To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - PRACE MORDKI (Moniki)

maranta - Wto 09 Sie, 2005 20:00

Śliczności, też bym takie chciała brawo brawo brawo brawo brawo
Naprawdę, super Smile

maranta - Wto 09 Sie, 2005 21:31

Przyznaję, rodzinka bardzo sympatyczna, też widziałam fotkę Smile
mordka - Pią 12 Sie, 2005 14:34

Buciki sa z cieniowanej bawełny "Camilla" 50 g = 125 mt tu mozna obejrzec:

http://www.wojtek.com.pl/...idg2=98&idt=712

tylko nie ten kolor co na zdjeciu.

kinga - Pią 12 Sie, 2005 18:23

czy moglabym poprosic o schemat dla mojego malucha? tych bucikow
kinga - Pią 12 Sie, 2005 19:08

bardzo dziekuje mam jeszcze romans o wzor tego obrusu ananaskowego co zamiescilas
mordka - Pią 12 Sie, 2005 20:24

/jasne ale to juz na adres e-malowy bo tu nie bede go umieszcz,podaj adres to wysle.
kuela - Wto 23 Sie, 2005 11:02

Fajne są takie bobasy - nie pyskują
Violetta21 - Wto 23 Sie, 2005 12:35

Synka masz przecudnego Laughing
Tak pyskować zaczynają troszkę później jak odrosną od ziemi Sad

maranta - Wto 23 Sie, 2005 13:20

Moniko, udał Ci się maluszek Smile
dzina - Śro 24 Sie, 2005 15:15

ooooo Jaki śliczny bobasek,jak patrzę na takiego maluszka to tak troszkę zazdroszczę bo mój bobasek jest już wyrośnięty [20-lat] ,ale z drugiej strony to cieszę się że mam już takiego faceta ,z którego jestem dumna.Ja tylko patrzę jak robicie i podziwiam zwłaszcza Barbarę ,jak zrobię bluzkę to też się pochwalę na razie kończę drugi rękaw .Też mnie wciągnęło w internet ale chociaż godzinkę szydełkuję.Elu robisz piękne aniołki ,odwagi rób bluzki jak ja zaczęłam robic to i ty dasz radę. :heeej:
barbara 1 - Śro 24 Sie, 2005 16:57

A Basia ma dzis WIELKI dzień.Mam narescie aparat cyfrowy i musze sie pochwalic,że jest z kamerą,moge nagrywać filmiki jakieś 15-sto minutoweChyba umre ze szcześcia hurrraaa hurrraaa hurrraaa hurrraaa hurrraaa hurrraaa hurrraaa hurrraaa
auroom - Śro 24 Sie, 2005 20:34

No cóż właściwie nie ma się czym chwalić. Koleżanka wypatrzyła mój brązowy
ananaskowy sweterek który pokazywałam na forum no i teraz robię taki sam tylko ecri
i z długimi rękawami. Mam nadzieję że będzie się jej podobał, bo szczerze mówiąc to mój
pierwszy sweterk dla kogoś
Pozdrawiam
Ania

mordka - Śro 24 Sie, 2005 20:46

A gdzie ten ananaskowy sweterek Twoj brazowy bo ja go nie widziałam Question hmmm
maranta - Śro 24 Sie, 2005 22:40

Chyba tu- http://maranta.livenet.pl...c.php?p=836#836 Wink
Nie dziwię się, że się spodobał koleżance.

mordka - Czw 25 Sie, 2005 08:10

Tak, juz widzialam w koncu wczoraj znalazlam brawo naprawde ładna brawo tez sie nie dziwie kolezance. Ja bym tez chciala takie ladne bluzeczki, tylko kiedy mam je zrobic i co zrobic z synkiem ? :placz: :placz: :placz: Jak czegos nie zrobie na szydelku to sie chyba rozchoruje.

Ja moge Wam sie pochwalic tym co mam pozaczynane i nie skonczone hehehe szalony

barbara 1 - Czw 25 Sie, 2005 08:59

Monika dobre i to,rób zdjecia i pokarz
maranta - Sob 27 Sie, 2005 13:28

Mordka, całkiem nieźle się to wszystko zapowiada Very Happy
Na razie masz małe brawka oklaski Jak skończysz, będą większe Wink
Bluzeczka, którą robisz dla mamy coś mi przypomniała.
W starej czeskiej Dorce, jest pokazane, jak łączyć podobne do Twoich kółeczka bez odcinania nitki, może komuś się ten opis przyda.
Ja już takie kółeczka kilka razy robiłam, choćby w tej niebieskiej kombinowanej bluzce...

barbara 1 - Sob 27 Sie, 2005 13:54

Monisia zapowiada sie ciekawie,czekamy na efekt koncowy Razz
maranta - Sob 03 Wrz, 2005 18:08

Pomysłowe to etui. Podoba mi się Very Happy
Zrób synkowi jakąś super zabaweczkę na szydełku, to niedługo sam będzie cię do nowych robótek zaganiał Smile

mordka - Sob 03 Wrz, 2005 18:48

Ale co mam zrobic dla synka, moze masz jakies propozycje tylko prosze o cos łatwego no i fajnego.
Halkuk - Sob 03 Wrz, 2005 20:17

Etui SUPER brawo
mordka - Pon 17 Lip, 2006 10:18
Temat postu: PRACE MORDKI (Moniki)
Robiłam to bikini na zamówienie z Alminy: turkus i biały, szydełko 2,1 mm, poszło nie całe 150 g wszyskiego czyli (100g turkusu i 50 g białego), wzorowałam się na tym zdjęciu: http://img135.imageshack....koladowezg5.jpg
chodzi o wykończenie i stanik, a tu chodziło o wzór z majtek: http://img139.imageshack....obia322ehn5.jpg

A tu poniżej serwetka robiona na imieniny ciotki, robiona w przerwach miedzi bikini, bo prucia bylo przy majtkach co nie miara a serwetka byla odskocznia i uspokajala no i skonczona bardzo szybciutko, wielkosc serwetki 30 cm x 36 cm:

Mamutka - Pon 17 Lip, 2006 10:28

Monika, jest co podziwiać brawo, bikini jest piękne i jakie seksowne cool cool.

Serwetka też bardzo ładna oklaski ( ta odskocznia często ratuje przed rzuceniem robótki w kąt Wink).

Lacrima - Pon 17 Lip, 2006 11:32

krzysztofina - Pon 17 Lip, 2006 12:00

Mordko-piękne to bikini-połączenie kolorow super.Serwetka też udana tym bardziej że też ją robiłam i rzeczywiście robi się ją ekspresowo.Mam do Ciebie pytanie-gdzie kupiłaś manekina?-Chcę sobie kupić i nie bardzo wiem gdzie,na allegro są ale małe rozmiary ,ja potrzebuję rozm.40-42