Jaka to roślina - czy na Twoim parapecie stoi roślina zgodne z prawem unijnym?
mama72 - Czw 26 Lis, 2015 16:58 Temat postu: czy na Twoim parapecie stoi roślina zgodne z prawem unijnym? Czy prawdą jest, że prawo unijne zabrania hodowania w domu leczniczych roślin np. aloes? Tak mi powiedziała sąsiadka i ja
Czy to prawda, czy żart?
japoneczka01 - Czw 26 Lis, 2015 17:34
No bez jaj!! Przecież to nie konopie. W telewizji zachęcają, aby to hodować i robić wino lecznicze z tego. U nas na targu można kupić już podhodowane aloesy i sporadycznie w kwiaciarni widziałam. Niech ta sąsiadka nie będzie nadgorliwa.
vichta - Czw 26 Lis, 2015 18:09
A ja bym taka pewna nie była...
Czy ktoś kupował ostatnio jakieś zioła? Słyszałam, że producentom nie wolno już umieszczać informacji na opakowaniach, co dane zioło leczy.
Niektórym bardzo zależy na wyeliminowaniu naturalnych metod leczenia. Przecież z ziół można zrobić wyciągi, maści, tabletki i sprzedać je z wielokrotnym zyskiem.
Po co szary człowiek ma się na tym znać... Można mu pokazać reklamę w telewizji i pobiegnie do apteki po "gotowca".
maranta - Czw 26 Lis, 2015 18:23
Ja ostatnio miałam problem z kupieniem głupiej herbatki z bratka. Cztery apteki i kapota.
Może przypadek.
Niedługo będę robiła zakupy w internetowej aptece, to mam zamiar troszkę ziół zdobyć.
O tym prawie unijnym słyszałam, ale nie wczytywałam się dokładnie co i jak, bo szkoda czasu na czytanie głupot, które ktoś tam wymyślił i nam wciska
Kropla - Sob 09 Kwi, 2016 21:51
W zeszłym roku normalnie w markecie kupiłam aloes, więc może jeśli o niego chodzi to nieprawda.
Natalia - Nie 10 Kwi, 2016 00:39
może sąsiadka powiedziała to w "prima aprilis"
|
|
|