To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Gosiek się chwali

Gosiek - Pon 19 Mar, 2007 10:43
Temat postu: Gosiek się chwali
Witajcie! cmoknięcie
Wreszcie zebrałam się na odwagę żeby pokazać moje prace (po tym jak oglądałam Wasze cuda nabrałam kompleksów )
Na początek pokażę kilka koszyczków które zrobiłam w ostatnim czasie Smile

Gosiek - Pon 19 Mar, 2007 14:28

Dziękuję Wam bardzo cmoknięcie jesteście kochane kwiatek dla ciebie a te róże też sama robiłam.
I kolejne moje prace:

Gosiek - Pon 19 Mar, 2007 16:39

uklon cmoknięcie uklon cmoknięcie
I jeszcze serwetka

Gosiek - Pon 19 Mar, 2007 18:58

uklon kwiatek dla ciebie cmoknięcie uklon kwiatek dla ciebie cmoknięcie

No to dalej się chwalę Smile swoimi opiniami zachęcacie mnie zebym dalej pokazywała swoje prace zebalek

Gosiek - Śro 21 Mar, 2007 07:46

uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa, a kompeksy naprawdę mam, bo jak oglądam Wasze cudowne sweterki, bolerka, sukienki, bluzeczki to placzek
Zrobiłam juz pierwszy sweterek ale mi sie niestety nie podoba (kiedyś pokażę) i bolerko (ale niestety nie przypomina to bolerka)

A teraz wstawiam obiecany kurs: Jak zrobić różę - krok po kroku

1. Najpierw musimy zaopatrzyć się w odpowiednią bibułę (chyba nazywa się krepina)

2. Następnie musimy wyciąć z tektury odpowiednią formę płatka od ktorej odrysujemy płatki róż

3. Z zielonej krepiny wycinamy "płotek" - to będzie nasza łodyżka

4. A oto co nam będzie potrzebne: klej, ołówek do odrysowania płatków, cieniutki długopis do wywijania płatków i drucik

5. Wycinamy 6 płatków:

6. Wywijamy brzegi za pomocą cienkiego długopisa:

7. Formułujemy odpowiedni kształt płatka:

8. Tak wyglądają przygotowane płatki:

9. Smarujemy końcówki płatków klejem:

10. I składamy różę:

11. Przewiązujemy różę drucikiem

12. Przyklejamy zielony "płotek"

13. I róża gotowa:

Mam nadzieję, że nie będziecie mieć problemów ze zrobieniem takiej róży, ale gdybyście miały jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę zebalek
Powodzenia cool

Gosiek - Śro 21 Mar, 2007 12:45

Diękuję kwiatek dla ciebie za miłe słowa. Jesteście kochane cmoknięcie . A oto kolejna moja praca - prezent urodzinowy dla koleżanki wesoło mi

Gosiek - Pią 23 Mar, 2007 19:12

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie mile slowa cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
A to tez zrobilam dla kolezanki:

i z rozpędu stringi Laughing

Gosiek - Czw 29 Mar, 2007 08:58

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa kwiatek dla ciebie
A oto moje ostatnie dzieło :fajnie:

Gosiek - Śro 11 Kwi, 2007 20:45

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Dziękuje Wam wszystkim za miłe słowa love

A teraz pokażę moje pierwsze ciuszki.
To jest pierwszy sweterek jaki zrobiłam, i myślę że jak na pierwszy raz to moze być choć myslałam że wyjdzie trochę inaczej Smile

A to następny ciuszek jaki wydziergałam i zupełnie nie jestem z tego zadowolona. Zrobiłam błąd bo robiłam z podwójnej nitki i wyszło "sztywne" i takie niezbyt miłe w dotyku. Najchętniej bym to spruła, ale jest z część jest z elementów więc zostawie sobie na pamiątkę i ku przestrodze: nigdy więcej z podwójnej nitki

A to trzecie bolerko jakie chciałam zrobić rotfl rotfl rotfl . Nie umiałam sobie poradzić z rękawkami i przerobiłam na serwetę Smile

I wreszcie coś z czego jestem naprawdę zadowolona zebalek . Bolerko z kursu od Desik

Gosiek - Pon 16 Kwi, 2007 11:23

Dziękuję!!!!!!! Jesteście kochane

A oto kolejna praca:

