To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Wolny temat - ołowek na kanwie

wiesia-kal - Czw 22 Lut, 2007 09:14
Temat postu: ołowek na kanwie
puknąć się Proszę o radę. Zrobiłam kratki ołówkiem na kanwie i teraz pod białym kolorem widać- jak to usunąć?
eBeata - Czw 15 Mar, 2007 12:02

najlepiej uprać ,w reku ,delikatnie zwykłym mydłem
Bernadka - Pią 16 Mar, 2007 11:31

musisz bardzo uważać bo niektóre muliny farbują koniec . Zależy jakimi mulinami pracujesz hmm Raczej staraj się używać ołówka miękkiego i rysuj między głównymi nitkami ja tak robię i ołówek się ściera a nie brudzi pracy . Ja robie mulinami DMC bo Ariadna ma za mało kolorów dla mnie . Ja robię półkrzyżykami i Obrazy opracowuję sobie w PC STITCH Zyczę powodzenia . zaglądnij na moją stronkę zapraszam
wiesia-kal - Pon 07 Maj, 2007 21:35

Dziękuję bardzo za informację. Wyprałam ale jednak ślady ołówka widać. Pozdrawiam Wiesia :
Bernadka - Wto 08 Maj, 2007 07:26

szkoda że widać , ale wiesz co ja wpadłam że przecież ja mam ołówek taki do materiału i pewno dlatego on się ściera hahahihi . pokażesz pracę, którą zrobiłaś??? kwiatek dla ciebie
wiesia-kal - Wto 08 Maj, 2007 14:54

Dzień dobry! Obrazek pokażę jak tylko zrobię zdjęcie, bo mimo wszystko dałam go do oprawienia, jest on na komunię wnuczki. Pozdrawiam wszystkich Wiesia
[/fade]

Trusia - Wto 08 Maj, 2007 15:00

A zamiast rysować kratki, przefastryguj kolorową nitką- będziesz mieć pewność, że nie zostanie ślad Smile
wiesia-kal - Śro 09 Maj, 2007 18:30

bye
wiesia-kal - Śro 09 Maj, 2007 18:33

Jakoś nie wychodzi mi dodanie zdjęcia może teraz sie uda. Pozdrawiam Wiesia
Zygfryd Smarzyk - Śro 09 Maj, 2007 18:42

Podoba mi się. brawo Szkoda, że kiedy ja miałem pierwszą komunię to dawało się w prezencie tylko pamiętniki (mam go do dziś).
Z tysiącem serdeczności

Halkuk - Śro 09 Maj, 2007 18:52

Obrazek prześliczny cool brawo radocha
Bernadka - Czw 10 Maj, 2007 07:50

brawo brawo śliczny obrazeczek kwiatek dla ciebie
Violetta21 - Czw 10 Maj, 2007 10:40
Temat postu: ołówek na kanwie
Super pamiątka cool brawo brawo ja swojej córci też wyszyłam pamiątkę z Komunii i oczywiście też miałam problem z ołówkiem, aby go usunąć kazanie
miałam ją na fotosiku i wcieło nie wiem musiałam wstawić na nowo bye

mazionta - Czw 10 Maj, 2007 12:57

OBIE PAMIĄTKI SUPER, ślicznie WYGLĄDAJĄ, SZKODA, ZE ZA MOICH czasów NIE BYŁO TAKICH cool cool
elka65 - Czw 10 Maj, 2007 14:40

cool cool prześliczne
wiesia-kal - Pią 11 Maj, 2007 09:09

Miło, że dodajecie mi otuchy, ale myślę że kazdy następny obrazek bedzie lepszy, bo mam teraz trochę czasu - przeszłam na emeryturę i doszłam do siebie po trudnych zawirowaniach. Pozdrawiam Wiesia. Jak coś wyszyję to pokażę. bye
Violetta21 - Czw 17 Maj, 2007 09:39
Temat postu: ołówek na kanwie
Będziemy czekać na kolejne arcydzieło bye
aga kuśmierz - Czw 17 Maj, 2007 16:26

Co do tych kratek to proponuję,żebyś używała zmywalnego mazaka,spłukuje się zimną wodą i nie ma żadnych śladów,jeśli chodzi o fastrygę to czasami jest kłopot z wypruciem.