Pogaduszki szydełkowe - Co wyście narobiły?
Anna B. - Pią 22 Cze, 2007 18:42 Temat postu: Co wyście narobiły? Mam wreszcie wakacje i postanowiłam sobie, ze zacznę od ZROBIENIA CZEGOś DLA SIEBIE!
No i co robię? Wędruję po forum, podziwiam Wasze dzieła i nijak nie mogę się zdecydować, co mam zacząć robić. Może bolerko? A może topik malutki? Ale który? A może coś z dlugimi rękawami? A może jednak chustę na lato? (dzisiaj rano było trochę chłodno i założyłam chustę z akrylu, a ten mnie troszkę pogryzł, więc pomyślałam sobie, by zrobić taką chustę z bawełny.) Chyba losować będę.
alienor - Pią 22 Cze, 2007 19:34
Jeżeli mogę to ja robiłabym topik bo lato , bo gorąco , bo wakacje.....i zaraz po nim coś na ramiona czyli bolerko lub chustę , a najlepiej jedno po drugom bo te rzeczy przydają się już przez cały rok
Anna B. - Pią 22 Cze, 2007 20:02
alienor , właśnie wydrukowałam schematy do czterech topików. Czyli już jakiejś redukcji dokonałam.
Idę grzebać we włoczkach.
alienor - Pią 22 Cze, 2007 20:10
Cieszę się , że mogłam pomóc w podjęciu decyzji
misia0808 - Nie 24 Cze, 2007 16:55
Aniu jesli mogę Ci coś dodadzić, to zacznij od włóczki. Bo często tak bywa, ze dany model nie jest do wykonania z włóczki jaka dysponujemy i niestety trzeba kupić nową. Zgadzam sie z Alienor topik napewno sie przyda tegop lata. Modne są także tuniczki, więc można sobie coś zrobić
Anna B. - Nie 24 Cze, 2007 17:07
Misiu, dzięki za rady, ale dzisiaj to ja włoczki nigdzie nie kupię, a muszę już!
Dziergam zatem z Sonaty. Co mi wychodzi, pokazuję TUTAJ
W tej chwili kombinuję połączenie dekoltu z bluzeczką właściwą.
Anna B. - Nie 24 Cze, 2007 19:14
Zaczyna toto przypominać bluzkę. Sonata jednak jest gruba.
Ula_K - Nie 24 Cze, 2007 20:16
Nie ma to jak miec wakacje. Tez myslalam ze bede miala wakacje i zastanawialam sie co sobie zrobie. Ogladalam, planowalam.....pojechalam na zakupy i przytargalam do domu caly karton kolorowej bawelny. Jednak jak juz podjelam decyzje co bede robila z nienacka musialam wrocic do pracy. Teraz to tylko mam czas z doskoku przegladnac forum ale to i tak pobieznie i ciagle cos mnie umknie albo sie pogubie. Zycze owocnej pracy. Te carmenki sa bardzo kobiece na lato.
Grażyna - Nie 24 Cze, 2007 20:47
Oj tak - wakacje!!!!!!!! Ja mam je dopiero za tydzień.
Ula_K - Nie 24 Cze, 2007 21:22
Grazynko to masz dobrze az chyba Ci zazdroszcze. Ja bede musiala cale lato tego roku pracowac niestety a pozniej goraczka jesienna bo studenci wracaja we wrzesniu i zaczynaja sie rozne imprezy.Teraz jest niby troche spokojniej bo oprocz letnich kursow nic specjalnego sie nie dzieje ale za to przy tej ilosci pracownikow pracy jest wiecej niz w ciagu roku.Pociecha jest dla mnie to ze troche moze bede miala wolnego we wrzesniu no i oczywiscie pozniej wszystkie ferie. Tak ze moge z doskoku robic letnie topy i bluzeczki na styczen.
Jarka - Nie 24 Cze, 2007 21:50
Aniu bardzo ładnie zaczęłaś, podziel się schemacikiem na ten topik trochę to podobny do fantazji carmen. Właśnie nie mam pojęcia jak zachaczyć wzór na tym dekoldzie.
Anna B. - Nie 24 Cze, 2007 22:08
Jarko, wzór drapnęłam gdzieś stąd. Właśnie się dowiedziałam, że ten model funkcjonuje tutaj pod nazwą "niebieskiej bluzeczki".Tylko ja go zdążyłam juz zmodyfikować. U góry zrobiłam osiem motywów, potem tę drugą część wzoru rozłożyłam co drugi łuczek (na schemacie wychdzi inaczej) i łańcuszki między słupkami u mnie składają się z trzech oczek, nie z pięciu, jak to wynika ze schematu.
Nie mogę znaleźć, gdzie o tej bluzeczce było na forum, więc wrzuciłam jeszcze raz do fotosika.
Jarka - Nie 24 Cze, 2007 22:13
Dzięki za podpowiedź, mam ten wzór zapisany.
summer21 - Pon 25 Cze, 2007 08:57
Anna B. - Pon 25 Cze, 2007 09:53
Wczoraj (a właściwie dzisiaj w nocy) robiłam, aż mi się skończył pierwszy motek włoczki. Czyli mam tak parę cm pod gorsem. Od chyba piątego rządka pod częścią dekoltową dziergam szydełkiem nr 2,5 i ujmuję oczka z boku. Dziergam na okrągło. Jeszcze kilka rzędów i bluzeczka gotowa. Chyba że jednak przedłużę ją na tunikę. Ale wtedy to z rękawami.
Aha! Rozmiar 36.
Anna B. - Pon 25 Cze, 2007 17:51
No i skończyłam!
Potem jeszcze na moim blogu pokażę dokładnie, jak zmodyfikowałam sobie pierwowzór. Teraz już biedzę się nad wyborem kolejnej bluzeczki z nadrukowanych schematów.
Halkuk - Pon 25 Cze, 2007 18:13
Aniu brawo !
Grochu - Pon 25 Cze, 2007 18:26
Ekstra!
_ulcia - Pon 25 Cze, 2007 19:08
Śliczne
mordka - Pon 25 Cze, 2007 20:49
Aniu ale cudnie wyprofilowałaś w talii bluzeczke no zachwycilaś mnie nią naprawdę
Poranna - Pon 25 Cze, 2007 21:09
wyszła fantastyczna bluzeczka!
psss...teraz jeszcze jakiś naszyjniczek fry do kompletu
Elżbieta P. - Pon 25 Cze, 2007 21:29
no super, Ania bluzeczka wygląda świetnie, udała Ci się
Bernadka - Pon 25 Cze, 2007 21:32
Aniu bluzeczka ssssssssssuper | Cytat: | | psss...teraz jeszcze jakiś naszyjniczek fry do kompletu noo | hehehe popieram
Jarka - Pon 25 Cze, 2007 21:39
Ania wyszła bombowa
Jasieńka - Pon 25 Cze, 2007 22:25
|
|
|