Nici, nitki i niteczki... - Nici do szydełkowania
Anioor - Wto 20 Wrz, 2005 00:07 Temat postu: pytanie czesc słuchajcie..mam pytanie czym robicie robótki i w ogole czym najlepiej robic ubranka azurkowe no bo do robienia serwetek ja najczesciej uzywam snehurki kordonka raczej nie...a;e ostatnio zaczełam bnluzeczke no i oczywiscie snehurka bo jak ide do sklepu i prosze o włoczke bawełniana to mi babka daje włoczke taka jakby z wełny tylko mi wciska ze to bawełna ale ona strasznie gruba jest..aha gdzie niegdzie w gazetach pisze ze jeszcze nici bawełniane ale one sa z kolei za cienkie :fajnie: no wiem niewiem na razie zaczełam bluzke ze snehurki zobacze co z tego wyjdzie bo robiłam komplet bikini snehurka i wyszło ładnie no ale moze wy mi powiecie co najlepiej uzywac do szydełkowania??
Dorfi - Wto 20 Wrz, 2005 09:59
Bluzeczki szydełkowe robiłam z Moniki, Niki i Sonaty. Robiło się dobrze i jestem zadowolona (również z "noszenia")
Pozdrawiam
lucille - Wto 20 Wrz, 2005 12:01
Z bAwełnianych te o których wspomniała Dorfi (Dorfi myśmy się już chyba gdzies spotkały ) i Virginia (tez dobra) Mnie kusi jeszcze ceiniowana Shenurka
I nie proś o nici bawełniane tylko o bawełnianą włóczkę, składy są zazwyczaj umieszczone na etykietce więc nie daj sobie kitu wciskać
Dorfi - Wto 04 Paź, 2005 18:53 Temat postu: Nici do szydełkowania Zamówiłam w Niteczce dość dużo Basaka. Cena na wyprzedaży wydawała się bardzo atrakcyjna, a ja sporo szydełkuję.
Zamiast Basaka dostałam jednak nici Oren Bayan. Wydaje mi się, że to nie jest to samo. Dlaczego więc sprzedają je jako Basak? Podejrzewam, że z tą obniżką ceny nie wszystko jest tak jak być powinno. Napisałam do Niteczki, ale odpowiedzi jeszcze nie dostałam. Czy ktoś też tam kupował i dostał coś innego?
lucille - Śro 05 Paź, 2005 10:55
Nikt nie wie
Ja też tam zamówiłam :placz:
Inka - Czw 06 Paź, 2005 15:44
Czy z tymi nicmi cos jest nie tak ?? bo ja tez zamowilam i to spore ilosci .
allika - Pon 31 Paź, 2005 20:09 Temat postu: Jaką wybrać nitkę? Witam:)
Właśnie przymierzam się do zrobienia następnego sweterka, ale nie mam pojęcia jaką nitkę wybrać, lepsza będzie maxi czy luxury.....a może jeszcze jakaś inna?
Pozdrawiam
ksanty - Pon 31 Paź, 2005 20:12
robiłam podobną bluzkę z Sonaty
ależ ona jest sliczna, jeśli posiadasz do niej schemat to pięknie sie uśmiecham
allika - Pon 31 Paź, 2005 21:24
Ksanty już szukam....gdzieś ja ją miałam ale gdzie? ale nic jak nie znajdę w moim bałaganiarskim kompie to mam ładnie wydrukowane i wrzucę na skana(przezorny zawsze ubezpieczony ;
to jest chyba schemat do tej bluzeczki białej, ale chyba są bardzo podobne i można coś pokombinować:)
do tamtej pierwszej chyba nie mam schematu.....poszukam jeszcze....a może ktoś ma?
[ Dodano: Pon 31 Paź, 2005 21:58 ]
coś mi ten schemat nie wchodzi....może nie taki rozmiar....no to link wygrzebałam
http://photobucket.com/al...¤t=25.jpg
i do tej obok bluzeczki fikuśnej:)
http://photobucket.com/al...¤t=24.jpg
[ Dodano: Pon 31 Paź, 2005 23:23 ]
a sonata nie będzie na gruba na to arcydzieło?
ksanty - Wto 01 Lis, 2005 12:02
tę z ananasowymi rękawami już zrobiłam...leży w szafie i czeka na fotkę
też z Sonaty
wogóle lubię te włóczkę
Anonymous - Pią 04 Lis, 2005 14:26
bboshe ta bluzka z tym jednym rękawem jest przecudowna, przesliczna i wogole zajesamawieciejaka ja tesh chce taką ale chyba nie umiem
agulia - Wto 08 Lis, 2005 13:10
Witam.
