Chwalimy się - Bet zaczęła frywolitkować :)
Bet - Nie 30 Wrz, 2007 15:19 Temat postu: Bet zaczęła frywolitkować :) W sobotę uczestniczyłam w kursiku friwolitki,
było nas 25 osób było przyjemnie, wesoło i tak domowo
Początki były kiepskie ale coś w końcu zaczęło wychodzi
a to moja pierwsza samodzielna praca ze schematu
(gdyby ktoś nie mógł rozpozanć to jest literka A ) taka jakoaś koślawa ale samodzielna
teraz już będę podziwiać Wasze dzieła i będę świadoma,
że kiedyś i ja coś takiego wyplotę jak WY
viburnum - Nie 30 Wrz, 2007 15:30
No no no niezły początek
bjanna - Nie 30 Wrz, 2007 16:01
bardzo ładny początek a zaraz nas pewnie zasypiesz cudeńkami
maranta - Nie 30 Wrz, 2007 16:33
Brawo, brawo, brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
lucyna112 - Nie 30 Wrz, 2007 19:32
a ja uczę się sama
avenitta - Nie 30 Wrz, 2007 20:08
Brawo
Poranna - Nie 30 Wrz, 2007 20:53
śliczne A!
pss... skoro powiedziałas już 'A" .....
karmelek - Nie 30 Wrz, 2007 20:59
brawo
asia0407 - Nie 30 Wrz, 2007 21:27
super literka
Bet - Pon 01 Paź, 2007 04:49
ślicznie wam dziewczyny dziękuję
rogalm1 - Pon 01 Paź, 2007 14:19
to teraz czekamy na "B"!
Halkuk - Pon 01 Paź, 2007 17:17
Super
Renulek - Wto 02 Paź, 2007 10:06
| Bet napisał/a: | | było nas 25 osób | łomatko podziwiam bo nie odważyłabym się uczyć jednocześnie tyle osób z obawy, że niewiele skorzystają na takim masowym kursie.
Bet literka śliczna nooo powiedziałaś "A" to trzeba teraz powiedzieć "B" tzn. serwetkę jaką alboco
Bet - Sob 06 Paź, 2007 14:34
dwa rządki mojej serwetki, jeszcze maja byc dwa
hm niezbyt udana ta serwetka moze jak upirę i ukrochmalę bedzie lepiej ( ale czy to sie krochamli )
bo mi się wygina i tu i tam a chyba nie powinno, zostawcie choć jedna nitkę suchą na mnie
Anna B. - Sob 06 Paź, 2007 14:58
Bet, zaciskaj mocniej supełki i tyle. Wtedy samo równo wychodzi. I krochmalić nie trzeba. Porządnie zrobiona frywolitka sama z siebie jest wystarczająco sztywna.
Rób dalej!
maranta - Sob 06 Paź, 2007 15:02
Nie czepiaj się swojej serwetki, ja miałam gorszy problem z jednym bardzo "nitkowym" okrążeniem w mojej serwetce i też myślałam, ze nijak nie da rady- prasowanie nie pomagało. Po wykrochmaleniu i rozpięciu na styropianie wyszło idealnie, równiusieńko.
Przypuszczam, że u Ciebie samo prasowanie jużby sprawę załatwiło. Póki co rób dalej, bo wychodzi fajnie (tym bardziej, ze to Twoje początki), potem wspólnie uradzimy jak serwetkę piknie rozpłaszczyć i do większego porządku przywołać- będzie super, zobaczysz
A za już
tu na dowód- przed zabiegiem-
http://www.fotosik.pl/pok...ea518ebdb4.html
i po-
http://www.fotosik.pl/pok...9248b6da9f.html
Bet - Sob 06 Paź, 2007 15:53
dzieki dziewczyny za pomoc będę pamietac o waszych uwagach dłubiąc dalej serwetkę
dom_Klary - Sob 06 Paź, 2007 15:53
Kochana, moja pierwsza frywolitka się kupy nie trzymała, a twoja jest całkiem, całkiem, a więc powodzenia w dalszym zmaganiu się frywolitkowym szaleństwie
rogalm1 - Sob 06 Paź, 2007 16:16
A ja Ci zazdroszczę, że wogóle coś Ci wychodzi. Ja mam czółenka, oglądam te instrukcje i poza plątaniną nic mi nie wychodzi- koszmar, więc z podziwem patrzę na Twoje dzieło!
bjanna - Sob 06 Paź, 2007 16:36
jak dla mnie to jesteś bardzo dzielna i efekt końcowy będzie taki jak trzeba , więc rób, rób
iwi - Sob 06 Paź, 2007 17:07
Ładna serwetka się zapowiada.
Prawdopodobnie, tak jak mówi Maranta, po napięciu i prasowaniu
już nic się nie będzie falowało.
Ja też ćwiczę i ćwiczę, jak mówi przysłowie: "Trening czyni mistrza".
Aż palce mnie bolą...
Bet - Sob 06 Paź, 2007 18:53
dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia na Was zawsze można liczyć
chwilowo odkładam serwetkę bo wyszywam metryczkę przyszłej chrześnicy męża
a to już na przyszłą niedzielę wię musze pognac robotę chyba nocke zarwę coby w pracy jeszcze nie dać plamy
Renulek - Pon 08 Paź, 2007 07:55
Bet bardzo ładne początki
Ania ma rację bardziej zaciskaj supełki i ściągaj łuczki tak, żeby supełki były bardzo blisko siebie wiem, że to na początku trudne ale z każdym kolejnym supełkiem będzie lepiej.
wiesz, nie wiem jakimi nićmi robiłaś ale jeśli robiłaś Aidą to w zupełności wystarczy że skropisz ją delikatnie wodą i wyprasujesz żelazkiem z parą ale nie prasuj bezpośrednio po serwetce - ułóż ją delikatnie na ręczniku i taką skropioną wodą ponaciągaj i ułóż tak jak ma wyglądać ostatecznie - potem przykryj drugim ręcznikiem i przyłóż żelazko tak, żeby para weszła do środka. chwilkę potrzymaj żelazko i potem przyłóz w kolejne miejsce tak, żeby cała serwetka się usztywniła.
Aida ma to do siebie, że po wyprasowaniu robi się sztywna bez krochmalenia.
Bet - Sob 13 Paź, 2007 07:54
dzieki za rady i uważnie słucham i wprowadzam w życie
a oto moje zmagania z koralikami pierwsze dwa oczka widac jeszcze niezbyt ale kolejne juz mogą być,
miał to byc naszyjniczek ale chyba nic z tego nie będzie bo mam za mało koralików
Bet - Sob 03 Lis, 2007 12:05
moja serwetka frywolitkowa jeszcze jeden rzadek jest do zrobieniai
potem pranko i prasowanko
|
|
|