Nici, nitki i niteczki... - Almina
renata - Sob 23 Wrz, 2006 19:13 Temat postu: Almina
W przerach..usiluje cos wydlubac z tej wloczki..jest mieciutka i fajnie sie robi...Wymysilam sobie taki dluzszy blazer..no to mam duzo dlubania../rozmiar 44-46!!!!/mysle,ze do gwiazdki skoncze..
po pozdrawiam
magnolia - Sob 23 Wrz, 2006 20:57
tzrymam kciuki by sie udalo do swiat bo na zdjeciu bardzo ciekawie wyglada i kolorek tez ladny
Eve - Sob 23 Wrz, 2006 22:16
Bardzo milo sie robi z Alminy. Robilam na szydelku i szlo mi niezle, tylko troche sztywna robotka wyszla. Teraz mama robi z Alminy na drutach i tez wychodzi super.
Twoje kwiatki wygladaja super, wiec do dziela:). Na pewno skonczysz szybciej niz przed gwiazdka
Mamutka - Sob 23 Wrz, 2006 23:05
Ja też lubię robić z alminy. Wogóle, jak jakieś większe, bawełniane rzeczy to robię z alminy.Nie jest tak gruba i ma i ma dość mocno skęcone nitki. Robótka wychodzi mi miękka i nie jest gruba a jeżeli robisz odpowiednim szydełkiem to wzór wychodzi równiutki i ścisły.
Twoja robótka wychodzi idealnie, masz bardzo ładny motyw na ten sweterek
Anna B. - Nie 24 Wrz, 2006 00:25
Dziewczyny, możecie podać parametry tej włóczki?
Bo widzę, ze robótka z niej wychodzi naprawdę śliczna.
renata - Nie 24 Wrz, 2006 01:16
To jest turecka bawelna,w motkach 50 g.klebuszek ma 169mt i jeszcze cos takiego pisze
185yds :hmmmm:polecam,jest wydajna,ja robie szydelkiem 2,5 i robotka nie jest ciezka ,ani sztywna,fajnie sie "slizga "na szydelku.
pozdrawiam
Anna B. - Nie 24 Wrz, 2006 10:43
Dzięki! W takim razie spróbuję ją sobie gdzieś nabyć.
Żeby zacząć kolejny sweterek, bo poprzednich kończyć nie ma kto.
Eve - Nie 24 Wrz, 2006 12:43
Moja robotka wyszla sztywna, bo to wzor byl gruby.
Anna B., Almina jest w tym sklepie internetowym. U mnie we Wroclawiu w sklepach tez normalnie mozna dostac, a cena waha sie od 5,30 do 5,90 zl.
Pozdrawiam
Anna B. - Nie 24 Wrz, 2006 14:45
Dzięki, Eve!
U nas to mogę jedynie dostać Monikę i jakieś niemerceryzowane bawełny (na przykład Sonatę), a nie za bardzo je lubięj.
szydeleczko - Czw 28 Wrz, 2006 13:14
z Alminy zrobilam sliczna dla siebie bluzeczke oraz ponczo czarne robilo mi sie wysmienicie i robótka jest miekka i przyjemna w dotyku, letnia bluzeczka z tej włóczki nosila sie latem fantasycznie nie bylo w niej ani gorąco ani zimno, u mnie kupiuje ja po 5 zł za moteczek 5 dag i jest w roznych kolorkach. mam kupiona czarna i chce zrobic sweterek o dłuzszym rekawku
oto moje dziela z tej włóczki
szydeleczko - Czw 28 Wrz, 2006 13:17
oj nie weszly zdjecia probuje jeszcze raz
http://www.fotosik.pl/pok...f09140882b.html
http://www.fotosik.pl/pok...2cc585ef6e.html
magnolia - Czw 28 Wrz, 2006 19:32
Szydeleczko super to ponczo ale bluzeczki nie mozna zobaczyc bo sie nie otwiera a szkoada ale i tak napewno praca na medal
szydeleczko - Pią 29 Wrz, 2006 19:19
probuje jeszcze raz bluzecka z frendzelkami
http://www.fotosik.pl/pok...b2ea7394e6.html
niebieska cieniowana alimina wsplaniale sie z niej robi ale robilam szydelkiem 3,5
Mamutka - Wto 03 Paź, 2006 10:22
szydeleczko, pięknie Ci to wyszło . Nie widziałam jeszcze cieniowanej alminy . U mnie w pasmanterii też jest duży wybór kolorów ale cieniowanej nie mają
mordka - Wto 03 Paź, 2006 12:50
Ewuniu a gdzie u "nas" - (masz na myśli Rybnik, Rydułtowy czy Wodzisław Śl.?) kupujesz Alminę?
