To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - dzierganina Ulci

_ulcia - Pon 09 Kwi, 2007 20:53
Temat postu: dzierganina Ulci
Najpierw chcę podziękować wszystkim cierpliwym dziewczynkom, które tworzą piękne prace, to dzięki WAM zaczęłam robić po długiej przerwie na szydełku.. Małymi kroczkami posuwam się do przodu. A oto kilka moich prac
na początku zrobiłam taki oto sweterek

następna robótka to zielona bluzeczka z elementów

wyszukałam w pasmanterii ciekawą włóczkę i zrobiłam oto taki sweterek

czapeczkę zrobiłam później. Codziennie przeglądam forum i pewnego razu weszłam na stronke z ponczami i tak oto powstała moja następna praca

ostatnią pracą jest żółta czapeczka

_ulcia - Sob 14 Kwi, 2007 11:51

Dziękuję za miłe słowa. Modelka mi uciekła i nie moglam zrobić nastepnych zdjec ale juz nadrabiam zaleglosci, zolta czapeczke zabral moj maz i dal swojej wnuczce w prezencie, musialam zrobic nastepna tym razem z dziurami zebalek

jeszcze w miedzyczasie powstala tuniczka (miala byc sukienka) rotfl

ta czapeczka pamieta jeszcze zime czyli luty 2007

i to już koniec mojego dziergania dla zainteresowanych pokazuje 1 z 6 serwetek niedokonczona zreszta z powodu braku dmc 5 mam nadzieje ze na poniedzialek przyjdzie paczka z zamowionymi nitkami

w schemacie jest koronka naokolo robotki ale klientka jej nie chce, mam nadzieje ze po nakrochmaleniu nabierze ona normalnych ksztaltow. Dostalam wczoraj paczke z Rumento ponad 8 kg rotfl rotfl rotfl Moj maz powiedzial ze do konca roku nie dam rady przerobic takiej ilosci nici, hehehe niedowiarek jest z niego, jak zaczynalam pierwsza robotke to przygladal mi sie podejrzliwie, ale dzielnie jezdzil ze mna po sklepach i kupowal szydelka, druty, wloczki i inne akcesoria. W chwili obecnej juz wierzy we mnie

_ulcia - Pon 16 Kwi, 2007 11:50

Jeszcze raz dziękuję bardzo. W swoim 43 letnim życiu jeszcze nigdy tylu pochwał nie słyszałam Embarassed Jarka według tego schemaciuku robilam czapeczki, troszkę go skróciłam

a ten schemat serwetki jest dla ciebie Gabis

_ulcia - Czw 10 Maj, 2007 20:58

Po długiej nieobecności pokazuję ponczo jakie zrobiłam według wzoru z którego robiła Mao.

_ulcia - Pią 11 Maj, 2007 20:19

Moslamawe oczywiście że możesz prosić wesoło mi

_ulcia - Nie 13 Maj, 2007 09:45

Wczoraj miałąm okazję zrobić Oliwce zdjęcie w nowej czapeczce

_ulcia - Wto 15 Maj, 2007 13:08

Jesteście kochane, jeszcze nikt mnie tak nie chwalił. Jeszcze kilka lat temu jak coś mi nie wychodziło to rzucałam to w kąt i nie wracałam już do tego. Dziś trochę się zmieniło, przykładem jest oto ta spódniczka. W pierwotnej wersji był to topik dla mnie, ale całkowicie mi nie wyszedł wściekły, sprułam prawie wszystko zostawiając tylko pasek kwiatków, dorobiłam motywy nad nimi i pod i oto spódniczka dla mojej kochanej wnuczki.
To jest moja pierwsza spódniczka dlatego też się trochę męczyłam i miałam trochę prucia ale efekt końcowy jest według mnie ok

_ulcia - Czw 17 Maj, 2007 18:15

Ślicznie dziękuję. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Wasze ciepłe słowa motywują do dalszej pracy. Jarka proszę oto schemacik kwiatka

_ulcia - Pią 18 Maj, 2007 15:13

A dziś wstawiam zaległe serwetki, długo czekały na nakrochmalenie i wyprasowanie wesoło mi

_ulcia - Nie 20 Maj, 2007 19:32

Dziękuję wszystkim dziewczynkom za słowa, które mobilizują mnie do dalszego machania szydełkiem cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie alienor proszę oto schemat bye

_ulcia - Nie 27 Maj, 2007 13:08

Dziękuję ślicznie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Nie mam zbyt wiele czasu na dzierganie, praca, praca i opieka nad małym krasnalem zebalek Ale wieczorkami wydziergałam spódniczkę. Przepraszam za goliznę modelki ale rano temperatura na balkonie byla już ponad 37 C

_ulcia - Pon 04 Cze, 2007 22:08

Strasznie długo trwało dłubanie tej chusty, ale w końcu skończyłam, efekt końcowy nawet mi się podoba, chustą cieszę się do środy. Ciekawa jestem co powie na jej widok właścicielka hahahihi

_ulcia - Pią 08 Cze, 2007 14:34

Ogromną radość sprawia mi robienie nowych ciuszków dla wnuczki. Moje najnowsze dzieło spódniczka z regaty. Tym razem modelka się zbuntowała i nie chciała pozować do zdjęcia

_ulcia - Sob 09 Cze, 2007 09:46

Dziękuję dziewczynki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Już jakiś czas temu zaczęłam sweterek, tzn. miał być sweterek ale zabrakło mi włóczki i zrobiłam takie coś z krótkim rękawkiem. Jeszcze muszę wymyślić tylko jakieś zapięcie.

