To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Witam i od razu się chwalę :)

agniechak - Pon 24 Lip, 2006 11:01
Temat postu: Witam i od razu się chwalę :)
Witam!
Jestem tu Z Wami od dawna Smile Podziwiam Wasze prace i pomysły. Postanowiłam zostać aktywniejszą uczestniczką tego przesympatycznego forum. Na początek chcę się pochwalić moimskromniutkim albumem. Na razie jest tam tylko kilka fotek, ale będę systematycznie dodawać nowe.
Pozdrawiam
Agnieszka
http://agniechak.fotosik.pl/albumy/34768.html

maranta - Pon 24 Lip, 2006 11:43

Witaj, Agnieszko cmok
Obejrzałam Twoje prace, bardzo ładne wszystkie cool cool cool

Halkuk - Pon 24 Lip, 2006 13:06

Witaj cmoknięcie
Wspaniałe prace prezentujesz cool radocha cool
Czekamy na kolejne zdjęcia wesoło mi

Krakowianka - Pon 24 Lip, 2006 14:15

Bardzo ładne prace!! wszystkie a sowa bardzo orginalna i z ananasków!!! cool cool cool cmoknięcie
Pani Mama - Pon 24 Lip, 2006 14:28

witaj Aga super że ciągle ktoś przybywa do naszego grona prace piękne a przy okazji to możesz mi podrzucić na pw schemacik do tego poncza czerwonego? cmok
agniechak - Pon 24 Lip, 2006 14:57

Pani Mama,
Hej!
Dziękuję za miłe słowa Smile Cieszę się, że moje robótki się podobają .
To czerwone to chusta, hi hi hi, ale rzeczywiście na fotce wygląda na poncho. Jest robiona z elementów. Chętnie podeślę wzór, tylko muszę go poszukać w gazetce i zeskanować.
a, i podaj mi swój adres, bo jakos nie wszystko jeszcze umiem tu znaleźć
Agnieszka'

Pani Mama - Pon 24 Lip, 2006 15:03

ojej dzięki bardzo juz daję
agrest31@interia.pl

Violetta21 - Pon 24 Lip, 2006 15:27

Witaj cieplutko na forum kwiatek dla ciebie
Bardzo piękne prace radocha radocha a ponczo czerwone super cool cool cool

Madzia - Pon 24 Lip, 2006 19:42

Piękne prace. Wszystkie.
brawo brawo brawo

Mamutka - Pon 24 Lip, 2006 20:40

Witaj Agnieszko cmok
Piękne rzeczy wydziergałaś, masz już spory dorobek wesoło mi

Bardzo podobają mi się Twoje serwetki, cudo cool

gracha - Pon 24 Lip, 2006 21:23

Witaj, bardzo ładne prace. A to ponczo niebieskie jak jest robione?
Elżbieta P. - Pon 24 Lip, 2006 21:52

Witaj na forum, bardzo ładne rzeczy zrobiłaś cool
beniaka - Pon 24 Lip, 2006 22:18

agniechak, o ho ho!, nazbierało się trochę tych piekności cmoknięcie cmoknięcie cool
agniechak - Śro 26 Lip, 2006 12:15

gracha,
Oczywiście zwracam sie tu do wszystkich dziewczyn - jeszcze nie opanowałam całej techniki pisania postów, mam nadzieję, że mi wybaczycie na razie ...
Dziękuję za tyle miłych słów i tak ciepłe przyjęcie mnie do grona Smile Bardzo lubię tę serdeczną atmosferę, bardzo chętnie i często tutaj zaglądam. Cieszę się, że moje robótki podobają się Smile Ciągle oglądam i podziwam Wasze prace - nieraz są dla mnie inspiracją.
A teraz spróbuję opisać, jak robiłam to niebieskie poncho: zaczęłam od łąńcuszka - tak, żeby głowa sie swobodnie mieściła. Zrobiłam kółeczko, podzieliłam na 4 części i każdy róg robótki robiłam tak, jak w poduszcze np., tzn, dwa słupki, 3 oczka łańcuszka i znów dwa słupki - wszystko w jedno oczko, a w następnym okrążeniu wbijałam się w te 3 oczka łańcuszka. Reszta ściegu podobna: 2 słupki, 2 oczka łańcuszka - zawsze wkłuwałam się w te 2 oczka łańcuszka. Mam nadzieję że nie namotałam w tym tłumaczeniu za bardzo i coś z tego można zrozumieć... Jakby coś było całkiem zamgmatwane - piszcie, postaram się jaśniejopisać Wink To bardzo wygodny sposób na poncho, robi się na okrągło, można na bieżąco mierzyć, czy długość jest odpowiednia. Można też ekserymentować z kolorami - fajne efekty wychodzą. Mam gdzieś fotkę biało-różowego poncho, muszę ją umieścić w albumie...
pozdrawiam
Agnieszka

