To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Swetry, bluzki, płaszcze, kardigany - Sweter męski z "reniferami"

toja - Nie 22 Sty, 2017 19:11
Temat postu: Sweter męski z "reniferami"
To ja też coś pokażę, jeżeli można Smile
Zeszłej zimy przyszło do mnie moje wyrośnięte dziecko (185 licząc od ziemi) i zapytało, czy umiałabym zrobić sweter z reniferami. Druty zarzuciłam już wieki temu na rzecz szydełka, ale postanowiłam się poświęcić dla dziecka Wink Poskładałam sobie różne wzorki, trochę powymyślałam i wyszło mi coś takiego. (zdjęcie z lampą i bez lampy)

Wiem, że są niedoróbki, a te renifery bardziej jak jelenie, ale i tak jestem z siebie dumna bo raz - że nie pogubiłam wzorków (tył jest taki sam), dwa - zrobiłam swoje pierwsze w życiu raglanowe rękawy, a trzy - syn naprawdę w tym swetrze chodzi! Szczególnie, kiedy jest zimno, bo twierdzi, że jest mu dużo cieplej, niż w polarze. Mnie to ostatnie akurat nie dziwi Smile

japoneczka01 - Nie 22 Sty, 2017 20:20

toja naprawdę podziwiam, że dałaś radę zrobić taki długi sweter.

Mam w domu 3-kę takich wyrostków i zrezygnowałam z robienia dla nich takich tasiemców, bo dla mnie to rozmiar sukienki i to porządnie za kolano. wesoło mi

wiesia-kal - Pon 23 Sty, 2017 11:49

Śliczny ten sweter brawo A dla mnie dodatkowo wzór, bo przyszedł do mnie w święta wnuk /198 cm wzrostu /i pyta czy zrobię mu na następne święta czerwony sweter z reniferami, że na czas świąteczny będzie w nim pracował / ma kontakt z klientami w salonie/ . Na pewno będę wzorować się na Twoim swetrze bo jest ładny. Pozdrawiam wiesia-kal
mar__lena - Pon 23 Sty, 2017 19:11

super brawo brawo brawo
toja - Pon 23 Sty, 2017 20:44

wiesia-kal napisał/a:
przyszedł do mnie w święta wnuk /198 cm wzrostu /i pyta czy zrobię mu na następne święta czerwony sweter z reniferami,

A wiesz, że ten też miał być czerwony Very Happy tylko nie było odpowiedniej włóczki w tym kolorze, przeczekałam dwie dostawy, a w końcu kupiłam taką. I to chyba nawet przypadkiem na dobre wyszło.

Dziękuję Wam za tak dobre opinie cmok

kabyr - Pon 23 Sty, 2017 22:35

toja, przecudny sweter. Napracowałaś się zapewne,
ale było warto. Masz wdzięczność syna. brawo brawo brawo