Podstawy - Załamana
rogalm1 - Pon 08 Paź, 2007 13:10 Temat postu: Załamana Dziewczyny, jestem zakochana we frywolitkach, kupiłam sobie dwa piekne czółenka, książkę, śledzę to forum, zachwycam się i zazdroszczę i zero efektów - jestem głupia jak but i nie mogę załapać jak to się robi, jak to zacząć. Może ktos w Krakowie mógłby mi to "naocznie" pokazać lub jakoś inaczej pomóc? Będę bardzo (!) wdzięczna - Monika
lucyna112 - Pon 08 Paź, 2007 15:47
Rozumiem twój zachwyt frywolitkami-sama też się w nich zakochałam.Kupiłam czółenka ,książkę i.....też w końcu przy zakupie mulin do haftu powiedziałam do sprzedawcy,że chciałabym nauczyć się frywolitkować a ona na to ,że w najbliższym czasie rozpoczyna się w sklepie kurs a prowadząca jest niezwykle utalentowana i cierpliwa- tylko kurs jest w Warszawie-zapytaj więc w dobrym sklepie albo poproś kogoś z forum kto mieszka niedaleko ciebie powodzenia
Dorfi - Pon 08 Paź, 2007 17:36
Przyjdź 20 października na spotkanie robótkowe na Kalwaryjską.
rogalm1 - Wto 09 Paź, 2007 11:10
A mogę prosić o jakieś bliższe informacje tzn. gdzie dokładnie i o ktorej?
Renulek - Wto 09 Paź, 2007 11:50
Rogalm przy ul. Kalwaryjskiej 9-15 - w budynku basenu Korony jest przesympatyczna pasmanteria gdzie spotykamy się raz w miesiącu i serdecznie zapraszamy.
szczegółów możesz się dowiedzieć tutaj http://www.axal.pl/
jeszcze nie ma informacji o spotkaniu ale pewnie się niedługo pojawi - spotkanie będzie na pewno 20 października od godziny 16:00
na spotkaniu będą osoby które frywolitkują i podstawowe chwyty mogą Ci pokazać jeśli natomiast miałabyś ochotę to
...możesz również zapisać się na kurs frywolitki, który odbędzie się w tym samym dniu tj. 20.10.2007 o godzinie 10:00 szczegółowe informacje są również na ww. stronie.
serdecznie zapraszamy
rogalm1 - Wto 09 Paź, 2007 11:57
O wreszcie trafiłam na jakieś konkrety. Problem mam tylko taki, że szkoła w której pracuję akurat 20.10. odrabia za Dzień Zaduszny więc na 10.00 na pewno nie zdążę ale może chociaż na 16tą. Bardzo dziękuję, że mi o tym powiedziałyście....
Renulek - Wto 09 Paź, 2007 12:00
zatem do zobaczenia
viburnum - Wto 09 Paź, 2007 14:05
Ja też się chcę nauczyć!!!
Przymuszę Monię (rogalm1) i przyjedziemy razem! Już się nie mogę doczekać!!!
viburnum - Wto 09 Paź, 2007 14:09
I jeszcze poproszę o poradę. Nie mam jeszcze czółenek i nie wiem czym się kierować przy kupnie. Czy mogą być takie?:
http://www.allegro.pl/ite...frywolitko.html
A jeśli nie to jakie? Ładnie proszę o podpowiedź...
Renulek - Wto 09 Paź, 2007 16:55
czółenka są drewniane i rozmiar wygląda na taki jaki ja mam - tylko te moje są plastikowe INOXa
te drewniane wyglądają mi rozsądnie i rozmiar bardzo wygodny do nauki.
mam nadzieje, że do zobaczenia bo nie wiem czy ja będę na spotkaniu. Po parogodzinnych zajęciach mogę już nie mieć siły podnieść nawet kubeczka z herbatą
viburnum - Wto 09 Paź, 2007 19:30
| Renulek napisał/a: | | mam nadzieje, że do zobaczenia bo nie wiem czy ja będę na spotkaniu. Po parogodzinnych zajęciach mogę już nie mieć siły podnieść nawet kubeczka z herbatą |
Ja Ci podniosę
A tak serio mam nadzieję, że dasz radę! Chciałabym wreszcie poznać foremki na żywo, a zwłaszcza mistrzynię frywolitek!
rogalm1 - Śro 10 Paź, 2007 08:46
Ja też marzę o poznaniu Mistrzyni świata!