Ja też zamówiłam Basaka i Basaka mi przysłali. Jeszcze dzwonili się dopytać, bo zamówiony przeze mnie kolor już im zszedł i jaki dać w zamian. Nici są bardzo fajne, jak dla mnie. Poliesterowe. Jedyna wada jak dla mnie, to jakiś dziwny sposób nawinięcia. Nitka jest strasznie skręcona i w czasie robienia się trochę plącze.
Grażyna - Wto 08 Lis, 2005 13:52
Ja zamówiłam az 4 kolory i rzeczywiście inaczej to sie nazywa, lecz jest to identyczna nitka jak AltinBasak (porównałam z drogą, kupiona w sklepie). Ogólnie polecam. Jest mocno skręcona. Najbardziej czarny. Ale nie jest tak źle. Ładnie sie błyszczy. Robie sobie obecnie z różowej niteczki bluzeczke z krótkim rekawem z drobnych motywów. Nie ma co marudzic. U mnie w pasmanterii płaciłam 15zł za 10 dag, a tam 6,99. Nawet z kosztami przesyłki wyszło o polowę taniej.
Inka - Wto 08 Lis, 2005 13:54
Ja jestem nieco zawiedziona jej gruboscia. Jest strasznie cieniutka. Jak z niej zrobic bluzke? hmmmm
agulia - Wto 08 Lis, 2005 14:02
Ja z niej własnie bluzkę robię. Jak dla mnie wcale nie cienka, wręcz przeciwnie. Ale ja jestem przyzwyczajona do robienia z nici maszynowych:)
Grażyna mnie przysłali z poprawną nazwą. Jak byk pisze Altin Basak. Może to dzięki temu że mąż z nimi rozmawaił, to dali właściwą nazwę?
Inka - Wto 08 Lis, 2005 14:13
Grzazyna a masz mozliwosc podrzucic fotke tej robótki jesli zaczelas?
lucille - Wto 08 Lis, 2005 14:31
| Inka napisał/a: | | Ja jestem nieco zawiedziona jej gruboscia. Jest strasznie cieniutka. Jak z niej zrobic bluzke? hmmmm |
Przecież na stroneijest podana grubosc- gdzie tu miejsce na zawód
Inka - Wto 08 Lis, 2005 15:48
wiem wiem )) tylko ze ja kiedys bylam bardziej drutowa a szydełko to jakos ostatnio polubilam. Nie bardzo sie znam na tych texach ) Nie mam wiec o to zadnego żalu bo kupowalam "w ciemno" Napewno je wykorzystam i nie ma problemu. Za taka cene....... ))
lucille - Wto 08 Lis, 2005 18:02
Ślicznie wychodza z niej serwetki
O tutaj przyklad - w albumie Dorfi:
http://www.7ya.ru/photos/...oID=925507&ob=0
Dorfi - Wto 08 Lis, 2005 18:06
Z tym linkiem, to mogłaś poczekać aż ją skończę
lucille - Wto 08 Lis, 2005 18:08
| Dorfi napisał/a: | Z tym linkiem, to mogłaś poczekać aż ją skończę  |
Po co? Ona i teraz ładnie wygląda - i do tego mały podstęp - teraz to już musisz ją skończyć
Grażyna - Śro 09 Lis, 2005 21:34
Mnie sie spodobał taki wzór:
Robię go z różowej (wrzosowej) niteczki http://www.niteczka.pl/pr...&products_id=21
Wzór jest bardzo prosty i jednocześnie efektowny. Zdjecia robotki nie wkleję, bo nie mam czym zrobic fotki.
Inka - Śro 09 Lis, 2005 22:05
Mam pozaczynane 3 robótki dokad nie skoncze obiecalam sobie nie zaczynac nic innego. mam wiec czas na przemyslenia co zrobic z tych nici. Dziekuje za odpowiedz
Alegrias - Wto 06 Gru, 2005 15:22
Allika, czy posiadasz schemat do tej pięknej bluzeczki, do której chcesz dobrać nitkę?
ulayetta - Pią 17 Lut, 2006 11:29
Witajcie
Jestem nowa i własnie chcę się zaopatrzyć w basaka do zrobienia bielizny.
Chciałam skorzystać z wyprzedaży w "niteczce" i mam pytanko.
Czy orientujecie się jaka ilość jest potrzebna do zrobienia bielizny (staniczek + stringi)??? I czy basaka 50tex będzie się nadawać???
Czekam na odpowiedź
|
|
|