To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Prace początkującej szydełko-maniaczki :)

Początkująca - Czw 01 Gru, 2016 15:20
Temat postu: [szydełko] Prace początkującej szydełko-maniaczki :)
Witajcie!
Moją przygodę z szydełkowaniem zaczęłam jakiś rok temu Smile Zaczęło się od czapek, kwiatków i szalików, szukałam instrukcji na youtube i próbowałam robić. Z czasem tak złapałam bakcyla, że już żyć bez tego nie mogę i próbuję powiększyć swoją pasję o druty Smile
Pierwsza czapa wyglądała tak:

Potem przyszła pora na serwetki:

I spódniczki:

Póki co po roku opracowałam swój sposób na robienie szydełkowych koników(jestem też pasjonatką jeździectwa Wink ) i szaleję z nimi na potęgę Smile Oto one:
Pierwszy:

Kolejne:

I powstała nawet duża żyrafa Smile

Mam ich jeszcze duuuużo, ale nie chcę przesadzić z ilością zdjęć na jeden post Smile Aktualnie powstaje jeszcze jeden jednorożec Smile

Początkująca - Pią 02 Gru, 2016 10:34

Czy można dodawać posta pod postem? Smile

Dziś skończyłam kolejnego konika:

Robiłam też inne zwierzaki Smile

Powstał nawet George ze Świnki Peppy Smile

Początkująca - Pią 02 Gru, 2016 21:14

A dziś powstała czapa dla córy Smile

elka j. - Pią 02 Gru, 2016 21:57

Witaj Początkująca na naszym forum kwiatek dla ciebie Przywitałaś się pięknymi pracami.
Początkująca napisał/a:
Moją przygodę z szydełkowaniem zaczęłam jakiś rok temu

Jestem pod wrażeniem Twoich prac, zwłaszcza, że Twoja przygoda z szydełkiem trwa od niedawna, a prace pięknie dopracowane. Niejedna początkująca i niepoczątkująca chciałaby tak ładnie, równiutko i z pomysłem dziergać. Zwierzaki są świetne, wszystkie mi się podobają, szczególnie ujął mnie jeżyk z zabawną czupryną i psiaczek, koniki super, no a najbardziej urocza córcia w czapie cool
Z przyjemnością będę podziwiać kolejne prace. bye

Początkująca - Pią 02 Gru, 2016 22:14

Dziękuję, bardzo mi miło kwiatek dla ciebie
Dalej pracuję nad szczegółami i ładnymi wykończeniami, bo jeszcze nie spełniają moich oczekiwań estetycznych Very Happy A jeżyk to miał być lew hahahihi
Córa zachwycona, sama mnie męczy żebym ją nauczyła, ale jeszcze ze względu na wiek(ma 4 lata) nie bardzo daje radę- jednak mam nadzieję, że chęci i zapał jej pozostanie Smile

siebusania - Pią 02 Gru, 2016 22:31

Witam
Piekny wstep. Piekne prace słodka córcia. Oby oby ten zapal nie minal. Mam w tym samym wieku corcie i zabiera mi szydelka i nitki i tez chce hihi

elka j. - Sob 03 Gru, 2016 00:13

Początkująca napisał/a:
A jeżyk to miał być lew

No to masz dwa w jednym wesoło mi W moim wieku, to wzrok już zaczyna szwankować wesoło mi Lew jest super Smile
Początkująca napisał/a:
Córa zachwycona, sama mnie męczy żebym ją nauczyła, ale jeszcze ze względu na wiek(ma 4 lata) nie bardzo daje radę- jednak mam nadzieję, że chęci i zapał jej pozostanie

I oby tak zostało, przejmie pałeczkę po mamusi Smile Moja córka nigdy nie garnęła się do robótkowania, niestety...

nula - Sob 03 Gru, 2016 07:39

witaj !
jak na rok działalności szydełkiem to sporo prac - podziwiam nie tylko ilość ale przede wszystkim jakość cool
zwierzaki są świetne brawo

no i trafiłaś w dobre miejsce wesoło mi
tu Ci inspiracji nie zabraknie ....

Początkująca - Sob 03 Gru, 2016 09:31

Ślicznie dziękuję! idę na imprezę

Oj inspiracje są potrzebne, bo moja kreatywność jest ograniczona Smile Rzeczy jest o wiele więcej, bo siedzę jeszcze z małą w domu i szydełkuję kiedy tylko mogę, ale nie wszystkie są sfotografowane Smile Teraz chciałabym spróbować sił z drutami, robię już czapki i bardzo proste skarpetki, teraz kupiłam ładną włóczkę i będę się przymierzać do sweterka Smile

Anulkaa - Sob 03 Gru, 2016 10:50

Super prace. Czapeczka dla córci przepiękna.
Jak na początkującą osobę to bardzo dobrze ci idzie.
Gratuluje brawo brawo

Salem - Sob 03 Gru, 2016 19:13

Prace świetne i wcale nie wyglądają jakby je robiła osoba początkująca. brawo brawo
joana - Sob 03 Gru, 2016 20:31

Początkująca, Ciekawe prace.
Krakowianka - Nie 04 Gru, 2016 09:25

Miło Cię poznać i podziwiać efekty Twojej pracy. Maskotki są świetne cool cool cool
córcia uśmiechnięta a my czekamy na dalszy ciąg... brawo brawo brawo

katrinka - Nie 04 Gru, 2016 10:21

Śliczne prace...maskotki są prześliczne brawo brawo cool
Witaj na forum kwiatek dla ciebie

Początkująca - Nie 04 Gru, 2016 13:14

Bardzo wszystkim dziękuję! kwiatek dla ciebie
Pysiatom - Pią 16 Gru, 2016 18:53

Fantastyczne początki !!! hopla brawo brawo brawo
zuzik45 - Pią 16 Gru, 2016 21:54

Jak na początkującą to super wszystko wygląda cool
Maskotki piękne aż się uśmiechnęłam jak je zobaczyłam.
Córcia w roli modelki wypada perfekt i z chęcią będę zaglądać tu do Ciebie bo jest co oglądać.

marysia54 - Sob 17 Gru, 2016 21:57

Początkująca
Witaj na naszym forum cmoknięcie cmoknięcie

Przepiękne robisz zwierzaczki, są naprawdę urocze,
czapeczka dla córeczki słodka
brawo brawo brawo brawo

krzysia551 - Sob 17 Gru, 2016 22:20

Początkująca, świetne prace cool

Witamy na forum cool

Apak - Nie 18 Gru, 2016 00:39

Brawo brawo! cool cool
zabka611 - Nie 18 Gru, 2016 07:34

Rok czasu i tworzysz takie piękne rzeczy,co to będzie za dwa , pięć lat ???? Czapunia dla Malutkiej śliczna. brawo
Bożena- 2000 - Czw 22 Gru, 2016 19:45

Brawo. Wyjątkowo kreatywna z Ciebie początkująca. Fantastyczne prace. cmoknięcie
MagiaISzydelko - Wto 27 Gru, 2016 22:27

Piękne prace. Zobaczysz jak po roku jeszcze lepiej będą wyglądać, choć tym niczego nie brakuje Smile