Pogaduchy - A plany po wakacjach?
Anna B. - Czw 01 Wrz, 2005 15:38 Temat postu: A plany po wakacjach? Temat plany na wakacje już jest nie dla mnie. To już tylko studenci.
Plany na wakacje zrealizowane w 50% (to strasznie mało). No, ale z wakacyjnymi już tak bywa. Teraz na pewno będę miała mniej czasu na robótki. Najwyzej jakieś tam frywolitki robione w przelocie, od czasu do czasu coś przeszyję na maszyne.
Ale jeszcze w najbliższych dniach chcialabym pojechac do Rokitna na kilka godzin.
http://www.diecezja.zgora...ar/rokitno.html
Jak wyjadą stamtąd wszyscy oazowicze. (Z całą miłością do oazowiczów, ale robią dużo hałasu. )
Byłam podczas wakacji w Licheniu. Zamierzałam posiedzieć tam kilka dni. Zwiałam po kilku godzinach. Jednak wolę nasze małe Rokitno.
Tu lubię sobie połazić i porozmyślać.
A tak w ogóle to pęka mi głowa i nie wiem, kto wymyślił powszechny obowiazek nauczania. (W końcu miało być marudzenie. :placz: )
maranta - Pią 02 Wrz, 2005 15:42
Coś dla Ciebie, Anno
Jakość kiepska- zgrywane z audycji radiowej.
Wykonuje, oczywiście, Andrzej Bator. Mam nadzieję, że autor nie będzie miał nic przeciwko umieszczeniu tutaj tej piosenki. Jest wspaniałym, otwartym człowiekiem i lubi cieszyć ludzi swoją twórczością i przede wszystkim swoim talentem
Szkoda, że nie jest w Polsce tak doceniany, jak na to zasługuje
Anna B. - Pią 02 Wrz, 2005 15:59
Hihi! Andrzej Bator to nasz człowiek/
maranta - Pią 02 Wrz, 2005 16:05
Się wie
dzina - Pią 02 Wrz, 2005 20:43 Temat postu: A plany po wakacjach Witam bardzo serdecznie przesłuchałam pieśni ,której wykonanie spodobało mi się i trochę się wstydzę że nie wiem nic o Andrzeju Batorze proszę o jakąś krótką informację.Anno B. sądząc po zdjęciu jest tam bardzo pięknie można tak się wyciszyc może kiedyś będę miała okazję zobaczyc .Moje plany po wakacjach to praca,całkowite wyciszenie{aby sę udało}i oczywiście wszystko dla mojego serca -spacery,rower,basen i robótki.W tej chwili jestem taka przeziębiona ,biorę antybiotyk a w poniedziałek do pracy.Byłam dzisiaj u lekarza ipostanowiłam jechac do sanatorium to też jest w moim planie ale dalszym.Mój brat mieszka koło Płocka i był teaz w Licheniu sam rowerem na trzy dni wrócił bardzo zadowolony,ale się rozpisałam nie mogę mówic ze względu na moją krtań to chociaż napiszę.Pozdrawiam Grażyna
Anna B. - Pią 02 Wrz, 2005 21:09
Myślałam, ze coś więcej o nim znajdę w necie, ale się zawiodłam. ((
Najobszerniejsza notka o Batorze, jaką znalazłam, jest
T U T A J
Znam go stąd, że pochodzi z moich okolic i od czasu do czasu koncertuje w kościele w Świebodzinie. :fajnie:
mcm2 - Sob 03 Wrz, 2005 08:44
chwile wyciszenia mam teraz gdy moja latorośl chodzi do szkoły jak przyjemnie na duszy gdy nastaje idealma cisza po wielkim chaosie
Grażna wracaj do zdrowia
dzina - Sob 03 Wrz, 2005 20:08
proszę proszę i ja o nim nic nie słyszałam teraz dopiero mi wstyd .Dziękuję mcm2. Anno B. znasz wartościowe osoby jesteś duchowo bardzo bogata.Pozdrawiam Grażyna
Anna B. - Sob 03 Wrz, 2005 20:33
Grażynko, nie podbieraj mnie.
Co do Batora, to nie wiem, czy wiele umiałabym o nim powiedzieć, gdyby nie pochodził z naszych okolic. Więc nie masz się czego wstydzić. Za to dla maranty
maranta - Sob 03 Wrz, 2005 21:00
Nic dziwnego, że tak wiele osób nie zna tego wspaniałego polskiego barytona. Przecież w większości naszych mediów jest o Nim cicho... Doceniany poza granicami kraju... Metropolitan... wielcy śpiewacy, choćby Gilda Cruz-Romo... a w ojczyźnie cisza. Przykre to bardzo.
Nie potrafimy doceniać młodych talentów, szkoda. Na szczęście Pan Bóg ma swoje plany...
Jestem już od dobrych kilkunastu lat miłośniczką jego głosu.
Halkuk - Nie 04 Wrz, 2005 10:13
Śpiewa pięknie - ale muszę przyznać że i ja o Nim nie słyszałam .
dzina - Nie 04 Wrz, 2005 18:22
Maranto dzięki za Granadę tak mi się ciepło na duszy zrobiło .Aniu B. nie podbieram Cię miałam na myśli również śp.Brata Rogera a to uważam za bogactwo duchowe tak jak ja nie spotkałam się osobiście z Ojcem Janem Pawłem II ale przejeżdżał obok mnie to było bardzo dawno z18-lat temu a uczucie które przezyłam wtedy pamiętam do dzisiaj jest to uczucie którego mi nikt nie odbierze.Pozdrawiam Grażyna
|
|
|