ozdoby świateczne - Dzwoneczki i bombeczki.
fatum - Sob 02 Gru, 2006 11:31 Temat postu: Dzwoneczki i bombeczki. Witam serdecznie.
Chciałabym pokazać moje dzwoneczki i bombeczki.
Mam nadzieję, że się spodobają.
Codziennie oglądam prace Pań i nie wiem skąd umiecie takie cuda robić. Na przykład te aniołki. Wczoraj postanowiłam też zrobić aniołka, ale narazie nie ma efektów. Jak coś wymodzę i nie będzie wstyd to pokażę.
Narazie zapraszam do oglądnięcia dzwonków i bombek.
pozdrawiam.
Iza.
fatum - Nie 03 Gru, 2006 12:56
moslamawe, walczyłam ze schematem i wymyśliłam technikę wycinankowo-rysunkową, dzięku której udało mi się przedstawić wzór.
ale i tak daleko temu schematowi do ideału. mam nadzieję, że ktoś skorzysta sobie z tego. szczególnie początkujący, ponieważ wzór jest prosty jak drut.
dodam tylko, że każdy łuczek w ostatnim rzędzie obrabiamy 10 o. ścisłymi.
formą tej bombki jest piłeczka do ping ponga. połówki bombki maczałam w "Łudze" i naciągałam na piłeczkę (każda część na inną piłeczkę bo jak się dwie naraz naciągnie na jedną to później bombka za płaska wychodzi). po wyschnięciu trzeba połączyć dwie połówki (ja używałam do tego kleju "magic"), ozdobić brokatem i mamy bombkę.
niestety dzwonki były też robione na poczekaniu i nie pamiętam jakiego wzoru używałam...
ale jeśli ja takie zrobiłam to Pani z zamkniętymi oczami zrobi jeszcze lepsze.
pozdrawiam!
Iza
agniechak - Pią 22 Gru, 2006 21:11
Dzisiaj moze i ja siępochwalę... Tylko mó dzwoneczek to raczej dzwon, hihihihi, bo dość duży - usztywniany na dwukitrowej butelce po coli
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Agniechak- jesteś WIELKA. Wszystkim Paniom gratuluję. |
hmmm... miłe słowa... tylko czemu od razu wielka?
alicja11 - Sob 23 Gru, 2006 20:54
Dziewczyny a ja sobie wymyśliłam bombki z tykw ozdobnych,oczywiście wcześniej zasuszonych.Chciałam je pomalować,ale nigdzie nie mogłam dostać złotego lub srebrnego sprayu.Oceńcie same czy nadają się na bombki, bo u mnie wiszą na choince?
Moje bombki
alicja11 - Śro 27 Gru, 2006 16:11
Grażyno jak już pisałam tykwy są zasuszone, bardzo lekkie zreszta z ubiegłego roku,więc raczej nie zaczną się psuć. Tintam dzięki za uznanie.
alwisia - Sob 30 Gru, 2006 07:58
Jak już w którymś wątku pisałam,że komp mi padł i nie mogłam nic pokazać.Moje bombki robiłam np z róż szydełkowych - łączyłam 3 lub 2 róże, ale delikatniejsze i ładniejsze były te z 2 róż.Inne bombki to obszydełkowałam żarówki,które mi się ostatnio jakoś szybko przepalały. Poza tym narobiłam troszkę ozdób na korku od butelki po szampanie: aniołki, mikołajki, bałwanki. kominiarze, grzybki, żołędzie.Te moje robótki powiesiłam na choince uratowanej przed wyrzuceniem, bo już miała połamane gałązki i zrobiła się bardzo wąska i rzadka.Do tego doszły aniołki z modeliny.A oto moja choinka z szydełkowymi ozdobami(bo drugą mam w innym pokoju z kupionymi ozdobami)
alwisia - Sob 30 Gru, 2006 18:24
Dziękuję i cieszę się ,że się podobają moje pomysły.Zawsze żal mi wyrzucać rożnych niepotzebnych już drobiazgów. Rodzina mówi,że lubię śmieci zbierać, ale później się zachwycają jak z nich coś zrobię.Ptaszek to obszydełkowane z jajka niespodzianki środkowe opakowanie.Do tego dorobiłam ogonek, skrzydełka, dzióbek i przyszyłam koraliki- oczy. Na pomysł z żarówkami wpadłam,jak dziewczyny się chwaliły na innym forum kupionymi bombkami różnych kształtów i je obrabiały szydełkiem.Mnie się często przepalają żarówki, więc pomyślałam,że zaoszczędzę jak zrobię z żarówek.Na choince mało widoczne są długie szyszki, które ozdobiłam kokardą i koralikami- jedne pomalowałam srebrną lub złotą farbą, a jedne tylko samym lakierem.Jak są pomalowane dokładnie, to się później nie kruszą i można je schować na drugi rok.Zrobiłam też wianki,ale jak komp mam dobry to aparat zastrajkował.Te fotki robił mi zięć i też mu wysiadła lampa, stąd są takie żółtawe.Jak dorwię kogoś z aparatem, to pokażę resztę.
alwisia - Pon 01 Sty, 2007 19:35
Jeszcze kilka, tylko, że fotki jak zwykle kiepskie: kominiarz, pajac i wianki adwentowe.w jednym wykorzystałam róże z liści, a w drugim zrobiłam róże ze srebrnych papierków po cukierkach i czakoladzie
moslamawe - Wto 02 Sty, 2007 10:34
piękne ozdoby dziewczyny zrobiłyście
a tu moje
http://maranta.livenet.pl...p?p=36038#36038
barbara 1 - Sob 03 Lis, 2007 13:53
http://www.flickr.com/pho...57601078768606/
Bet - Czw 22 Lis, 2007 21:28
a oto moja dzisiejsza bombka
Bernadka - Pią 23 Lis, 2007 11:31
śliczna bombeczka
buziaczek - Czw 13 Gru, 2007 15:00
teraz i ja dorzuce swoje bombki:
małgośka - Sob 29 Gru, 2007 13:58
Moja druga i ostatnia w tym roku bombka
Moriay - Wto 08 Sty, 2008 23:43
Małgosiu!...nie mniej wyszły Ci rewelacyjnie !!
Powiedz mi jeszcze gdzie zdobyłaś takie składane ,przeźroczyste bombki ???
Acha i pocztę odbierz Danusiu
małgośka - Wto 08 Sty, 2008 23:45
Bombki kupiłam w pasmanterii. Dziękuję za "pocztową" przesyłkę.
Moriay - Wto 08 Sty, 2008 23:48
Nie ma za co i ja Tobie również dziękuję Danusiu...
Jutro zrobię najazd na znane pasmanterii...może tam zdobędę taką plastikową bombkę
Anka480 - Śro 17 Gru, 2008 10:05
Pozwoliłam sobie skopiowac pomysł, mam już miliony wzorów ciekawe czy kiedyś chociaz spróbuje zrobić. Są przepiękne.
juju_75 - Pią 19 Gru, 2008 09:49
dzwoneczki
wyderka - Pią 19 Gru, 2008 18:26
zrobiłam dzwoneczki
reni - Pią 19 Gru, 2008 18:34
śliczne
Aniela41 - Pią 19 Gru, 2008 19:07
Piekne
wyderka - Sob 20 Gru, 2008 08:04
Miło mi, że się podobają
iwonka - Sob 20 Gru, 2008 08:17
śliczne dzwoneczki
Madzia - Sob 20 Gru, 2008 11:46
juju_75 i wyderka piękne dzwoneczki zrobiłyście!!!!
Wyderka co to za nitka?
|
|
|