Renulek - Śro 10 Paź, 2007 13:47
a myślicie, że przyjdzie też chętnie bym ją poznała
rogalm1 - Śro 10 Paź, 2007 16:20
o prosze nie dość, że skromna to jeszcze dowcipna
skrzacik - Śro 10 Paź, 2007 21:47
| Renulek napisał/a: | mam nadzieje, że do zobaczenia bo nie wiem czy ja będę na spotkaniu. Po parogodzinnych zajęciach mogę już nie mieć siły podnieść nawet kubeczka z herbatą  |
musisz przyjsc bo kto mnie przeegzaminuje z listkow?
podpuszczalski skrzacik
ps. spotkanie jest 20 o 16 na Kalwaryjskiej (zeby nie bylo niedomowien )
Renulek - Czw 11 Paź, 2007 09:09
jak to przeegzaminuje? ja myślałam, że będę się uczyć tych .....piiiipiiiipiiii...... listków, a nie egzaminować
sie postaram być
skrzacik - Czw 11 Paź, 2007 14:48
| Renulek napisał/a: | jak to przeegzaminuje? ja myślałam, że będę się uczyć tych .....piiiipiiiipiiii...... listków, a nie egzaminować
sie postaram być  |
hehehe, co za skromnosc! jak Cie znam to Ty bedziesz uczyc innych
swietnie, ze postarsza sie zagladnac. ciekawa jestem co nam pokazesz. zaczelas juz gwiazdki swiateczne?
ciekawski skrzacik
Renulek - Czw 11 Paź, 2007 16:09
noooooooo zaczęłam w lipcu
uczyć to ja będę od rana na spotkaniu to będę tylko patrzeć i pić herbatę z kubeczka który będzie mi podawać Viburnum
skrzacik - Czw 11 Paź, 2007 20:39
| Renulek napisał/a: | noooooooo zaczęłam w lipcu |
lomatko, a ja myslalm, ze jestem walnieta bo zaczelam produkowac aniolki pod koniec sierpnia. grunt to dobre towarzystwo
| Cytat: | uczyć to ja będę od rana na spotkaniu to będę tylko patrzeć i pić herbatę z kubeczka który będzie mi podawać Viburnum  |
brzmi tajemniczo acz ciekawie. puscisz farbe co to 'Viburnum'?
ciekawski skrzacik
viburnum - Czw 11 Paź, 2007 22:01
| skrzacik napisał/a: | | brzmi tajemniczo acz ciekawie. puscisz farbe co to 'Viburnum'? |
a to tylko ja
Renulek - Pią 12 Paź, 2007 08:07
ona ci to i zadeklarowała, że będzie mi podawać herbate. Skrzacik nie czytał postów do tyłu w tym temacie
skrzacik - Pią 12 Paź, 2007 13:57
| Renulek napisał/a: | ona ci to i zadeklarowała, że będzie mi podawać herbate. Skrzacik nie czytał postów do tyłu w tym temacie
 |
upssss traba ze mnie!
chyba tez bede musiala podawac herbatke, dla odmiany Viburnum
w takim razie do zobaczyska, ide trenowac serwowanie herbaty
skrzacik
rogalm1 - Pią 12 Paź, 2007 17:59
a ja która najbardziej chcę się nauczyć frywolitkować jestem chora, mam okropny stan zapalny, wysiadł mi kręgosłup i biorę okropnie bolesne zastrzyki i nie wiem kiedy mnie puści, dobrze, że jak siedzę w jednej pozycji to nie boli i moge troche poszydełkować i poprzeglądać forum.
skrzacik - Sob 13 Paź, 2007 21:25
| rogalm1 napisał/a: | | a ja która najbardziej chcę się nauczyć frywolitkować jestem chora, mam okropny stan zapalny, wysiadł mi kręgosłup i biorę okropnie bolesne zastrzyki i nie wiem kiedy mnie puści, dobrze, że jak siedzę w jednej pozycji to nie boli i moge troche poszydełkować i poprzeglądać forum. |
biedactwo! mam nadzieje, ze ta bolesna kuracja przyniesie efekty i zwleczesz sie z loza bolesci na spotkanie.
sciskam delikatnie i sle mnostwo pozytywnych energii
skrzacik
rogalm1 - Nie 14 Paź, 2007 12:32
Dziękuję Ci skrzaciku, już Twoja nazwa kojarzy mi się z czyms delikatnym i ciepłym.... Jeszcze nie czuję poprawy ale kto wie...
|
|
|