To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - gwiazdkowanie czas zacząć

Renulek - Pon 07 Sie, 2006 09:15
Temat postu: gwiazdkowanie czas zacząć
nie mówcie, że za wcześnie bo rok temu się nie wyrobiłam mdleje

ładny pociąg sie mi zrobił z tych gwiazdek Rolling Eyes a jeszcze tyyyyyle mam zrobić mdleje

reszta tutaj
http://renulek.multiply.com/photos/album/30

Anna B. - Pon 07 Sie, 2006 10:16

No to nieźle Kraków zasypało tego lata! hahahihi
Pani Mama - Pon 07 Sie, 2006 10:16

no super i wcale nie za wczesnie ja aniolki robilam we wrzesniu
wesoło mi

Madzia - Pon 07 Sie, 2006 11:47

Cudowne gwiazdki. uklon uklon uklon
netka - Pon 07 Sie, 2006 13:31

brawo Renulku, czy ty hurtownię zakładasz? cool
Bo jak w takim tempie będziesz robić to do zimy nie tylko Kraków zasypie, ale i Mazury.
Ale gwiazdki piękne. Jestem pełna podziwu uklon bo to pewnie twoje własne wzory.
Swoją drogą rzeczywiście trzeba już myśleć o gwiazdkach, no i pewnie bombki już niedługo zaczniemy ozdabiać. wesoło mi

maranta - Pon 07 Sie, 2006 13:41

szczęka Reniuś cool cool cool

Narobiłaś mi apetytu i biorę się za gwiazdeczki, miał być naszyjniczek ale muszę dokupić koralikowych listków, więc do gwiazdeczek daję nogę

ewcia - Pon 07 Sie, 2006 15:07

śliczne brawo brawo brawo może ja też się zabiorę
Aelzbieta - Pon 07 Sie, 2006 19:00

Piękny zbiór kwiatek dla ciebie cool cool
A tempo, ja jeszcze siedze w topikach Mr. Green a Ty już w temacie świątecznym

Renulek - Wto 08 Sie, 2006 08:36

netka napisał/a:
...Jestem pełna podziwu uklon bo to pewnie twoje własne wzory....

jeśli myśleć jak pewiem "mistrz nad mistrze" Wink to oczywiście, że to moje własne wzory Twisted Evil
rotfl

natomiast tak naprawdę Mr. Green to wszystkie są żywcem "zerżnięte" z netu albo ze schematów, albo ze zdjęć z lekkimi poprawkami lub zmianami - bo ja zawsze muszę coś zmieniać Mr. Green wiernie odtworzyć schematu jeszcze nigdy mi się nie udało nie wiem

Cieszę się, że Wam się podobają bo dłubię następne sztrikuję zebalek

Renulek - Wto 08 Sie, 2006 08:40

ewcia napisał/a:
śliczne brawo brawo brawo może ja też się zabiorę

Ewcia bierz się :calusek: jak wiesz - wszystko jest dla ludzi cmoknięcie
nawet ja nauczyłam się szyć patchworki gafa więc nie ma rzeczy niemożliwych Mr. Green

moslamawe - Wto 08 Sie, 2006 10:37

Reniu gały ale tego juz narobiłas
gwiazdeczki super cool

Krakowianka - Wto 08 Sie, 2006 11:42

No no super uklon uklon uklon
netka - Wto 08 Sie, 2006 12:17

Renulek napisał/a:
wiernie odtworzyć schematu jeszcze nigdy mi się nie udało

Tym bardziej podziwiamy twoje prace uklon

Myślę sobie, że do tego aby coś zmieniać potrzeba nieco doświadczenia w robieniu frywolitek, no i oczywiście wyobraźni. Ani jednego, ani drugiego ci Renulku nie brakuje. Widać to w każdej twojej pracy, a zwłaszcza w tworzonej przez ciebie biżuterii.
cool cool cool cool cool cool cool cool cool

Moje dotychczasowe próby samodzielnych produkcji nie skończyły się zbyt dobrze puknąć się wściekły Ale będę próbować dalej bye bye

Renulek - Czw 10 Sie, 2006 11:54

Netka nie mieszkasz tak daleko ode mnie Wink więc jeśli byłoby jakieś spotkanie np. w Katowicach albo w Krakowie to może udałoby się nam spotkać i wtedy mogłabym Ci pomóc w nauce choć troszkę glaszcze cmok
Alma - Sob 12 Sie, 2006 07:57

Renulek śliczne są te Twoje gwiadki uklon . Moja faworytka to ta pod nr 15, bardzo fajne są te różyczki w rogach, i środek też nietypowy, niespotkałam się jeszcze z takim wzorem. Choinka będzie wyglądała przepięknie... pokażesz? (oczywiście w grudniu).
Pozwoliłam sobie zaprezentować swoją choinkę z przed dwóch lat, to moje pierwsze i jak na razie jedyne próby frywolitkowe(zdjęcie nie najlepsze ale mam tylko takie). Pewnie jakbym zobaczyła wtedy te Twoje misterne cuda, nie przyszło by mi do głowy robić je z grubej nici (prawie sznurka), ale wtedy przyszło. Wyszły frywolasy-giganty.

