To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pomoc - małe pytanko

Anioor - Śro 28 Wrz, 2005 10:43
Temat postu: małe pytanko
czesc dzieczyny mogybyscie mi powiedziec jak zrobic w tym hafie te dziureczki??tzn najlepiej jakas strona z narysowana igła i nitka i zeby było pokazane jak to robic...bo sam haft wiem ale tych dziureczek nie umiem zrobic Evil or Very Mad hmm
Dorfi - Śro 28 Wrz, 2005 11:48

Jesteś z Krakowa, więc przyjdź w sobotę o 16 do czekoladowej knajpki i przynieś przybory do haftu, to się nauczysz.
Olka - Śro 28 Wrz, 2005 15:13

Witaj Anioor :heeej:

Musisz zrobić podkład ściegiem za igłą (dwa razy), przebić tkaninę np. drutem dziewiarskim, patyczkiem do szaszłyków, lub specjalnym przebijakiem do dziurek - zwanym kostką i obdziergać dziurkę.

Powodzenia

W razie trudności pisz na priv
:olowek:

Anioor - Śro 28 Wrz, 2005 15:43

dokładnie to ja jestem z niepołomic:)

nie wiem gdzie jest czekoladowa knajpka Embarassed Embarassed Embarassed

ale od poniedziałku do piatku jestem w krakowie wiec moze jakos wtedy?? Embarassed

[ Dodano: Sro 28 Wrz, 2005 15:54 ]
dobrze to mam jeszcze jedno pytanie a jezeli juz wiem jak sie robi te pajaczki i przełeczki to ten materiał potem normalnie wycinam??zeby były puste miejsca??? Embarassed :cojest:

lucille - Śro 28 Wrz, 2005 16:31

Dorfi napisał/a:
Jesteś z Krakowa, więc przyjdź w sobotę o 16 do czekoladowej knajpki i przynieś przybory do haftu, to się nauczysz.

Dorfi - a jak Was rozpoznam jak już tam dojdę Embarassed

Anioor - Śro 28 Wrz, 2005 17:03

zebalek to znaczy ze jestesmy umowione?? szalony szalony
Dorfi - Śro 28 Wrz, 2005 20:49

Cytat:
Dorfi - a jak Was rozpoznam jak już tam dojdę

hmm Niech pomyślę.
Stolik zawalony robótkami i baby gadające o robótkach. To chyba nie będzie takie trudne?
:wesolek:

Knajpka podobno jest na Wiślnej. Dokładnych danych sama jeszcze nie znam. Trzeba zaglądać na grupę dyskusyjną.

Odnośnie wycinanek, to robi się je na końcu, po wyhaftowaniu, wypraniu i wykrochmaleniu.

lucille - Śro 28 Wrz, 2005 21:02

Dorfi napisał/a:

hmm Niech pomyślę.
Stolik zawalony robótkami i baby gadające o robótkach. To chyba nie będzie takie trudne?
:wesolek:

Hiehie - ciekawe ile podejść zrobie zanim rzeczywiście podejdę :dezorientacja: