To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - kolczyki bajkopisarki

bajkopisarka - Pon 15 Sty, 2007 17:41
Temat postu: kolczyki bajkopisarki
Witam:) Niedawno prezentowałam Wam frywolitkowe gwiazdki, teraz, zachęcona tak pozytywnym przyjęciem, postanowiłam pokazać na forum moje pierwsze frywolitkowe kolczyki. Plotłam z Aidy i szło dużo łatwiej i ładniej niż z Ariadny.
Pozdrawiam,
Ewa

sylwia12 - Pon 15 Sty, 2007 17:42

Kolczyki są śliczne cool
brawo brawo cmoknięcie brawo brawo

avenitta - Pon 15 Sty, 2007 17:44

Śliczni Ci wyszły kolczyki brawo brawo
tintam - Pon 15 Sty, 2007 21:39

śliczne kolczyki zrobiłaś cool cool
Ple Ple - Pon 15 Sty, 2007 21:44

Bajeczne kolczyki!
asia12 - Wto 16 Sty, 2007 06:39

bardzo ładne te kolcyzki cool brawo i takie równiótkie te pikotki - moje to są na razie bardzo koślawe i różnej wielkości hahahihi
karmelek - Wto 16 Sty, 2007 08:34

wow! cool
maranta - Wto 16 Sty, 2007 09:24

Śliczne kolczyki, bardzo pomysłowe brawo brawo brawo
Anna B. - Wto 16 Sty, 2007 13:01

Ewo, widzę, że frywolitki połapałaś bardzo szybko. Kolczyki śliczne! cool
szydeleczko - Wto 16 Sty, 2007 13:44

brawo bardzo ladne kolczyki i jaki ładny wzorek czy moge prosic o schemacik jesli masz cos jeszcze bardzo slicznie poprosze a oto moj skromny zbiorek
http://szydelko.fotosik.pl/albumy/85247.html
http://szydelko.fotosik.pl/albumy/89127.html
bye

Elunia - Wto 16 Sty, 2007 14:32

Kolczyki super-szkoda że nie umię wrabiać koralików-można wzorek?

p_Elunia@ inteia.pl love

bajkopisarka - Wto 16 Sty, 2007 22:55

Dziewczyny, dziękuję serdecznie za pochwały! Już pracuję nad kolejną parą frywolitkowych kolczyków, ale coś wolno mi to idzie;) Co do wzorów, to nie korzystałam z żandego schematu, po prostu plotłam, plotłam aż wyszło. Prawdę mówiąc, to ja z frywolitką mam ten sam problem co z szydełkiem, że nijak mi robótka ze schematów nie idzie:( Uczę się techniki, a potem coś tam sobie próbuję, tak długo aż wyjdzie, no i raz wychodzi lepiej, a raz gorzej, ale się nie zniechęcam;)

Pozdrawiam,
Ewa

Renulek - Śro 17 Sty, 2007 12:19

kolczyki przesliczne i widze, że masz ten sam problem co ja wesoło mi
nie potrafie robić ze schematów nie wiem

szydeleczko - Śro 17 Sty, 2007 12:48

ja ucze sie robic ze schematow i coraz lepiej mysle ze mi idzie przynajmniej wiem gdzie zaczac i gdzie lączyc ze soba pozostale elementy
cool dzieki za pochwaly dodaja skrzydelek do dalszej pracy hurrraaa

bajkopisarka - Śro 17 Sty, 2007 14:45

do schematów to trzeba mieć anielską cierpliwość i jakąś wewnętrzną dyscyplinę chyba... te sztywno określone numery szydełek, nitek itd. brrrr;) najmniejsze odstępstwo, a już nie tak idzie, chyba zbyt przekorna jestem, co wezmę w ręce jakiś schemat, to od razu bym wszystko zmieniała;) ostatnio mój niemąż sklejał model, no to patrzę w tą instrukcję i automatycznie się buntuję, a to zmieniłabym kolor farby, a to wzorki na fotelikach, ech straszna baba za mnie;)
Halkuk - Śro 17 Sty, 2007 15:16

CUDO ! cool brawo radocha
pika15 - Czw 18 Sty, 2007 11:17

bajkopisarka, piękne , dla mnie za trudne cool cool cool
Grochu - Pią 19 Sty, 2007 15:11

cool na razie nie mam cierpliwości, aby zabrać się za frywoltki, cudne są
bajkopisarka - Nie 21 Sty, 2007 17:31

i jeszcze jedne:)
asia12 - Pon 22 Sty, 2007 06:38

super cool brawo cool
Aelzbieta - Pon 22 Sty, 2007 07:47

kwiatek dla ciebie bardzo ładne cool cool
Nicky - Czw 03 Sty, 2008 21:25

Poprostu Śliczne cool cool
Zosia32 - Pią 04 Sty, 2008 10:37

Bajkopisarka Twoje kolczyki frywolitkowe urzekają formą i wykonaniem
śliczne cool
Pozdrowienia wesoło mi

Krulik - Pią 04 Sty, 2008 12:28

bajkopisarka, piękne kolczyki:) (nie tylko te frywolitkowe, bo Twoje prace już od dawna oglądam na blogu) kwiatek dla ciebie

bajkopisarka napisał/a:
do schematów to trzeba mieć anielską cierpliwość i jakąś wewnętrzną dyscyplinę chyba... te sztywno określone numery szydełek, nitek itd. brrrr;) najmniejsze odstępstwo, a już nie tak idzie, chyba zbyt przekorna jestem, co wezmę w ręce jakiś schemat, to od razu bym wszystko zmieniała;)

udało mi się raz zrobić szydełkiem serwetkę ze schematu... ale to jedyne moje tego typu osiągnięcie he he Takie "zmieniactwo" jest straszne.. każdemu schematowi a nawet przepisowi kulinarnemu czegoś brak no i trzeba wszystko zmienić. Mam to po mamie - kiedyś z przepisu na rogaliki z ciasta francuskiego z makiem zrobiłyśmy rogaliki kruche z jabłkami;) przekorne te kobiety

Czekam na dalsze prace improwizowane!!!

Kulbisia - Pią 04 Sty, 2008 12:49

bardzo ładne!Smile