Gosiek - Wto 17 Kwi, 2007 17:30

Dziękuję!!! cmoknięcie uklon cmoknięcie uklon cmoknięcie uklon cmoknięcie uklon cmoknięcie

A oto kolejny koszyczek zebalek

Gosiek - Czw 10 Maj, 2007 18:27

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

A oto kolejne dzieła (prezent dla koleżanki na urodziny Very Happy )

Fajne jest umieć zrobić coś samemu - i przynajmniej nie mam problemu z prezentem zebalek

Gosiek - Śro 16 Maj, 2007 10:56

iwusia, misia0808, ola1996, magnolia, agnieszkamat, tintam, Grochu Dziękuję bardzo cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie

A oto kolejne Desikowe bolerko i kolejny prezent dla koleżanki zebalek

A ponieważ sezon urodzinowy w pełni Very Happy mamy jeszcze urodziny kolegi męża. Chcieliśmy dać mu coś oryginalnego więc zrobiłam poduszkę gafa

Gosiek - Sob 19 Maj, 2007 09:23

szydeleczko, alienor, magnolia dziękuję cmoknięcie uklon cmoknięcie

Wreszcie zrobiłam coś dla siebie i oczywiście desikowe bolerko hahahihi

No i oczywiście zrobiłam prezent dla koleżanki, wprawdzie nie szydełkowy ale za to na "specjalne zamówienie" zebalek

Gosiek - Wto 22 Maj, 2007 19:27

ata30, Grochu, Jarka, gabis, Violetta21, Halkuk, evita, szydełko, asia0407, fruzia, beniaka, bjanna DZIĘKUJĘ BARDZO!!!!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Jarka oto wzór z którego robiłam (kilka lat temu odbity na ksero, wiec trochę zniszczony ale mam nadzieję ze się przyda)

A oto moje nowe prace:
serwetka:

koszyczek:

koszyczek z różami:

wszystko razem Smile

Gosiek - Pią 25 Maj, 2007 20:10

Halkuk cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

A to moje aniołki:

Gosiek - Sob 26 Maj, 2007 09:52

Jarka, summer21, moslamawe, Zygfryd Smarzyk, agnieszkamat, Halkuk, dota72, fruzia, Violetta21 cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

A oto kolejny aniołek:

Gosiek - Nie 27 Maj, 2007 09:44

Zosia32, gabis, asia0407, Violetta21, bjanna, Halkuk dziękuję bardzo cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

A to są aniołki, które zrobiłam jeszcze w tamtym roku, nie pamiętam czy juz się nimi gdzieś nie chwaliłam, jeżeli tak to wybaczcie:

Gosiek - Nie 27 Maj, 2007 21:36

fruzia, Violetta21, ata30 cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Zrobiłam jeszcze takiego oto motylka zebalek

Gosiek - Wto 29 Maj, 2007 14:28

magnolia, Antonina, Violetta21, Halkuk, bjanna, gosias cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

I kolejna serwetka zebalek

Oraz aniołek:

Gosiek - Wto 29 Maj, 2007 21:48

Troszkę się "rozanieliłam" i oto kolejna porcja aniołów. Niestety zdjęcia nie wyszły zbyt wyraźne ale anioły "poszły już w świat" i nie mam możliwości by powtórzyć zdjęcia:

Gosiek - Wto 29 Maj, 2007 22:24

Bernadka, urszula cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Oto schemacik do jednego z aniołków (oczywiście ja ten wzór trochę zmieniłam)

Pozostałe to twórczość własna, lub modyfikacje wzorów z serwetek, czasem jak spodoba mi się aniołek a nie mam schematu to tworze coś podobnego zebalek

Gosiek - Wto 29 Maj, 2007 22:32

Mam jeszcze schemat do takiego aniołka (mój anioł oczywiście troszkę zmieniony):

Gosiek - Czw 31 Maj, 2007 14:21

magnolia, szydeleczko cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

A oto topik który właśnie skończyłam:

Proszę, poradźcie mi, bo nie wiem czy u dołu dorobić jasne wykończenie, i mam ochotę jeszcze dorobić rękawki. Co o tym myślicie?

Gosiek - Sob 02 Cze, 2007 08:14

bjanna, Jarka, Antonina, Bernadka, Violetta21 cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie

Tak wygląda top po wykończeniu. Nie dorobiłam jednak rękawków.

Antonina top robiłam z Kalinki (poszło mi niewiele ponad 1 motek) szydełko 3 mm