agniechak - Śro 26 Lip, 2006 12:24

Chyba udało mi się wkleić link do różowego poncho... mam taką nadzieję...
http://www.fotosik.pl/pok...97e3a8754e.html

pika15 - Śro 26 Lip, 2006 17:56

agniechak, śliczne prace cool cool cool
magdalena - Śro 26 Lip, 2006 18:48

Agniechak fajnie,że do nas dołączyłaś! radocha
Fajne rzeczy już zrobiłaś kwiatek dla ciebie

karmelek - Czw 27 Lip, 2006 10:09

cześć agniechak , witaj !!! cmoknięcie
agniechak - Czw 24 Sie, 2006 17:45

Oto mój pierwszy misio Smile Kosztował mnie pół nocy i kawałek przedpołudnia. Wykorzystałam stare rajstopy na wypchanie misia. Następny pewno będzie łatwiejszy do zrobienia Smile

http://www.fotosik.pl/pok...bc3e58636e.html
http://www.fotosik.pl/pok...144fa1c6f0.html

LadyKingfisherg - Czw 24 Sie, 2006 17:48

agniechak piekny ten misio i to jak szybko zrobiony brawo brawo
tez sie msze za takiego wziasc dla chrzesniaka

barbara 1 - Czw 24 Sie, 2006 18:33

Aga misio wyszedł super cool
A ten chłopczyk,to chyba Twój synuś ,bo bardzo do Ciebie podobny hahahihi

karmelek - Czw 24 Sie, 2006 20:31

świetny!!! cool

Cytat:
Kosztował mnie pół nocy

ale czemu Ty w nocy nie śpisz? męczą Cię szydełkowe pomysły czy co? Very Happy

agniechak - Czw 24 Sie, 2006 20:48

barbara 1,
Zgadłaś, mój synuś Smile Bardzo się cieszy z misia - warto było trochę nocki zarwać. Tylko teraz muszę misiowi zrobić sukienkę...
karmelek,
Lubię wieczorem siąść z szydełkiem i sama nie wiem, kiedy mija północ. Nie muszę zrywać się o świcie, dlatego mogę czasem zaszaleć Smile
Na warsztacie drugi miś - błękitny, dla córci. Ten chyba szybciej się zrobi. Już mniej-więcej wiem co i jak.

Madzia - Czw 24 Sie, 2006 21:44

Świetny misiaczek!!!!! Ależ mi się podobają te szydełkowe misie!!!! Może też się kiedyś skuszę. Są przeurocze. A najmilsze, że synkowi też się podoba.
brawo brawo brawo

agniechak - Czw 24 Sie, 2006 21:56

madzia,
Spróbuj koniecznie! W sumie nie takie to trudne. Ja też długo do tego dojrzewałam, a niepotrzebnie, hi hi hi. Synek mimo późnej pory, jeszcze rozmawia z misiem. Ja też mam frajdę, że mi się nawet nieźle udał.
Jeżeli robiłaś kiedyś aniołka, to głowę misiowi zrobisz podobnie i początek już masz, a reszta sama poleci. Uszka zrobiłąm z kółeczek złożonych na pół, zakończonych rzędem "zszywających" półsłupków. No i radziłąbym Ci cały łebek zrobić na gotowca, zanim go wypchasz, będzie łatwiej Smile