Mamutka - Wto 03 Paź, 2006 19:26
Monika u nas w Rydułtowach ( na ul Ofiar Terroru). Tam mają dużo różnych włóczek i nici w kolorach, że aż głowa boli. Zamawiają nawet w hurtowni na życzenie klientki. Bardzo fajny sklep i miła obsługa .
mordka - Śro 04 Paź, 2006 09:38
O super, to musze kiedys ja odwiedzic, moze z mama sie wybiore kiedys napewno.
Bo ja Almine to w niteczce w necie kupowalam dzieki za namiar na pewno odwiedze
tekila - Sob 22 Wrz, 2007 10:47 Temat postu: almina poszukuje hurtowni gdzie można kupic te nici Almina
Jasieńka - Sob 22 Wrz, 2007 11:30
mordka mozna kupic alminę i cieniowaną i jednokolorową w Rybniku wiesz gdzie jest guziczek w pasażu to obok jest taki sklep nowy świat upominków i tam jest sklep z pasmanterią tam jest duży wybór nici, welny i tańsze niz w guziczku kupowałam tęcze camille i wiem że jest almina
mordka - Sob 22 Wrz, 2007 13:15
| szydełko napisał/a: | mordka mozna kupic alminę i cieniowaną i jednokolorową w Rybniku wiesz gdzie jest guziczek w pasażu to obok jest taki sklep nowy świat upominków i tam jest sklep z pasmanterią tam jest duży wybór nici, welny i tańsze niz w guziczku kupowałam tęcze camille i wiem że jest almina  |
O dzieki szydelko dobrze wiedziec przechodzilam tamtedy ostatnio (jak wracalam z apteki "Pod Lwem" własnie kolo Art Cafe i widzialam ten sklep i bylam w szoku bo w tym świecie upominków sprzedawane były wyroby reczne za grosze serio mozna bylo kupic filizanke za 1,50 z cieniutkich nici, czy w tym sklepie maja tez nici w takim razie? Jak tylko skoncze sobie spodniczke i troche lepiej sie poczuje to musze sie tam przejsc moze kupie cos fajnego.
A tak szczerze mówiąc to chcialabym kupic Alminke w dżinsowym kolorze na katanke dla synka taka cos ala dżinsowa właśnie.
Jasieńka - Sob 22 Wrz, 2007 14:23
na pewno coś znajdziesz bo naprawde jest duży wybór kolorów i szybciutko skończ spódniczke i do sklepu po nici i synowi katanke rób
anpar - Nie 03 Lut, 2008 08:46
włóczka ma tylko jedną wadę, jest droga, oprócz tego nic jej zarzucić nie można, mięciutko, z połyskiem wygląda i robi się super, proszę bardzo [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9d6dbd9fd2a5e0b.html] [/URL
anpar - Nie 03 Lut, 2008 08:47
kurcze no ostre to ono jednak nie jest, ale musicie mi uwierzyc na słowo że włóćzka jest superrr
SoWa - Nie 03 Lut, 2008 09:19
przepiękna
duduś - Pią 11 Wrz, 2009 10:07
Dziewczyny, czy almina farbuje - " puszcza kolor" ?
|
|
|