_ulcia - Czw 21 Cze, 2007 21:23

Moje ostatnie dzieło. Zaczęłam robić ten sweterek w lutym hahahihi w międzyczasie robiłam inne ciuszki a on leżał i leżał aż się doczekał swojej kolejki. O dziwo nie mam już żadnej robótki zaczętej. wesoło mi Karton różnych nitek czeka czas zacząć coś nowego. Serdecznie pozdrawiam Ulcia

_ulcia - Śro 27 Cze, 2007 19:47

Marwalen, dota72, Grażyna, szydełko, bjanna, Bernadka, ata30, fruzia, asia0407, mordka Dziękuję cmoknięcie
Kiedyś dawno, dawno temu serwetki to była moja specjalność i po długiej kilkuletniej przerwie postanowiłam znowu coś wydziergać żeby zobaczyć czy mi jeszcze coś wychodzi.
Jeszcze cieplutka, nie nakrochmalona serweta

_ulcia - Sob 30 Cze, 2007 21:07

to jest schemat kwiatka jest on częścią dużego obrusa ja zrobiłam tylko kawałek wesoło mi

_ulcia - Śro 25 Lip, 2007 20:40

Oj jak dawno mnie tu nie było, tydzień temu skończyłam tunikę na zamówienie, moja modelka nie ma jeszcze odpowiednich rozmiarów, ale tylko taka była w domku wesoło mi . Właścicielka tuniki jest zadowolona, a ja szczęśliwa że ją skończyłam bo to moja pierwsza robótka robiona w jednym kawałku a nie z elementów

_ulcia - Czw 26 Lip, 2007 20:39

Jarka, Poranna, Beata61, summer21, maranta, Violetta21, bjanna, Antonina, Krakowianka, Grażyna, szydełko, szydełeczko, skoczka, milamirka, Madzia, gabis, Zosia32 dziękuję wam dziewczynki za docenienie mojej pracy. Jeśli właścicielka się zgodzi to zrobię fotkę tuniki na niej cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Antonina tunikę robiłam wzorem z Małej Diany na szydełku nr 4 z 2007r. na schemacie jest napisane że jest to słupek skrzyżowany
Krakowianka nitka z której robiłam tunikę to kornelia

_ulcia - Pią 27 Lip, 2007 20:43

barbara 1, fruzia, Halkuk, Eve dziękuję cmoknięcie Halinko widzę że już otrzymałaś odpowiedź, powiem szczerze że z opisu nic mi nie wychodziło, sama ze schematu musiałam dojść do tego jak się to robi. A teraz pokazuję moje najnowsze dzieło, oczywiście jak większość innych ciuszków jest to moj pierwszy wyrób który nie jest zrobiony z elementów, dlatego ostatnie 2 dni prułam, robiłam, fastrygowałam, przymierzałam, miałam okropne problemy z rękawkami, ale jestem uparta no i szydełko uczy cierpliwości hahahihi oto efekt końcowy ukończony 10 minut temu :wesolek:

_ulcia - Sob 28 Lip, 2007 13:49

ata30, magdalena, Violetta21, Halkuk, grzewa, Dziunia, Jarka, summer21, Mao, hada31, Grażyna
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Jarka bluzeczkę robiłam z falki wyszło mi 30 dkg na roz 42/44 szydelko 3 i 3,5
Kochanie dziewczynki warto robić tę bluzeczkę bo jest naprawdę prosta, ja jestem jeszcze raczkująca w szydełku i jeśli mi wyszło to WAM wyjdzie na pewno. Serdecznie pozdrawiam
:wesolek: :wesolek: :wesolek:

_ulcia - Nie 16 Wrz, 2007 22:57

Hej, hej dawno mnie nie było ale opanowało mnie lenistwo szydełkowe. Dziś chciałabym pokazać czym ostatnio się zajmuję troszkę się wstydzę bo to dopiero moje początki ale ciekawa jestem waszych opinii

_ulcia - Nie 30 Wrz, 2007 12:08

Dziękuję ślicznie uklon uklon uklon dziś zrobiłam coś dyndającego, mam jeszcze kapelusik dla wnuczki i sweterek ale zdjęcia wstawię wieczorkiem, teraz zmykam do kuchni robić obiad. Buziaczki i serdeczne pozdrowienia Ulcia

_ulcia - Nie 30 Wrz, 2007 19:39

Klaudia, Bjanna, Violetta21 dziękuję. Coś ostatnio mi nic szydełkowego nie wychodzi pokaże wam kapelusik dla mojej wnuczki, dziś łaskawie pozwoliła zrobić sobie zdjęcie hahahihi

i jeszcze jedne kolczyki które zrobiłam wczoraj

z chęcią bym w nich chodziła ale mam uczulenie, wczoraj założyłam jednego i do dziś boli mnie strasznie ucho wściekły

_ulcia - Pon 01 Paź, 2007 16:24

BARDZO WSZYSTKIM dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
rogalm1 proszę oto wzorek

Violetta21 sweterek robiłam dla małej w marcu i jeszcze z niego nie wyrosła wesoło mi