Sieć - problem z otwieraniem zdjęć na PICASA
tusia.ms - Wto 04 Wrz, 2007 22:21 Temat postu: problem z otwieraniem zdjęć na PICASA dziewczyny pomóżcie proszę:) od jakiegoś czasu mam problem z przeglądaniem albumów na "picasa" tzn. widzę zdjęcia z galerii publicznej danego użytkownika ale po kliknięciu na jakiś album zdjęcia nie chcą się załadować. Nie robiłam nic ostatnio z komputerem a do tej pory nie miałam z tym problemu. Może ktoś ma pomysł co jest grane?
maranta - Śro 05 Wrz, 2007 08:27
Ja mam identyczny problem w Maxthonie, jeśli chcę obejrzeć poszczególne fotki udaje mi się to tylko w Operze (nie próbowałam w Firefoxie ani w "czystym" IE)
Też nie wiem dlaczego
Jeśli podejrzeć właściwości obrazka to przykładowo zobaczymy taki link http://lh6.google.fr/lua.....jpg&imgmax=640
Mój Maxthon a teraz sprawdziłam, że najnowszy IE (Maxthon pracuje na silniku IE, więc tego się można było spodziewać) tego nie trawi.
Bez problemu trawi natomiast jak taki adres obetnę do końcówki jpg (czyli rozszerzenie typowe dla obrazków) czyli http://lh6.google.fr/lua....XK4Y/50_024.jpg
W takim wypadku fotka pokazywana jest w pełnym rozmiarze.
Ten dodatek po jpg (w tym wypadku- &imgmax=640 - odpowiada za pomniejszenie obrazka).
W poprzedniej wersji Internet Explorera nie miałam takich problemów, tylko w najnowszej- siódemce
tusia.ms - Śro 05 Wrz, 2007 22:54
Aniu tylko że ja nie zmieniałam przeglądarki, i kiedyś było wszystko ok. a teraz po wejściu do galeri , i kliknięciu na jakiś album otwiera mi się strona a w miejscu gdzie powinny być zdjęcia pojawia się napis "ładowanie"
magnolia - Pon 17 Wrz, 2007 20:53
mam ten sam problem na picasa ,tez nie moge nic zobaczyc a wczesniej wszystko dzialalo
tusia.ms - Pon 17 Wrz, 2007 22:29
magnolio, to jednak sprawka przeglądarki ja sobie poradziłam jednak w bardzo prosty sposób : mam neostradę i chcąc przeglądać picassa korzystam z panelu Neostrady i wszystko działa:)
magnolia - Śro 19 Wrz, 2007 20:16
tusia.ms, dziekuje slicznie zaraz zobacze czy moj komp tez zadziala z neostradom
milka98 - Nie 29 Gru, 2013 18:16
mam podobny problem! udalo Ci sie go rozwiazac?
|
|
|