To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - Przymusowy odwyk

Halkuk - Śro 18 Kwi, 2007 19:20
Temat postu: Przymusowy odwyk
Od dziś jestem na przymusowym "odwyku" ........ od szydełka .
STRASZNE ! Póki siedzę przy komputerze jest ok , ale jak wejdę do drugiego pokoju i zobaczę włóczki i szydełka i niedokończoną robótkę , to nie wiem jak to wytrzymam placzek
Jakiś czas temu zrobił mi się na prawej dłoni mały obrzęk . Nie bolało , więc się nie przejmowałam tym za bardzo , tym bardziej że byłam na antybiotykach lecząc inną przypadłość hahahihi W poniedziałek moja dłoń wreszcie wróciła do normy , wszystko było ok a ja szczęśliwa że już po wszystkim Smile. Wczoraj rano wstałam , a moja dłoń wyglądała jak poduszeczka na szpilki ! Strasznie spuchnięta . Dziś poszłam wreszcie do lekarza i mam zakaz robótkowania i dźwigania siateczek z zakupami , dopóki ręka nie dojdzie do normy . Dostałam tabletki i mam robić okłady. Wychodząc z gabinetu lekarskiego powiedziałam że to będzie trudne jak odwyk hmm . Pani doktor się uśmiała .......... a ja muszę iść zrobić kolejny okładzik papa Sad
Oby to jak najszybciej się skończyło , koniec bo wczoraj kupiłam włóczkę Smile

magdalena - Śro 18 Kwi, 2007 19:33

To straszne Halinko.Faktycznie bardzo ciężko jest oderwać się nam od szydełek .
Życzę Twojej rączce szybkiego powrotu do zdrowia!!
A to na osłodę odwyku

Elżbieta P. - Śro 18 Kwi, 2007 19:36

Halinko szkoda, bo faktycznie szydełko ciągnie jak się na nie patrzy. Ja sama w zeszyłym roku miałam złamaną prawą rękę i ponad 2 miesiące nic nie mogłam robić, jakoś to przeżyłam i Tobie też się uda, tym bardziej, że będzie to trwało na pewno znacznie krócej, a w tym czasie możesz sobie np. zrobić porządki z wzorkami w komputerze, na co "normalnie" nigdy nie ma czasu ooooo
Trzymaj się, życzę Ci oby ręka szybko wróciła do normalnych rozmiarów idę na imprezę

Halkuk - Śro 18 Kwi, 2007 19:44

Magdalena, Fruzia, dzięki za wsparcie kwiatek dla ciebie love .
Faktycznie nie pomyślałam o tym żeby porobić w końcu to na co normalnie szkoda mi czasu Wink. Może nie będzie tak źle hmm
Dziękuję cmoknięcie

alicja11 - Śro 18 Kwi, 2007 20:12

Halkuk, szkoda faktycznie czasu bez szydełka ale dziewczyny maja rację porób w tym czasie inne użyteczne rzeczy np.powybieraj wzorki na przyszłe robótki.Jednak kuruj rękę jak najszybciej bo śliczne rzeczy tworzysz cmoknięcie
alienor - Śro 18 Kwi, 2007 20:18

love cmok love Dziewczyny mają rację , zrobisz to na co czasu szkoda a że pogoda niczego sobie to może i spacer i lektura i ploteczki z koleżankami , będzie co robić.
Violetta21 - Czw 19 Kwi, 2007 09:03
Temat postu: Przymusowy odwyk
Halinka kuruj się szybciutko cmoknięcie cmok
Tak masz teraz troszkę więcej wolnego czasu i możesz go spożytkować na poszukiwanie nowych inspircji szydełkoych czy zrobienie porządków komputerowych no i oczywście na czytanie i przeglądanie forum zebalek

Pani Mama - Czw 19 Kwi, 2007 09:30

Halinko szybciutko zdrowiej cmok cmok
maranta - Czw 19 Kwi, 2007 09:46

Dużo zdrowia dla chorej łapki, bo łapka bardzo zdolna i potrzebna kwiatek dla ciebie
bjanna - Czw 19 Kwi, 2007 10:51

Halinko, zdrowiej nam szybciutko, ale bez pośpiechu, sama mam problemy z kręgosłupem i łapki odmawiają posłuszeństw, wiem jak długo wraca się do formy, szczególnie jak nie słucha się zaleceń lekarza cmok bye
Baśka36 - Czw 19 Kwi, 2007 11:08

Halinko dużo zdrówka dla Twojej łapki, niech szybko zdrowieje.

Bo to bardzo potrzebna i twórcza łapka i ma już Ci nigdy nie chorować.

Trzymam kciukasy żeby szybko doszła do formy cmoknięcie cmoknięcie

Madzia - Czw 19 Kwi, 2007 16:54

Przykro mi z powodu Twojej ręki Halinko, ale tak jak dziewczyny mówią, pooglądasz wzorki, polinkujesz może i takie tam. Życzę Twojej ręce szybkiego powrotu do zdrowia. love