Alma - Sob 12 Sie, 2006 10:36

Trochę się namordowałam zanim wstawiłam to zdjęcie, mam nadzieję, że nie ma wiekszego znaczenia że opis pod zdjeciem "pa ruski", walczyłam z fotosikiem od rana, ale nie poszło. Na drugim zdjęciu kilka z ozdób noo (bo frywolitki to chyba nie bardzo adekwatne) w zbliżeniu.

Jak widać wzory mało wyrafinowane wesoło mi , tym bardziej podziwiam te Renulkowe.
Aha, robiłam je na zwykłej iglicy więc nie bądzcie zbyt surowe.

Renulek - Sob 12 Sie, 2006 12:44

Alma gdybyś wiedziała jak ja Ci zazdroszczę tej choinki mdleje

na mojej rok temu wisiały cztery powtarzam cztery frywolitkowe gwiazdeczki - bardzo cenne bo dostałam je od moich uczennic cmoknięcie

z moich gwiazdeczek została mi jedna skleroza i to tylko dlatego, że wpadla za sofę Mr. Green

ciekawe jak bedzie w tym roku noo ale jestem prawie pewna, że znowu sprawdzi się powiedzenie "szewc bez butów chodzi" noo

a moja choinka w poprzednie święta wyglądała tak:

Grażyna - Nie 13 Sie, 2006 19:08

Śliczna brawo brawo
Alma - Pon 21 Sie, 2006 18:21

Renulek napisał/a:
Alma gdybyś wiedziała jak ja Ci zazdroszczę tej choinki

na mojej rok temu wisiały cztery powtarzam cztery frywolitkowe gwiazdeczki - bardzo cenne bo dostałam je od moich uczennic

z moich gwiazdeczek została mi jedna i to tylko dlatego, że wpadla za sofę

ciekawe jak bedzie w tym roku ale jestem prawie pewna, że znowu sprawdzi się powiedzenie "szewc bez butów chodzi"

ojej wesoło mi Renulek to ja Ci zazdroszczę... moich nikt nie chciał :wesolek:
Przeglądałam Twój album z pracami i bez kadzenia piękne aż boli szczęka i zjęcia świetne i słonko tak ładnie na nich świeci mdleje Dawno zaczęłaś frywolikować? Tak pytam bo sobie całkiem niedawno kupiłam igły do frywolitek i... placzek ... i chce się uczyć na czółenkech. Tylko nie wiem czy zdążę przed późną starością czymś się pochwalić

agniechak - Pon 21 Sie, 2006 21:39

Ja też podziwiam te wszystkie arcydzieła i pękam z zazdrości. mam od ponad roku 2 czółenka i jakoś mi to frywolitkowanie nie wychodzi... ale mam silne postanowienie, że teraz, kiedy wieczory będą już długie - w końcu coś uda mi się zrobić.
Lolek7825 - Wto 22 Sie, 2006 00:48

moje gwiazdki tez miały byc na choinkę ale zabralem je zeby się pochawlic do pokoju nauczycielskiego i .... poszly jak cieple bułeczki ...

chyba tez rozpczne wczesniej w tym roku

reniu jestes boska

hurrraaa brawo

netka - Wto 22 Sie, 2006 07:38

Renulku kochany cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie do takiej nauczycielki to ja nawet do Gdyni mogę jechać. Bardzo ci dziękuję kwiatek dla ciebie i trzymam za słowo.

Chwilowo dam ci jeszcze spokój bo kończę remont, a i do moich przedszkolaków muszę wracać. Na gwiazdki chwilowo brak czasu, ale jak już popiszę te wszystkie plany i rozkłady to ho ho! wesoło mi

Lolek, ty gwiazdek nie rozdawaj, tylko w ramach WDN zrób nauczycielom warsztaty "Jak walzyć ze stresem" i naucz ich frywolitek.

Renulek - Wto 29 Sie, 2006 14:16

Lolek7825 napisał/a:
reniu jestes boska
hurrraaa brawo

gafa wprawiasz mnie w zakłopotanie mdleje

ale bardzo się cieszę, że Wam się podobają radocha niestety - albo stety noo wszystkie gwiazdki które robiłam do tej pory robiłam na zamówienie ale prawie wszystkie sprzedałam na Cepeliadzie w niedziele i teraz muszę odrabiać całe zamówienie mdleje

pewnie znowu dla mnie nic nie zostanie hmm

Netka jakby co to wiesz gdzie mnie szukać Mr. Green

Lolek7825 - Śro 30 Sie, 2006 00:30

Renulek napisał/a:

gafa wprawiasz mnie w zakłopotanie mdleje

e tam po prostu doceniam TWÓJ profesjonalizm ....

ja wlasnie siedzę nad serwetą pana jana (80cm) i jakoś mi nie idzie tak jak powinno - za dużo dodatkowych zajęć; a tu rok szkolny za pasem... oooo nieee