Chwalę się - Obrazki
alja - Sob 22 Lip, 2006 16:56 Temat postu: Obrazki Wlasnie skonczylam Madonne.W tej chwili suszy sie.Kiedy ja odepne ze szpilek,zrobie fotke i na pewno tu wstawie.Tym czasem chce pokazac wam ja w trakcie roboty..
karmelek - Sob 22 Lip, 2006 19:29
a co z tym zrobisz dalej? oprawisz ? jaki masz pomysł?
Anna B. - Nie 23 Lip, 2006 15:49
O! Ja też mam zrobioną tę Madonnę. ))
Anna B. - Nie 23 Lip, 2006 15:56
Alija, przyjrzałam się bliżej i widzę, że Tym robisz ze wzoru. Ja robiłam ze zdjecia gotowej pracy znalezionej w sieci. Możesz zdradzić, skąd masz wzór? Czy może sama sobie rozrysowałaś?
alja - Pon 24 Lip, 2006 09:30
Aniu!Wzor dostalam od znajomej,ktora mnie uczy klockow.Ona zrobila ksero z Anny(wydanie francuskie,nr zdaje sie 10 z 91roku).Ta Anne pozyczala i juz nie pamieta od kogo .Wzor jest troche nieczytelny w glowce,gdzie sa warkoczyki.Ale podaj mi swoj adres meilowy,to wysle ci skana.
alja - Czw 27 Lip, 2006 09:06
Juz moge zaprezentowac moja Madonne
karmelek - Czw 27 Lip, 2006 09:16
chyba pozostanę w niemym zachwycie.....
Anna B. - Czw 27 Lip, 2006 11:02
Alija, mogę się podpiąć?
Moja Madonna jest zrobiona z lnanych kremowych nici i ma inne sploty.
Przy okazji -dostałaś maile ode mnie?
alja - Czw 27 Lip, 2006 13:50
Dzieki Aniu!Wszystko pieknie dotarlo.
Twoja Madonna tez jest sliczna!Jak to z jednego wzoru moga wyjsc rozne Madonny! I to jest urok klockow. :mrug:
alwisia - Wto 01 Sie, 2006 23:33
Piękne te wasze Madonny. to jedna z technik, której nie potrafię chociaż mi się bardzo podoba.
allivea - Sob 09 Wrz, 2006 19:47
Tak jak obiecałam wklejam moje zdjęcia, choć nie za dobrze wyszły, bo poruszyłam aparatkiem
podziwiajcie! buziaki!
alienor - Sob 09 Wrz, 2006 20:31
No proszę . Mamy trzy teoretycznie takie same Madonny , a jakie inne. Wspaniałe rzeczy tworzycie dziewczyny.
allivea - Sob 09 Wrz, 2006 20:58
alienor, witaj!
juz sie wlasnie zachwycalam ze niby takie same a calkiem inne! kiedys od mojej mistrzyni slyszalam, ze koronka klockowa to taka koronka ze jest niepowtarzalne. No i dopiero terz sie o tym przekonalam. Ja aktualnie męczę sie z wykonaniem wachlarzyka... ucze sie go, ale cos mi nie idzie ta nauka
alja - Pon 11 Wrz, 2006 11:40
allivea!Widze slicznosci!!Moge zapytac,czy wzory bralas z internetu,czy masz jakies zurnale z koronka klockowa?
allivea - Pon 11 Wrz, 2006 16:13
alja, to zależy czego wzór.
Tej owalnej koronki to dostałam od Pani Ewy po kursie u niej. Jak się tam do niej jedzie na kurs, to dostaje się jakieś darmowe. Natomiast resztę to z własnej inwencji + internet.
karo - Wto 12 Wrz, 2006 20:50
Robicie naprawdę piekne rzeczy dziewczyny
Też zabrałam sie za koronkę klockową i pierwsza praca jeszczejest na wałku, mam w związku z tym pytanie czym usztywniacie gotowe wyroby?? Czytałam że używa się z krochmalu w sprayu ale nie mogę znaleźć takiego cudu techniki.
Poza tym na razie robię z bawełnianych nici, może podpowiecie co jest najlepsze i z nici jakich firm korzystacie.
allivea - Śro 13 Wrz, 2006 14:06
karo, witaj:) ja usztywniam "Ługą". Do kupienia w sklepie. nalewam sobie do zakretki i smaruje pędzelkiem. Co do nici to robię z lnianych, ale takie jak te z których robie to mozna kupic tylko u pani Ewy w Bobowej. No chyba ze ja nie wiem gdzie takie jeszcze mozna kupic. Wiem jeszcze ze kolorowe i lniane mial gosc na allegro. kupilam u niego zestaw. Nawet bardzo cienkich. buziaki
Anna B. - Śro 13 Wrz, 2006 15:40
A ja lakierem do włosów. Takim jakimś ekstra strong.
Anna B. - Śro 13 Wrz, 2006 15:41
A nici lniane na przykład w Wojtku. I w Hobby Studio.
alja - Czw 14 Wrz, 2006 07:20
A ja chcialam zapytac o pranie tych cudeniek...Bo wydaje mi sie to nieco klopotliwe...
Ciagle mysle,ze po upraniu robotka straci ksztalt i bedzie to nie do naprawienia
Anna B. - Czw 14 Wrz, 2006 14:09
Prania koronek klockowych jeszcze nie przerabiałam. Tzn. tych zrobionych przeze mnie. Ale mam jedną serwetkę klockową gdzieś w starociach wygrzebaną i ona pierze się bez problemu. Jeśłi robótka jest wystarczająco gęsto utkana, to nie ma co się zepsuć. Obrazków tak często przecież prac nie będziemy. A takie o luźnym splocie to może na przykład najpierw przyfastrywogac do białego sztywnego płótna przed praniem i prać na nim? Tak sobie w każdym razie kiedyś kombinowałam.
Zosia32 - Nie 06 Maj, 2007 13:52
Przepiękne rzeczy robicie dziewczyny ,prawdziwe dzieła sztuki
Pozdrowienia
|
|
|