Papierowe cuda - czy ktos wie jak to zrobić?
moslamawe - Czw 05 Lip, 2007 20:47 Temat postu: czy ktos wie jak to zrobić? jak w temacie
http://www.janosz.org/skl...ic070304-150945
Klaudia - Pią 06 Lip, 2007 17:38
Hm...wszystkie rzeczy z tej strony są bardzo ciekawe...również bym się z chęcią dowiedziała jak to wykonać...
Madzia - Pią 06 Lip, 2007 19:43
Cudowne te rzeczy!!!!!!!!!! Moim zdaniem trzeba by poszukać w origami.
moslamawe - Nie 08 Lip, 2007 09:20
szukałam w origami ale niestety na nic takiego nie trafiłam
Grażyna - Wto 10 Lip, 2007 13:19
Rzeczywiście piekne
Krakowianka - Śro 11 Lip, 2007 14:32
świetne rzeczy! myślicie że to ręcznie robione???
Haniutka - Śro 11 Lip, 2007 16:50
Piękne i ręcznie robione
To rodzaj origami nazywa się KUSUDAMA. Robiłam kiedyś dość proste kulki. Wpisując w wyszukiwarkę znalazłam różne wzory i instrukcje, więc nie podaję adresów, bo łatwo znaleźć i wybrać coś dla siebie. Miłego składania
Klaudia - Śro 11 Lip, 2007 17:50
Haniutka - dzięki!
Coś mi się widzi, że dużo papieru na to pójdzie :>
moslamawe - Czw 12 Lip, 2007 07:47
Haniutka dziekuje Ci ogromnie
dom_Klary - Czw 12 Lip, 2007 14:32
Haniutka jesteś cudowna .Dzięki.
Zosia32 - Nie 15 Lip, 2007 12:18
Haniutka wielkie dzieki
Pozdrowienia
Bernadka - Nie 15 Lip, 2007 12:53
Kusudama to taki rodzaj origami . Robi się ileś tam motywów takich samych a potem bez pomocy kleju łączy się je . Robiłam takie ale wolę origami klasyczne. Dużo papieru się na to zużywa , jest dość trudne i strasznie czasochłonne ale efekty są ładne i oryginalne . Miłego składania
Judyta
dom_Klary - Nie 15 Lip, 2007 16:55
Bez pracy nie ma kołaczy, ale jaki efekt.Cudowności, bardzo efektowne są mniej banalne od samego origami.Można je malować akrylem i powlekać lakierem, stosować decoupage.Kleić na nich materiały różnego rodzaju, bawić się w iście japońskim stylu.Bajka,bardzo dziękuję za moc przyjemności w zabawie.
angelika - Nie 21 Paź, 2007 19:47
Dziewczyny, tutaj znajdziecie kilka schematów tych cudów.
Miłego składania życzę i cierpliwości.
http://puupuu.ojaru.jp/zu/zu.html
nev45 - Sob 10 Lis, 2007 14:51
Są piękne i podziwiam tego, co je robi
zamajka - Pią 16 Lis, 2007 07:03
Ja składałam takie kusudamy z takich kwadratowych pastelowych karteczek do notatek. Są sprzedawane w sklepach papierniczych w bloczkach. Rzeczywiście ta kusudama jest pracochłonna. Jest złożona z 12 pięciopłatkowych kwiatów, a więc trzeba aż 60 karteczek. Potrzebny jest też klej- ja stosuję w sztyfcie, tylko trzeba tochę przytrzymac po sklejeniu, ale trzyma dobrze. To nic trudnego - instrukcje są czytelne i krok po kroku.
LucynaM - Pią 16 Lis, 2007 08:16
ja ostatnio zaczęłam masową produkcję muszę zrobić fotki i się pochwalić. A do klejenia używam wikolu - sprawdza się rewelacyjnie
Procella - Pią 16 Lis, 2007 12:48
Bardzo efektowne, musze się w to pobawić. Ja robię bombki z bibuły, ale taką tradycyjną metodą nawlekania na nitkę składanych kółeczek, która chyba jest znana większości (jeżeli nie, poszukam zeszłorocznych - w tym roku przez cholerne aniołki jeszcze się do nich zabrałam, wszystko Wasza wina - i zamieszczę zdjęcia z opisem wykonania ).
Jolmira - Sob 24 Lis, 2007 08:22
Witam serdecznie po dluuugiej niebytnosci tutaj ale zawsze i tak bede tu wracac
i mam takie pytanie:
Kiedys gdy w szkolach podstawowych byly robotki reczne wykonywalo sie pudelka z widokówek obdzierganych wczesniej dookola. Pamietacie? A ja kilka lat temu widzialam u kogos takie ladne wlasnie pudelko z tym, ze nie byly to proste scianki ale wypukle..........Jak to wykonac? Moze ktos wie i pomoze......... nota bene podobaja mi sie jednak takie pudelka
Pozdrowionka
Edycia - Pią 11 Lip, 2008 00:02
Bardzo ciekawa technika. Warto spróbować.
|
|
|