A ja od razu pomyślałam o Fruzi, jeszcze zanim przeczytałam jej pościk. bye

Halkuk - Czw 19 Kwi, 2007 17:54

Dziękuję Wam wszystkim bardzo serdecznie love Dziewczyny jesteście cudowne !
Macie rację - poszłam sobie dziś troszkę na ogródek Smile, "pouczyłam" Mamę jak zrobić wzór z mojego ostatniego sweterka , pospacerowałam troszkę . Teraz troszkę czasu spędzę przy komputerku i już jakoś dzień przeleci Wink. Najgorszy jest wieczór , bo w łóżku uwielbiam robić . Wczoraj pochowałam wszystkie szydełeczka i włóczki żeby mnie nie ciągło i żal nie było że robótka niedokończona leży .
Oj jak to dobrze że to tylko opuchnięte i nie boli , więc szybko powinno zejść Smile. Całe szczęście , bo gdyby mi wyszło tak jak pisze Fruzia , to już byłoby potwornie Sad.
Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa , a w podziękowaniu przesyłam Wam kwiaty które właśnie przyniosłam z ogródka wesoło mi

Madzia - Czw 19 Kwi, 2007 20:43

Wybaczcie moje gadulstwo, ale piękne masz kwiaty w swoim ogródku Halinko! Możesz również nadrobić zaległości czytelnicze. Ja kiedyś byłam uzależniona od czytania, porzuciłam je dla szydełka. Ostatnio stwierdziłam, że tak być nie może i wróciłam do książek. Tylko teraz czytam tak jak zawsze chciałam, ale nie dawało się - po troszeczku bye
Lacrima - Czw 19 Kwi, 2007 20:54

Anioły będą czuwały nad tobą a ty nadrobisz zaległosci w czytaniu ja czytam w wannie.

Halkuk - Pią 20 Kwi, 2007 16:38

Dziewczyny dziękuję kwiatek dla ciebie love "
Musze przyznać że w końcu znalazłam czas na zrobienie inwentaryzacji w szafie Wink dziś worek z kurtkami i innymi rzeczami trafił na dary do pojemnika z PCK Smile Ja mam w końcu trochę luźniej a ktoś w tym jeszcze pochodzi wesoło mi
Czytanie to też dobra sprawa , w końcu i na to mam czas cool
Tylko trochę żal mi jak oglądam Wasze kolejne prace , a ja nic nie mogę zrobić wściekły
Ale ponieważ wreszcie widzę jakąś poprawę , to jeszcze kilka dni wytrzymam jakoś hopla zaraz potem skończę moją tunikę hahahihi

mordka - Wto 01 Maj, 2007 18:06

Halinko szybkiego powrotu rączki do zdróweczka bo wiem co znaczy nadwyrężyć rękę, czasem mi sie to zdarzy, jak się narobię i na szydełkuję za dużo, cmoknięcie kwiatek dla ciebie love dla Ciebie bye
Halkuk - Śro 02 Maj, 2007 09:26

Monika ślicznie dziękuję love

Myślałam że to tylko ja taka pechowa Sad .
Praktycznie mówiąc od półtora roku ciągle się leczę . Całe życie unikałam wizyt lekarskich - no chyba że z dziećmi trzeba było iść - a teraz łażę bez przerwy . Jak robię badania po każdej kuracji antybiotykowej , to czekam na wyniki ponad miesiąc - za kilka dni znowu się okaże , co dalej ... A ta ręka to tak wyszła na dokładkę , chyba po to żebym się tamtym nie stresowała puknąć się hahahihi

halszka - Śro 02 Maj, 2007 19:51

Halkuk -
twoja tunika może jeszcze poczekać , lecz swoją rączkę i nie spiesz się - ale wracaj szybko! ! ( wcale nie wiem dlaczego mi ciebie tu tak brakuje ...imienniczko) bye bye

Halkuk - Czw 03 Maj, 2007 15:47

Halszka, dziękuję love
Jestem z Wami codziennie wesoło mi i malutkimi "kroczkami" tuniczkę już skończyłam bye bye

akuc - Śro 30 Maj, 2007 14:10

Halkuk, współczuję, rozumiem i wiem co przeżywałaś. W tej chwili sama jestem zmuszona "odpocząć" od szydełka.
Tonia - Śro 30 Maj, 2007 15:55

Współczuję... ja niedawno musiałam zrobić przewę we wszelkich robótkach ręcznych bo miałam kontuzję kciuka prawej ręki (jeszcze trochę boli), ale na szczęście tylko tygodniową.
Ula_K - Śro 30 Maj, 2007 15:59

Mam nadzieje ze z Twoja reka jest juz wszystko ok. Ja teraz tez jestem na odwyku ale z powodu braku czasu. W domu to tylko ostatnio praktycznie sypiam cos zrobie w biegu i znowu znikam a na weekend nadrabiam zaleglosci dompowe pozatym u mnie juz sie zaczely tropiki wiec praktycznie zadnych sweterkow nie nosze. Dobrze ze Maranta zrobila dzial ostatnie nasze prace bo wiekszosc prac by mnie umknelo. Zycze jak najwiecej zdrowka.
Halkuk - Śro 30 Maj, 2007 19:14

Akuc, Tonia, Ula_K, dziękuję love kwiatek dla ciebie
Wam też życzę dużo zdrówka !
Problemy z ręką mam nadal i są dni że nie robię nic Sad . Przed chwilką syn zrobił zdjęcie , jak wygląda moja prawa dłoń - zobaczcie same
wygląda brzydko , czasem boli .W miejscu wskazania palcem spuchło i nic nie pomaga . Za miesiąc mam wizytę w poradni reumatologicznej . Jestem ciekawa co dalej hmm

Zygfryd Smarzyk - Śro 30 Maj, 2007 22:46

Zdrowia życzę. Szkoda, że wizyta u lekarza dopiero za miesiąc. A tunice daj trochę odpocząć.
cmok
Z tysiącem serdeczności