis, 2015 17:08 Temat postu: Wzor na sam daszek Znalazlam wzory czapek z daszkiem, pozyczylabym tylko te czesc o daszku, ale nie kumam o co chodzi w chinskich znakach.
w Ponizszej czapce zgaduje, ze gubi sie oczka... ale jakos mi to nie wychodzi
w tym schamacie nie wiem co oznaczaja puste rzadki, potem ostatni rzad wyglada jak pikotka.
Ale pokotki na dzaszek?
Czy macie moze jakis wzor na czapke z daszkiem dla doroslej osoby po polsku?
Krakowianka - Pon 23 Lis, 2015 19:54
może tutaj zobacz http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=2668
koteccek00 - Pon 23 Lis, 2015 22:14
No I zrobilam! Na przerwie, w samochodzie! Tak to jest jak czlowiek jest kompletnie opetany mania szydelkowania.
Zrobilam z podwojnej nitki I zamiast gubic oczka na poczatku rzedu, nie przerabialam 1 oczka na koncu. Wyszly mi schody, ale
po przerobienie 1 rzedu polslupkow w okolo wszystko sie wyrownalo.
Dziekuje wszystkim za pomoc.

marysia423 - Wto 14 Cze, 2016 12:52
Te wasze szydełkowe czapki z daszkiem są bardzo oryginalne. Jest jakiś sposób na to, aby je trochę usztywnić? Chodzi mi głownie o daszek, bo widzę, że u was lekko zwisa. W tradycyjnych modelach jest karton, ale tutaj chyba się nie sprawdzi. Jak myślicie?
zuzik45 - Wto 14 Cze, 2016 20:16
Jak byłam mała to moja mama do usztywnienia daszku
używała starych zdjęć rentgenowskich albo w miarę sztywnej folii
z teczek skoroszytowych.
japoneczka01 - Wto 14 Cze, 2016 20:40
Gotowe daszki są, np. w stacjonarnych pasmanteriach.
koteccek00 - Śro 15 Cze, 2016 18:01
Ja wrabialam w buciki dla dzieci laminowany papier. Mozna i na daszak, moze znajdziesz taki papier w domu.
|
|
|