To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Prace Richelieu Barbara1

barbara 1 - Czw 25 Sie, 2005 23:30
Temat postu: Prace Richelieu Barbara1
Jak szalec to szaleć(troche moich hafcików)
barbara 1 - Pią 26 Sie, 2005 08:25
Temat postu: richelie cd.
Musiałam otworzyć nowy temat.W tamtym jestem jako ostatnia i obecny post będzie dopisany do niego.
Tu jeszcze dołoże trzy biezniki

maranta - Pią 26 Sie, 2005 09:25

Basiu, prześliczna hafty. Jestem pod wrażeniem Twoich zdolności.
Jestem dziś oczadziała po nieprzespanej nocy przy tym śmierdzącym, świeżo malowanym kaloryferze. W dzień mi jakoś zapach farby nie przeszkadzał, ale w nocy nie dał spać pomimo zrobionych przeciągów. Dopiero Twoje robótki mnie otrzeźwiły Twisted Evil
Bardzo się cieszę, że wreszcie masz tego cyfraczka :wesolek:

Anna B. - Pią 26 Sie, 2005 09:46

brawo brawo brawo
A przy okazji -to który rok teraz mamy? oczoplas

barbara 1 - Pią 26 Sie, 2005 09:54

Do daty na moim cyfraku muszę dojrzeć.Na razie tym się nie przejmuje.Wczoraj mi się udało mieć 2005 r.Dziś jak zaczęłam przestawiac to wskoczył 2003 r.
Dodam ,że mam cyfraka w opisie tylko po angielsku(a jezyka tego niet)

Ciesze sie,że podobają się Wam moje robótki

lucille - Pią 26 Sie, 2005 12:21

Mnie się najbardziej podobja dwa ostatnie brawo
mcm2 - Śro 31 Sie, 2005 09:52

Ładne bieżniki i sewrwetki z poprzedniego postu brawo brawo próbowałam wyszywać richelie ale jakoś mi nie idzie wole krzyżyki
DORIS - Wto 13 Wrz, 2005 13:33

basu to jest naprawde przepiekne brawo brawo brawo hurrraaa oklaski ile wlozylas w to pracy i serca to widac odrazu naprawde cuda
barbara 1 - Wto 13 Wrz, 2005 15:42

Dzieki Doris za pochwały,mam jeszcze jeden bardzo duży na ukończeniu,i jakoś nie umie się do niego zabrać(bo tak strasznie mnie szydełko pochłoneło)
kasik_ok - Wto 13 Wrz, 2005 17:12

Twoje hafciki Basiu są rewelacyjne, normalnie pierwsza klasa brawo brawo brawo brawo Pozdrowionki i cmok
DORIS - Śro 14 Wrz, 2005 13:41

basu nie przejmuj sie jestem pewna ze niebawem wezniesz sie za niego i napewno bedze bardzo ladny wrecz piekny,(widze ze potrafisz robic wszystko ).Zgodze sie z toba ze robutki wciagaja. Zycze ci powodzenia i trzymam kciuki,powodzenia Very Happy :mrug:
DORIS - Czw 15 Wrz, 2005 14:10

Dziekuje zastanowie sie jesli sie zdecyduje to napewno skozystam, naprawde swietny pomysl pozdrawiam hmm :olowek:
Anioor - Śro 21 Wrz, 2005 09:42

brawo czesc mam pytanie do autorki serwetek czy w tej białej z jakby bezowa wstawka to ta bezowa to jest osobna doszywana czy jak bo bardzo mi sie podoba sama chetnie bym cos takiego zrobiła
barbara 1 - Śro 21 Wrz, 2005 11:47

Czy chodzi ci o to co lezy na bieżniku? Jeśli tak ,to jest to mała serwetka,tak poprostu połozona
Anioor - Nie 25 Wrz, 2005 00:58

aha no o tym nie pomyslałam:)myslałam ze jest doszywana hmm ale taka juz ze mnie ciezko kapujaca oczoplas :wesolek: pozdrawiam
bete30 - Wto 14 Lut, 2006 22:10

Witajcie,

Trafiłam tu szukając w Internecie czegoś o hafcie Richelieu. Gratuluję forum i dokonań haftowanych.
Widzę, że jest tu kilka osób z Gdyni. Też tu mieszkam i chciałam spytać, czy spotykacie się czasem, czy tylko wymieniacie doświadczenia elektronicznie?

Pozdrawiam

Iwona - Nie 19 Lut, 2006 19:13

czesc Barbara1 sa super ja tez umię haftować ale nie umię zdobyć wzorów jak to zrobilaś ? kwiatek dla ciebie pozdrawiam
lucille - Nie 19 Lut, 2006 20:15

Iwona napisał/a:
czesc Barbara1 sa super ja tez umię haftować ale nie umię zdobyć wzorów jak to zrobilaś ? kwiatek dla ciebie pozdrawiam

Polecam wyprawę do najblizszego Empiku - zawsze mają tam kilka numerów "Haftów Richelieu"

barbara 1 - Nie 19 Lut, 2006 20:23

Te wszystkie które mam wyhaftowane kupiłam juz gotowe z nadrukiem w pasmanterii,jedynie w motyle sama sobie narysowałam.
Relana - Wto 29 Maj, 2007 12:28

Witajcie. Nauczyłam się sama haftu Richelieu, bo w jakiejś gazetce zobaczyłam cud piękności serwetunię. No i powiedziałam sobie - co, ja nie potrafię? Wyhaftowałam, co prawda z błędami, ale jednak mam.
Teraz zbieram upojnie wydawnictwo Joanna i Haft Richelieu. Wiele serwetek obrusów zafascynowało mnie swoim niepowtarzalnym pięknem. Siedzę więc i haftuję z przyjemnością.
Nie mam aparatu cyfrowego, więc i problem ze zdjęciami.
Zaczęłam również haft hardanger. Też jest piękny. :komp:

Bożena- 2000 - Wto 25 Gru, 2007 23:20

Basiu - cuda. Jak to się stało, że nie widziałam tego jeszcze? brawo brawo brawo kwiatek dla ciebie

http://bozena4315.fotosik.pl/

małgośka - Wto 25 Gru, 2007 23:24

barbara 1, masz niezliczone zdolności. Serwetki prześliczne.
Bet - Śro 26 Gru, 2007 06:00

cud piekności brawo brawo brawo brawo
DanutaM - Czw 27 Gru, 2007 12:25

śliczne. Muszę pokopać w szafie, bo też robiłam sporo takich serwetek, może jest jeszcze tam coś, czego nie oddałam komuś w prezencie
wiesia_33 - Czw 27 Gru, 2007 12:31

Barbara1prześliczne hafciki brawo brawo brawo
Jestem pełna podziwu Twoich zdolności uklon uklon uklon