Poszukuję - Ubranko na strusie jajo
Beata61 - Pon 07 Maj, 2007 10:29 Temat postu: Ubranko na strusie jajo Dostałam wydmuszkę strusiego jaja i proszę bardziej doświadczone koleżanki może podpowiedzą jakiś wzorek na tak ogromne jajo. Przeglądałam wszystkie swoje zapisane wzory i nie mam pomysłu jaki byłby najlepszy . Bardzo proszę o pomoc.
Renulek - Pon 07 Maj, 2007 12:52
na takie jajo jedynym sposobem ubrania jest po prostu wybranie sobie kawałka jakiejś serwetki albo np. szerokiej zakładki - bo płaski wzorek, i w trakcie robótki przymierzać do jajka, czy pasuje. Na takie wieeelkie jajo to nie widziałam nigdy gotowych schematow
Beata61 - Wto 08 Maj, 2007 21:24
Dziękuję Renulku, chyba będę musiała pokombinować:( Widziałam na allegro takie jajo obrobione, ale oczywiście nawet nie skopiowałam zdjęcia.
Renulek - Śro 09 Maj, 2007 10:42
jesli bardzo chcesz zdjęcie obrobionego takiego jaja to zerknij do mojego albumu bo kilka gigantów tam jest pewnie nie takie jak na allegro ale zawsze to coś
może będzie to jakaś inspiracja dla Ciebie http://renulek.multiply.com/photos/album/58
i od razu uprzedze pytanie - niestety robiłam bez schematów w taki sposób jak opisałam powyżej
Beata61 - Nie 14 Paź, 2007 18:42
Dziękuję Renulku za pomoc. Twoje frywolitkowe koszulki na jajka są piękne, ale jestem " za cienki Bolek" na takie prace, czego bardzo żałuję
Oczywiście wciąż próbuję, ale nie mam się czym pochwalić. Zacznę od gwiazdek, jak kiedyś mi radziłaś. I na czasie i do Wielkanocy może i jajko uda mi się obrobić . Jeszcze raz dziękuję i przepraszam,że tak późno
Renulek - Pon 15 Paź, 2007 07:40
Beatko do Wielkanocy sporo czasu - wyćwicz sie w gwiazdeczkach a z jajkami pójdzie o wiele lepiej.
Poza tym możesz zrobić łatwiejszą metodą - widziałam, że tak też inni robią - supłają małe elementy - np. właśnie gwiazdeczki i potem przyklejają do pisanek i też wyglądają super
|
|
|