Pomoc - małe pytanko
Anioor - Śro 28 Wrz, 2005 10:43 Temat postu: małe pytanko czesc dzieczyny mogybyscie mi powiedziec jak zrobic w tym hafie te dziureczki??tzn najlepiej jakas strona z narysowana igła i nitka i zeby było pokazane jak to robic...bo sam haft wiem ale tych dziureczek nie umiem zrobic
Dorfi - Śro 28 Wrz, 2005 11:48
Jesteś z Krakowa, więc przyjdź w sobotę o 16 do czekoladowej knajpki i przynieś przybory do haftu, to się nauczysz.
Olka - Śro 28 Wrz, 2005 15:13
Witaj Anioor :heeej:
Musisz zrobić podkład ściegiem za igłą (dwa razy), przebić tkaninę np. drutem dziewiarskim, patyczkiem do szaszłyków, lub specjalnym przebijakiem do dziurek - zwanym kostką i obdziergać dziurkę.
Powodzenia
W razie trudności pisz na priv
:olowek:
Anioor - Śro 28 Wrz, 2005 15:43
dokładnie to ja jestem z niepołomic:)
nie wiem gdzie jest czekoladowa knajpka
ale od poniedziałku do piatku jestem w krakowie wiec moze jakos wtedy??
[ Dodano: Sro 28 Wrz, 2005 15:54 ]
dobrze to mam jeszcze jedno pytanie a jezeli juz wiem jak sie robi te pajaczki i przełeczki to ten materiał potem normalnie wycinam??zeby były puste miejsca??? :cojest:
lucille - Śro 28 Wrz, 2005 16:31
| Dorfi napisał/a: | | Jesteś z Krakowa, więc przyjdź w sobotę o 16 do czekoladowej knajpki i przynieś przybory do haftu, to się nauczysz. |
Dorfi - a jak Was rozpoznam jak już tam dojdę
Anioor - Śro 28 Wrz, 2005 17:03
to znaczy ze jestesmy umowione??
Dorfi - Śro 28 Wrz, 2005 20:49
| Cytat: | | Dorfi - a jak Was rozpoznam jak już tam dojdę |
Niech pomyślę.
Stolik zawalony robótkami i baby gadające o robótkach. To chyba nie będzie takie trudne?
:wesolek:
Knajpka podobno jest na Wiślnej. Dokładnych danych sama jeszcze nie znam. Trzeba zaglądać na grupę dyskusyjną.
Odnośnie wycinanek, to robi się je na końcu, po wyhaftowaniu, wypraniu i wykrochmaleniu.
lucille - Śro 28 Wrz, 2005 21:02
| Dorfi napisał/a: |
Niech pomyślę.
Stolik zawalony robótkami i baby gadające o robótkach. To chyba nie będzie takie trudne?
:wesolek: |
Hiehie - ciekawe ile podejść zrobie zanim rzeczywiście podejdę :dezorientacja:
|
|
|